zondag 30 april 2006

Over Scalextric GT40 en uitelkaarvallen

Sommige lieden, die ik verder natuurlijk niet ken, maar die regelmatig berichten plaatsen op het internet, zoals op het weblog 'racebaanweblogdinges' kunnen duizenden rondjes rijden met hun Scalextric GT40 zonder dat deze zichtbare schade oplopen. De Scalextric GT40 van Remco Schuilnaam Olifant en die van mij vallen wel 'vanzelf' uitelkaar. Ik plaats hier de foto's van beide GT40 om de details aan de weblogbezoeker hier te tonen. Natuurlijk heeft de GT40 van Remco (met nummer 1) afgelopen vrijdag nog een val van 90 cm gemaakt, maar die van mij (met nummer 9) is alleen een aantal keer uit de baan gevlogen. (lampen eruit, voorklep, spoiler eraf, lichten eruit, breukschade aan achterzijde)
Ja, zo zwaar beschadigde automobielen, daar helpt maar één ding: naar Putten voor een paar nieuwe! Of toch een keer naar Almere http://www.smalltoysforbigboys.nl/ ?

Decoratief

Niets decoratiever op een modelspoorbaan dan een circus (of een kermis)! Niets decoratiever op een racebaancircuit dan een circus???? Niets decoratiever in een Vinexwijk dan een circus!! De gemeente Z. heeft besloten onze Vinexwijk op te leuken met een circus! Ik heb dus besloten dit weblog op te fleuren met foto's van een circus, niet geheel toevallig zijn het dus foto's van hetzelfde circus als dat onze Vinexwijk opfleurt. Het circus is het wereldberoemde Circus Bongo, met levensgevaarlijke paarden en eenden, en haar 2 kamelen. Een clown? Die heet Droppie.

zaterdag 29 april 2006

Over zaken

Het is vandaag koninginnedag. Een vorige, inmiddels overleden, koningin was jarig op 30 april en dus is dit jaar koninginnedag op 29 april. De huidige koningin, ik kan even niet op haar naam komen, is NIET jarig op 30 of 29 april en haar zoon, toekomstig koning, ook niet. Degene die dit (koninginnedaggedoe) bedacht heeft zal waarschijnlijk probleemloos het gemiddelde niveau van dit weblog nog verder omlaag krijgen waardoor het aantal bezoekers vermoedelijk nog meer toeneemt. Nog meer? Moet ik dan nog vaker mijn eigen weblog bezoeken of worden anderen (derden) bedoeld? In het NRC handelsblad stond gisteren een artikel over het aantal weblogs in Nederland en hoeveel bezoekers een gemiddeld weblog trekt. Voor de liefhebbers van getallen: er zijn ongeveer 600.000 webloggen, en de onderwerpen waar mensen over schrijven variëren van fietsen tot homoseksualiteit (blauwe mannetjes!), van voetbal tot koninklijk huis. Ook veel blogs hebben het karakter van een dagboek met berichten over het dagelijks leven en privé foto's. Ik denk dat het Frank103 weblog inderdaad al deze onderwerpen behandeld, de twijfelaar moet alle berichten van afgelopen week maar eens nalezen (een hele opgave, dat geef ik direct toe). Maar goed: 600.000 weblogs waarvan 300.000 bij web-log (onderdeel van Ilse, Blogger is een onderdeel van Google), bij web-log leidt dat tot 100 miljoen pageviews per maand, dat geeft gemiddeld 10,96 pageviews per weblog per dag! De regelmatige bezoeker hier leidt tot 50 pageviews per dag op dit weblog (statistieken van deze week), een weblog als racebaanweblogdinges zal een 10 tot 100-voud aan bezoekers trekken. Waar gaat dit bericht dan over? Voor het eerst heeft men (Madelon103 en Lisanne) besloten op koninginnedag rommel te gaan verkopen in plaats van kopen. Gezien de weersvoorspelling, uitslapen, ontbijten etc. stonden we pas om 10.00 op de rommelmarkt, eh, koninginnemarkt te K. De verkopen gingen eerst goed en om 13.00 was de meeste handel verkocht of onverkoopbaar gebleken. De foto's geven een beeld van de handel te K., en toevallige onbekende voorbijgangers (het lijkt wel Steef van MTRC Zaandam) zijn uiteraard ongevraagd op de foto gezet. (NB degenen die mij kennen weten natuurlijk direct dat ik de luitjes heb afgezet om vervolgens met Elise en Wesley bij opa en oma 103 aan de koffie met gevulde koek te gaan. Wel heb ik eerst nog wat foto's gemaakt van het kraampje en natuurlijk niet van de gevulde koek).

Vrijdagavond racen

Ik had Remco racebaanolifant en John uut B uitgenodigd om vanavond te komen racen (ja, de spoorbaan lag nog niet op de tafel en een circuit is natuurlijk zo opgebouwd). John kwam niet en dus ging alleen Remco als een echte racebaan-olifant door de porseleinkast met als resultaat diverse toptijden en een aantal zwaar beschadigde auto's. De kenners van racebanen zullen direct zien dat de schade veroorzaakt is doordat de racebaanautomobielen een vrije val van de tafel op de grond, ongeveer één meter lager, hebben gemaakt. En dat vooral de racebaanauto's van Remco deze duikeling hebben gemaakt door deskundig vol gas te geven. Natuurlijk hoorde bij het racen vandaag een tompouce in de kleur oranje.

donderdag 27 april 2006

Komen en gaan

Collega Marco (fictief) vertrekt (niet fictief) en dus moesten we natuurlijk gebak eten (natuurlijk low fat en light!) en tussen de middag bij een lokale Chinese horecagelegenheid lunchen. De digitale camera was uiteraard mee en dus hier boeiende plaatjes van de maaltijd, de wandeling langs de plaatselijke kermis, van en naar de eetgelegenheid en van een succesvol crimineel in zijn Lambo. En uiteraard van het toetje, een ijsco van bakkerij van der Linden!

woensdag 26 april 2006

Over boodschappenkarretjes

Hij (ik noem hem voor het gemak John, naar de marketing personages John en Anita) komt thuis na een dag hard werken en daar zit ze (Anita dus) aan tafel, het eten staat klaar. "John, het regende vandaag en ik ben helemaal nat geregend en toen moest ik ook nog boodschappies doen, en m'n vriendinnen hebben allemaal een autootje". Het eten smaakte toch en ze zat ook niet te kleppen tijdens de voetbalwedstrijd (bijvoorbeeld Barcelona - AC Milaan) dus in een gulle bui stelde hij (John dus) voor dat ze een Japans karretje mocht scoren. Nee, ze (Anita weer) had geen hulp nodig, een boodschappenautootje kopen kon ze zelf. Alleen de creditcard wilde ze graag mee. Hij (John weer) dacht: het wordt toch een klein rood karretje. De volgende dag toch maar even bellen wat het geworden was. Een zilverkleurig autootje? Ach, doe die maar. Iets met een Z. Een Zubaru? Een Nizan? Een Suzuki!
Thuis gekomen stond het karretje voor de deur. De verkoper had alleen gezegd dat het creditcard krediet onvoldoende was....
Foto's hier natuurlijk van het boodschappenkarretje.
(Zoals op de foto's te zien is het een waargebeurd verhaal, alleen heet hij geen John en zij geen Anita. Overigens stond er ook met regelmaat een Ferrari 348 met een kinderzitje op de bijrijderstoel. Helaas alleen op de dagen dat ik de digitale camera niet bij me had. De 348 is nu opgevolgd door een 911 Turbo, binnenkort hier de foto's).

woensdagavond: racen

Vanavond is weer een Fly-race. Afgelopen woensdag was de training (na de Ninco race) en ik kan het rijden met de geheel standaard Fly BMW M1 niet erg waarderen. Een combinatie van teveel magneet en te weinig motorvermogen. De bochten van het Fleischmann circuit van de club in Zaandam zijn op een paar punten te scherp om de regelaar een heel rondje volledig ingedrukt te kunnen houden, maar boeiend, nee. Vanavond ga ik dus naar Barcelona - AC Milaan kijken. Naar, vervelend, maar het is niet anders. Een andere Fly kopen? De (snelle) clubgenoten rijden met een Venturi, die op het rechte stuk sneller is dan de BMW, in de bochten maakt de BMW dat volledig goed. Een andere Fly zie ik dus niet zo zitten.

dinsdag 25 april 2006

Over nog meer leed

Collega Ane (deze naam is natuurlijk geheel fictief en van Friese oorsprong) reed afgelopen nacht op de A2 vrij gehaast want hij was
moe en wilde naar huis.

Ziet hij plots een geel mannetje langs de weg staan huilen, die hem seint
te stoppen.
Hij stopt, gaat er naar toe, en vraagt wat eraan scheelt. Het mannetje zegt: "Ik ben geel, kom van Venus, ben homofiel en heb honger...".
"Tja, " zegt Ane:"ik kan je een boterham geven, maar verder kan ik je helaas niet helpen". Hij geeft hem een boterham en rijdt verder...
Even later ziet hij langs de weg een rood mannetje staan huilen, wuivend
of hij aub wil stoppen.
Min of meer tegen mijn zin stopt Ane en vraagt wat eraan scheelt. Het mannetje zegt: "Ik ben rood, kom van Mars, ben homofiel en heb dorst..."
Dus Ane zegt tegen hem: "Ik kan je een blikje cola geven, maar verder kan
ik je niet helpen".
Hij geeft het mannetje een blikje cola en rijdt weer verder...

Kilometertje of 10 verder staat daar @#$%^&@##$%^@#$! een groen mannetje midden op de weg.
Ane weet net op tijd te stoppen en vraagt boos wat ie moet. Het mannetje zegt: "Ik ben groen, kom van Pluto, ben homofiel, kettingroker en mijn sigaretten zijn op". Boos zegt Ane: "Hier heb je een peuk, verder zoek je 't maar uit !" (NB of jullie niet aan de vrouw van Ane willen vertellen dat hij weer rookt).

Staat er verderop een blauw mannetje langs de weg @#$%^&@##$%^@#$! Ook deze gebaart Ane te stoppen.
Ondertussen behoorlijk geïrriteerd stopt Ane weer, stapt uit, gaat naar het
mannetje toe, en roept: "ZO BLAUWE HOMO, VAN WAT VOOR KUTPLANEET KOM JIJ, EN WAT WIL JE VAN ME HEBBEN??".

Waarop het blauwe mannetje antwoordt: "Uw rij- en kentekenbewijs graag".

maandag 24 april 2006

Update 3

Was er niets anders te melden dan een judotoernooi? Etenswaren of iets anders boeiends? Tuurlijk! Nichtje Suzanne werd zondag (eigenlijk vandaag) 3 jaar en had een mooie verjaardagstaart, die helaas Elise ook erg lekker vond. De appeltaart vrijdagmorgen was snel op en die van zaterdagmiddag ging ook grotendeels mijn neus voorbij. Zaterdagavond nog een keertje naar de kermis.

zondag 23 april 2006

Over leed

Misschien ziet de willekeurige, fictieve weblog bezoeker niet in hoe ernstig een judotoernooi is en wat voor leed dat met zich mee brengt. Anno 2006 staan er (digitale) hulpmiddelen ter beschikking die dit leed nauwkeurig vastleggen. Bedenk bij het kijken naar deze foto goed dat Lisanne op ongeveer 15 meter afstand ligt, en dan toch precies in de lens weet te kijken. Zie haar denken: "Help me toch papa. Leg die camera weg en grijp dit jongetje. HELLEP!" Om dit leed in een juist perspectief te plaatsen toon ik hier nog een foto van onbeschrijvelijk leed. Een willekeurige automobiel (een Focus, voor de kenners), net gewassen en liefdevol met een zeem afgedroogd. Zie die schijtlijster in de dakgoot loeren naar de zo schone heilige koe. Ik, eh, degene die de auto gewassen heeft, trekt net de voordeur achter zich dicht of daar begint eerder genoemde lijster aan haar vlucht richting auto. Onder het motto 'schone toiletten kakken beter', richt de lijster vakkundig midden op het dak van de op dat moment nog fris ogende automobiel en dropt precies op het juiste moment een zorgvuldig afgemeten hoeveelheid lijsterkak.
En zo beland de lijsterkak midden op het autodak. (NB om discussie met de buren te voorkomen heb ik gekozen voor een lijster, maar het zou natuurlijk ook een Merel geweest kunnen zijn die midden op het dak poept. Om dochter Merel van de buurtjes niet op verkeerde ideeën te brengen is er hier dus sprake van een lijster. De kindergeest is immers flexibel en aangezien Merel ik bedoel hier uiteraard het kind en niet de vogel - ook in klimrekken etc klimt moet een autodak geen bijzondere opgave zijn).

Over sport

Lisanne en Wesley zitten op judo. Beide ouders zijn niet het toonbeeld van sportiviteit (niet doorvertellen!) en dat heeft zo zijn uitstraling naar de kindertjes. Ja, een Champions League wedstrijd kijken of 500 meter schaatsen, dat lukt wel. Maar een marathon is al duidelijk teveel van het goede. Mede omdat de sporthal op 100 meter lopen zit doen de kindertjes aan judo. En vandaag was er een toernooi. Een sfeerbeeld: kleine sporthal, 3 matten met er omheen wat loopruimte, de rest van de sporthal staat vol met stoeltjes die allemaal bezet zijn met ouders. De temperatuur loopt gemakkelijk op tot 30 graden en diverse ouders en coaches roepen zaken tegen de sporters waar de gemiddelde voetbalsupporter jarenlang geschorst voor zou worden. Ik doe tijdens de wedstrijden van Lisanne uiteraard ook mee, alhoewel ik de judotermen niet erg ken: "Schop dat kreng, Lisanne!" of "Trek haar haar uit haar kop!" Je begrijpt dat het bezoeken van een judotoernooi aardig vermoeiend is. Het gaat me maar net te ver om met de digitale camera de minderjarige tegenstandster van Lisanne te lijf te gaan, en dat niet vanwege de digitale camera die ik graag opoffer voor een goed doel, maar vooral de wetenschap dat er meerdere ouders/judoka's rondlopen die het daarna op mij hebben voorzien, en zich dan waarschijnlijk ook niet beperken tot de toegestane judoworpen en activiteiten. Ik laat het dus bij het aanmoedigen van Lisanne en ben zeker niet te beroerd om haar geen drinken te geven als ze de wedstrijd verloren heeft. Dan moet ze maar op voetbal gaan. Dan ligt een verloren partij tenminste aan het gras, de scheidsrechter, de bal, de wind, de zon, de thee, Beppie op doel en 1001 andere redenen. En niet aan een genetisch bepaald gebrek aan fanatisme of bloeddorst. (Uitslagen: door ernstige fouten van de scheidsrechter en de matige kwaliteit van de matten zijn zowel Lisanne als Wesley 5e geworden in een poule van 5)

vrijdag 21 april 2006

Over knutselen

Madelon 103 (fictief) reageert op het vorige bericht direct met:

"Heeft Lisanne die sneltrein helemaal zelf gebouwd?!
Duidelijk dan dat ze jouw handigheid heeft
En mijn interesse voor details van treinen"

Nu staat er toch in het vorige bericht overduidelijk dat het knutselwerkje NIET van Lisanne is. Weet je dat Madelon103 (nog steeds fictief) regelmatig beweert dat ANDERE mensen nooit luisteren (vrij vertaald hier: niet lezen wat er staat). Ik zie weer een peilloze diepte opdoemen en ja hoor, dit weblog duikt daar weer in! Foto's dus van het geknutsel van Lisanne (niet fictief). Maar zeg niet dat ik niet gewaarschuwd heb!! Omdat ik met dit item toch het gemiddelde niveau van dit weblog lekker omlaag trek gooi ik er ook meteen maar weer een foto van buurvrouw Angelique (fictief) tegenaan. Die natuurlijk (samen met Ron50d en de opa en oma van Lisanne) na het schoolgebeuren mee liep om een bak koffie met koek naar binnen te stouwen. En daar dan weer foto's van te maken voor haar weblog.

In ter confessioneel

Met het risico dat ik een keer wel iets zinnigs plaats: de kindertjes zitten op interconfessioneel onderwijs. Ja, ik zou niet weten wat dat inhoud, maar ze zitten er wel op / mee. Men (op school) verwacht dan iets meer participatie van de ouders dan bij openbaar onderwijs. Mee met excursies, schoonmaken, sportevenementen, je kunt er hier regelmatig over lezen (of snel voorbij scrollen). Vandaag was de laatste dag van het 'landen'project. Dan worden de ouders (en grootouders) uitgenodigd en wordt verwacht dat deze enige belangstelling tonen. Zo stonden we dus om 13.30 bij de school om de knutselactiviteiten te bewonderen. Omdat alle kindertjes het natuurlijk leuk vinden dat die paar ouders (en grootouders) die op komen dagen enige interesse tonen heb ik dus alle kunstwerkjes bestudeerd. Gelukkig zijn er toch ook altijd kindertjes met smaak. Met, hoe zal ik het noemen, gevoel voor detail. Inzicht. Gewoon verstand van zaken. Het werd me niet gevraagd, maar die bouwwerkjes zou ik graag met een 10 waarderen. Neeeee, niet omdat het een bouwwerkje van Lisanne betrof. Want Lisanne heeft het hier afgebeelde kunstwerk niet gebouwd (ja, weer een jaar geen zakgeld). Wat was er dan wel de moeite waard (en NIET door Lisanne gemaakt)?



Een trein!

donderdag 20 april 2006

Over bruggen

Op het racebaandingesweblog staat een mooie foto die ik hier natuurlijk, met bronvermelding, graag ook plaats. Geknipt en geplakt van racebaanweblogdinges dus. Bij de links. Bij deze foto staat te lezen: "Juist de graffiti staat op een Spoorbrug!!! En dat kan maar 1 ding betekenen: Frank103. Frank103 is een regelmatig bezoeker van deze log en van hem is bekend dat hij eigenlijk liever met treintjes speelt. Dus hij is een beetje schizofreen. Dat hij racebaan.com op een spoorbrug heeft gespoten benadrukt dit nog is!"

Word ik op het ene moment door Bouwe nog uitgemaakt voor mafkees, nu ben ik volgens allerlei lieden schizofreen. De Turkse hackers die de site van Jack the Slipper vandaag hadden gehackt (zie afbeelding) ken ik (tot op heden) verder niet, maar ik ga ze toch wat namen doorgeven (jip, een fat-wa). En anders benader ik mijn tweelingbroer, Knarf103, om eens wat stoom af te blazen en per trein een bezoekje aan Bouwe te brengen (we zijn uitgenodigd).

woensdag 19 april 2006

Groen!

Bepaalde - groene- kringen, die ik verder niet ken, en die zich bijvoorbeeld Klikogreen noemen, hebben iets met groene (racebaan) auto's. Kun je het nog volgen? Te Venhuizen, waar de digitale camera weer vrolijk klikte, was wel wat groens te zien. Wat KPN een tig aantal jaren terug dus een greenspot noemde?? Voor de liefhebbers hier dus een aantal groene fauto's. Of Froene auto's? Of foto's van grauto's? De kenner kan hier bij de comments natuurlijk direct vermelden om wat voor grauto's het gaat. Op de modelspoor / racebaan kan een drive-in bioscoop (van Faller) natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de race / het rangeren kan dan bijvoorbeeld de voetbalwedstrijd worden bekeken. Zodat je niet op teletekst hoeft te lezen dat Arsenal slechts met 1 - 0 van Villareal wist te winnen. Ja, een drive-in bioscoop kan een primaire levensbehoefte van de modelbouwer genoemd worden (naast senseo apparaat en beer tender).


En tosti ijzer?