maandag 27 februari 2006

Over diep en fetenswaren

Ja, het weblog van GastheerG dat luistert naar de naam Fauto = foto van een auto, http://www.fauto.nl/, dat inspireert hier tot diepere dingen. Heel diep. Ik durf bijna te stellen: ontzettend diep. Ik kwam onlangs al op de variant: Faart = foto van taart. Ja, dat is diep. Vooral omdat taart bedervelijk is en verkwisten niet mijn sterkste kant. Het onderwerp van de foto moest dus opgegeten worden! Naar. Vervelend. Maar iemand moet het doen. Vandaag kwam ik op variant 2. Ja, ga er maar goed voor zitten. Hou je vast: Foetje = foto van een toetje. En natuurlijk, de verzameling van Faart, Foetje, Foek en Febak is natuurlijk Fetenswaar = Foto van etenswaar.

donderdag 23 februari 2006

Beurs

Jack staat op de Technishow 2006, op de site van zijn werkgever staat:
"TECHNI-SHOW 2006
Altijd al eens willen weten of u een beetje kunt autorijden? Of u behendig bent in slalommen, slippen en driften? Dat kunt u komen testen op onze stand op de Techni- Show 2006. Niet in een simulator op computerkracht maar gewoon in het echt. Ik zou zeggen : kom naar de stand en verbaas ons!"

Bron: http://www.radine.nl/beurzen/index.html Ik geloof dat ik er een vrijdagmiddag aan waag om eens naar Utrecht te gaan, alhoewel mijn specialiteit hierboven niet wordt genoemd: crashen....

woensdag 22 februari 2006

Schoonmaken en racen

Als ik dan toch de magneet uit de auto haal maak ik meteen van de gelegenheid gebruik om een iets aan stof te verwijderen en de assen te olieën. Ik gebruik daar - uiteraard - Märklin olie voor, maar die lijkt wel iets te dun. Als de beide Ferrari's open liggen pak ik ook direct even de klote Toyota erbij (dit houd ik net zo lang vol tot Steef van de club te Zaandam het gelooft en de auto mee mag doen als 'standaard Ninco Toyota Supra'). Die (de klote Toyota) heeft dus ook een ietsje aandacht nodig!

vrijdag 17 februari 2006

Nog steeds geen titel


Omdat de prijsvraagfoto's bij het bericht hiervoor (naar beneden scrollen voor de kijkers) misschien te moeilijk zijn voor de doorsnee weblogbezoeker, plaats ik ook een eenvoudiger exemplaren. Bij de gele auto is het merk Matchbox helemaal fout, dat is namelijk geen modelletje dat is gefabriceerd door Matchbox! Door wie wel?
Ja, hier meedoen is hachelijker dan alleen kijken!

donderdag 16 februari 2006

Niets zo charmant als een spreuk aan de wand!



Nicht Martine doet aan dressuur, nu nog het africhten van honden, maar straks ook neven?????

maandag 13 februari 2006

Blogger problemen

Blogger bakt er vandaag weer niets van. Er is geen foto bij een bericht te plaatsen. Morgen beter?
An B. reageert dan met: "welk bericht? Dat de blogger niet meewerkt? Wat voor foto zou daar in Frans Fiseliersnaam bij moeten?"
Nou, het bericht over de Viper kreeg ik dus niet voorzien van foto's. En hier kan ik natuurlijk ook een geweldige afbeelding plaatsen. Bijvoorbeeld van buurman Ron50D. Die natuurlijk beweert dat hij zijn uit de kluiten gewassen Nikon D50 onder zijn jas heeft, maar gezien jas natuurlijk richting park gaat om allerlei andere parkbezoekers de stuipen op het lijf te jagen??????????????????????????
Ja, Blogger doet het weer en het niveau van dit weblog is als vanouds bedroevend!

zondag 12 februari 2006

Over verjaardagen: Julia

Februari is zo'n maand die vol staat met verjaardagen. Erik, Elle, Rob, Julia, Cees en dan vergeet ik er nog een heleboel. Verjaardagen betekent taart! Omdat de weblogbezoeker hier natuurlijk minimaal 1 stuitende afbeelding van het gebak verwacht plaats ik hier natuurlijk een foto van gebak (om met Gastheer G te spreken: een Febak of een foto van taart: een Faart?). Om de overige, minder culinair geïnteresseerde weblogbezoeker te vermaken plaats ik ook een foto van een kadootje, een Fadootje!

donderdag 9 februari 2006

Over knaagdieren

Vanmiddag liep ik met een paar collega's, die hier niet genoemd willen worden, richting een winkelplein dat recent half ingestort is (oké, een scheur). Pim, die hier dus niet genoemd wilde worden, wilde naar het Kruidvat om een paar noodzakelijke, essentiële, aankopen te doen. Wij gingen natuurlijk mee en liepen daar ook tegen koopjes aan. Op de terugweg heb ik René, die hier ook niet genoemd wil worden, beloofd een smaakvolle afbeelding van de aankoop te plaatsen, zodat hij vannacht weer goed slaapt. Aan zo een verzoek wil ik natuurlijk graag voldoen. En dat natuurlijk zonder zijn naam hier te noemen.

woensdag 8 februari 2006

De winkelier deel 1: de bakker

De weblogbezoekers hier worden natuurlijk getracteerd op foto's van overheerlijke koeken van de plaatselijke middenstander, de bakker. Om de weblogbezoeker ook eens een blik te gunnen op 'de bakker achter de koek' plaats ik hierbij een foto van de bakkerij. Een foto van de meiden achter de balie zou waarschijnlijk tot teveel bezoekers hier leiden (sorry Jack), en dus plaats ik weer een foto van een koek.Zoals gebruikelijk heb ik bij mijn bezoek wel een plak overheerlijke en nog warme chocoladecake naar binnen gewerkt, want de klant mag altijd een vers baksel proeven! Geen cake foto, of ik moet vanmiddag toch weer even de dorpsstraat door moeten.................

donderdag 2 februari 2006

HACHELIJK

In het verhaal 'de hachelbouten' uit 1960 van de schrijver Marten Toonder is het Hobbel Hachelbout duidelijk, het leven is een gevaarlijke onderneming. " 'T'is hachelijk' pleegt hij te zeggen, en met deze woorden waart hij rond, een spoor van verslagenheid achter zich latend. ". Zo staat te lezen op bladzijde 65 van 'Mijn eigen eenzame weg', de eerste bladzijde van het verhaal over de tweelingbroers Hachelbout. Dat het hachelijk is, toont deze automobiel van een frequent weblogbezoeker, recent voor weinig aangekocht. Uit betrouwbare bronnen is vernomen dat het hier een Suzuki Swift betreft. Het noemen van deze bron is echter hachelijk. Gelijktijdig je op straat begeven met deze weblogbezoeker is zeker ook hachelijk, zodat een verzekering afgesloten bij de tweelingbroer van Hobbel, Hup Hachelbout, geen overbodige luxe genoemd kan worden. "En het ergste is, dat er niets aan te doen is! riep zijn meester uit. Hier helpt alleen maar berusting, zei meneer Hachelbout. O, maar er is wel degelijk iets tegen te doen! riep een stem in de deuropening - en daar verscheen Hup Hachelbout met een overladen tas.""Met een verzekering van Hachelbout laat het ongeluk u koud!"
Verder citeren van dit boeiende werkje is met het oog op auteursrechten zeker hachelijk, ik adviseer de geboeide lezer naar een plaatselijke boekhandel te gaan en dit werkje aan te schaffen, om van de inhoud kennis te nemen. Let wel op bij het oversteken, want het is hachelijk!