woensdag 31 mei 2006

Over nog veel meer hete wielen

Tja, als het vorige bericht dan niet erg wil, technisch gezien, dan maar stuitende plaatjes in een nieuw bericht (voor de oplettende lezertjes: in dit bericht). Overigens loopt de discussie bij het vervelende bericht van afgelopen maandag al op tot 38 reacties!
Ben ik blij dat ik Madelon1 (die ik verder niet ken) afgelopen vrijdag niet meegenomen had naar Velp (het bezoek aan Bouwe). Dan waren we niet om 16.30 weer huiswaarts gegaan maar was het nachtwerk geworden! Wat kunnen die (uiteraard bedoel ik hier Bouwe en Madelon1) zeuren cq. kletsen danwel kleppen!
Het is mij nu nog niet duidelijk of Madelon1 nu een alias is van Bouwe of van Knarf en wat doet ene Angelique hier op dit weblog. Of is Bouwe een pseudoniem voor Jack de Slipper, die nu eindelijk durft te bekennen dat zijn werkgever Duitse connecties heeft. En wat doet de hotrod van Wesley (uiteraard fictief) op dit weblog?
Verder is op 100 meter afstand - wind mee - van onze woning vandaag een filiaal van Vomar geopend en staan de auto's door de hele wijk geparkeerd en gaat Lisanne (niet te verwarren met Elise) nu voor de 3e keer een bezoek brengen aan deze Vomar. Tja, iedereen kan een weblog beginnen maar ernstiger / hachelijker dan het Frank100+ weblog: onmogelijk! (inconceivable?)

Weer over Hotwheels

Maar liefst 31 reacties op het bericht van maandag over vervelen. Het ging toen over Hotwheels, en vervolgens kwam er een discussie op gang tussen Madelon103 en Bouwe, die ik allebei niet ken, en die leidde dus tot 31 reacties! Aangezien beiden het laatste woord willen hebben (iets typisch vrouwelijks?) verwacht ik dat de teller nog verder zal oplopen. Ik heb gisteren gezegd alsnog met Elise (niet te verwarren met Lisanne en Wesley) naar de Blokker in de metropool W. te gaan (mits het filiaal niet zou zijn afgebrand), en dat heb ik dus vanmorgen gedaan! A dirty job but somebody has to do it! Ditmaal MET de digitale camera om jullie het besluitvormingsproces bij Elise te kunnen tonen. En om ook te tonen dat er geen knurftige manipulaties hebben plaatsgevonden. Opnieuw greep ze een gele automobiel, maar in plaats van een Corvette (zie eerdere berichtgeving) was het nu een Hummer H2. Misschien omdat ze verwacht over 20 jaar in een vergelijkbare PC Hooft-tractor de PC Hooftstraat onveilig te gaan maken (soort van vooruitziende blik)? Enige twijfel bestond er nog met betrekking tot een roze hotrod, maar toen we richting kassa liepen viel de beslissing nadrukkelijk op de Hummer. Omdat we het zielig vonden voor de hotrod om in het zicht van de kassa's toch weer teuggelegd te worden in de Hotwheelskoker, is ook de hotrod gekocht. Foto's hier natuurlijk van het Blokker filiaal (zonder brand, rook of roetschade), van de Hotwheels stelling en van het beslissingsproces. Alhoewel ik dacht dat het leven van dit weblog toch eindig was (als ik mezelf teveel ga herhalen dan gaat de stekker eruit), met foto's van Hotwheels kan ik dit weblog de komende jaren nog vullen (gemiddeld komen er 260 Hotwheels per jaar uit)!
NB Blogger werkt weer eens niet mee (ik ben al 1,5 uur bezig dit bericht te plaatsen), ik zal vanavond / morgen dit bericht editen, om het de gewenste vorm en inhoud te geven!

dinsdag 30 mei 2006

Over Hotwheels

Uit pure, onvervalste, echte verveling plaats ik hier gisteren foto's van 2 nieuwe Hotwheels. Dat leidt dan probleemloos tot 19!!! trieste reacties! Ik ben gewoon geroerd door dit succes! Snif. Sorry. Voor die Duitse bezoeker uit Herzogenaurath in Beieren: Snif (maar dan met een Duitse tongval!). Ik geloof dat dit weblog alleen nog dieper kan zinken als ik iets over mijn werk vertel! Maar het risico dat er dan klachten richting Blogger gaan is te groot. Je kunt overdrijven! (Ubertreiben ist moglich!) Aandacht schenken aan een Duitse bezoeker die, net als JeeWee, waarschijnlijk een verdwaalde Nederlander is, is vast ook overdreven! Wat moet een Duitse bezoeker op dit weblog? (Was sucht eine Deutsche besucher auf dieses weblog?) En hoe zat het ook alweer met die naamvallen? Waar ging het dan over? Nee, niet over klanten die vergeten af te bellen zodat we voor niets een stuk rijden en zo ook een lunch mis lopen (uiteraard geheel fictief, maar wel lekker slaapverwekkend). En dan een Turkse pizza scoren met een bijbehorende appelpunt. Zodat het vergeten van de digitale camera dan toch opeens weer jammer wordt. Geen foto's van appelpunten dus. Of van Turkse pizza's. Wel van auto's waarvan anderen menen dat Elise die uitgezocht zou hebben. Omdat ze niet zilverkleurig zijn! Maar roze (die Auto von Elise sind rosarot!). pff, dat Duits valt niet mee. Alhoewel: Eisenbahn. Kijk, dat is nou een knap woordje Duits! Dat Elise afgelopen zaterdag voor de roze fiets ging was toeval! (net als die roze broek en roze jas), het was gewoon dat er geen zilverkleurig voorhanden was!

Jullie willen bewijzen? Ik offer me op, ga morgen op mijn vrije dag opnieuw naar de Blokker in W (als niet een vandaal ook dit filiaal vannacht in de brand steekt), om Elise opnieuw een bolide van Hotwheels uit te laten zoeken. Ja, ik knikker de hele koker met auto's om, zodat ze weloverwogen een keuze kan maken. En morgen zien jullie hier het resultaat! Ja, daar kan je vast niet van slapen, nietwaar! En mooi dat ik jullie hier niets over mijn werk vertel, je zal aan de slaappillen moeten!

maandag 29 mei 2006

Over vervelen..

Het is maandag en onze gastouder geniet twee weken van de regenbuien aan de Friese meren. Dat betekent in eenvoudige taal: ik zit thuis om op de kindertjes te passen. Zoiets van: PAS OP! Nu hebben ze deze week gewoon school, dus 2 van de 3 vermaken zich elders (voor de oplettende lezers: op school). Als hoogtepunt natuurlijk de lunch: normaliter moeten ze overblijven op school, nu mogen ze een broodje thuis eten. Wat denk je? De ene gaat bij de familie B eten omdat Ronal50d zo lekker broodjes smeert, de ander vraagt of hij alsnog op school mag overblijven omdat hij dan ook lekker buiten kan voetballen. De eerste krijgt dus ook in haar 11e levensjaar geen zakgeld, de ander laat ik aanstaande woensdag de hele middag overblijven zodat hij kan voetballen.
Dus op de fiets met de kleinste naar een lokale computerwinkel om een geluidskaart te kopen voor de oudste. (Ja, dit is heel heel heel erg in tegenspraak met het feit dat ze liever bij de familie B een broodje gaat eten, maar een geluidskaart kopen is toch echt iets anders dan een geluidskaart monteren!). Noodzakelijk komen we natuurlijk ook langs de buurtsuper en een (nog) niet afgebrand filiaal van de firma Blokker. Daar scoren we natuurlijk een Hotwheels, want een dag zonder Hotwheels is een dag niet geleefd! Bij Bouwe vielen de auto's met extreem motorblok op. Zo'n blok wat niet meer in de broek paste, zegmaar. Een blok wat uitpuilde. Je begrijpt het al, zo een Hotwheels is vanmiddag gekocht. Waar Bouwe dit blok dan via een bloederige ingreep wist te verplaatsen van de Hotwheels naar een Carrera of Scalextric racebaanauto, hier natuurlijk plaatjes van het blok op de oorspronkelijke plek. Kijk en huiver. De kenners (John, Bouwe?) mogen hier uiteraard vermelden om wat voor auto het gaat (Hotwheels reken ik fout). Als hoofdprijs natuurlijk een eervolle vermelding hier op dit weblog. Dat de keuze van Elise op een andere bolide viel is natuurlijk duidelijk: een glimmende snelle zilverkleurige bolide! (Geen Chrysler!!) (Foto's met Olympus)

zondag 28 mei 2006

Over koopjes

Op de site van de firma Harlaar (www.harlaar.nl) stond te lezen:
Na het overweldigende succes van onze magazijn-uitverkoop van vorig jaar hebben we besloten ook dit jaar iets extra's te doen.
Wij nodigen u hierbij van harte uit voor onze speciale verkoopdag op:
zondag 28 mei 2006 van 12.00 tot 17.00 uur.
Op deze speciale dag bieden wij u de volgende speciale aanbiedingen:
- Busch, Kibri, SES automodellen, PIKO-bouwdozen en alle USA-artikelen (waaronder Walthers, Life-Like, Athearn, exclusief Märklin)
4 artikelen voor de prijs van 3!!! (goedkoopste artikel gratis, geldt uitsluitend voor voorraadartikelen en geldt ook voor aanbiedingen en afgeprijsde artikelen!)
- Spectaculaire opruimingen van onder andere Piko, Roco, Märklin en DPM met kortingen tot 40%!.
- super magazijnaanbiedingen op onze marktkraam!
Wij zien er naar uit om u te begroeten op zondag 28 mei!

De weblogbezoeker begrijpt dat ik dus vanmiddag naar Harlaar moest, er is toch duidelijk sprake van koopjes!
En waren er koopjes? Een tiental Carrera auto's voor de racebaanliefhebbers voor € 19,95 (Amerikaanse bakken, een F1 van Kimi, een Enzo en een tweetal Aston Martins). Verder veel Märklin Ho en Roco. En veel publiek!
Heb ik wat gekocht? Ja. Maar daar zal ik pas op 18 juni iets meer over kunnen vertellen of foto's van tonen. Maar ik heb de Carrera's kunnen laten liggen (Amerikaanse bakken doen het uitstekend op een baan als die van Bouwe, maar op een stroeve Ninco baan?) Op dit moment staat alleen de Ninco Megane (voor de Megane races) op mijn verlanglijstje. Uiteraard met de bijbehorende NSR ombouwkit. En NSR motor.

zaterdag 27 mei 2006

Over foto's en blogger

De foto's op blogger zijn een fractie van het originele formaat. Gelukkig, zullen de meeste bezoekers denken. Ik heb een paar foto's in origineel formaat naar Bouwe gemaild om hem te laten zien dat er behoorlijk verschil in kwaliteit in zit. Tot op heden vraagt Bouwe zich af welke #*&@?! zijn mailbox heeft verstopt. Tijdens het bezoek vertelde Bouwe hoe GG van die mooie 'actie' foto's maakt. Dat hebben we natuurlijk even nagedaan. Vervolgens vertelde Bouwe dat GG dan een deel knipt uit de oorspronkelijke foto. Dat kan ik ook! Hier dus nog een aantal foto's (anders kom ik nooit aan de 300 MB om dit weblog vol te krijgen), uiteraard van de baan van Bouwe, en misschien geknipt, maar verder niet bewerkt! De eerste 2 foto's, met BMW M1 en SCX, zijn verknipt, overzicht van de baan van Bouwe met limo-incident, zelfde limo incident maar dichterbij, BMW en ondergaande zon en de laatste foto toont de Mosler op zijn dak, iets wat Wesley niet veel moeite kostte.

vrijdag 26 mei 2006

Over het bezoek aan Bouwe

Bouwe schreef op 12 april: "jawel, ik nodig (bijna) iedereen uit die het leuk vind een keer op bezoek te komen, bij ons ja, om eens lekker te kletsen, 0f .. op SpeedChaserz te komen rijden, ja, vooral met je eigen slotcars, kijken of je mijn bolides kan inhalen, homies die te dicht langs de kant staan overhoop raggen, je kent het wel. ... kop koffie, thee of fris erbij, snackie of zo heb ik ook wel, overdag of s'avonds." De gelegenheid om eens bij Bouwe te gaan kijken, naar een houten racebaan, leek me fantastisch. En Bouwe kan via de e-mail toch niet zien dat wij kwalificeren voor de 'bijna'. Dus contact gezocht met Bouwe, en vanmiddag kwam goed uit (ja, hij heeft zelfs zijn adres ge-emaild!). Dus stap ik om 12.00 met de grootste vandaal (niet qua leeftijd of omvang) in de auto om naar Bouwe te gaan. Ja, adres in de TomTom als POI (persons of interest?) en dan tussen de regenspetters door richting Velp. Bij Bouwe stond de koffie met cake klaar en dat het goed met Bouwe gaat bleek meteen: hij was de schrik snel te boven! De vandaal is dan nog zwaar onder de indruk van Bouwe en van de auto's overal, en gedraagt zich dan nog een beetje. Op zolder wordt dan de baan bewonderd: het asfalt vervangen voor bedding en rails en Bouwe scoort al een voldoende als modelspoorder. Dan gaat uiteraard de Arrows op de baan om te kijken hoe lang de achteras het vol houdt (volgens Bouwe zou deze al driftend tegen de pilaar bij 'tunnel uit' snel verbuigen). En GG: zo'n Arrows kleurt natuurlijk geweldig bij de rest van de baan. De Arrows haalt de pilaar niet en rijdt probleemloos zijn rondjes. Wesley (de vandaal) ramt met de verlengde limo de homies van Bouwe wat tot een bloedbad leidt! Dan gaat Wesley 'ontspoorde' auto's redden met een Playmobil vorkheftruck en ga ik met hulp van Bouwe nog een aantal Fauto's maken, uiteraard van het niveau wat je van dit weblog gewend bent (net niet). Bouwe geeft de voorkeur vanmiddag aan de Fly BMW M1, waarvan de Slot-it onderdeeltjes hun kwaliteit probleemloos bewijzen. Als tegenstander voldoet de Ninco NSX ook uitstekend! Dan beneden nog wat drinken (Wesley gaat nog net niet zelf op zoek naar de snoep) en dan stappen we weer in de auto op weg naar huis. Wesley is heel blij met de 2 hotwheels die hij van Bouwe heeft gekregen. Alle indrukken zorgen er voor dat hij al na 10 minuten ligt te slapen en pas bij Zaandam weer wakker wordt. Bouwe, bedankt, het was een geslaagde middag! (Alle foto's met de Minolta, natuurlijk van de heenreis, het moderne TomTom systeem in mijn auto, cake, Carrera 575, Ninco Arrows, de limo en de gesneuvelde homies, Wesley met de vorkheftruck en Fauto's van de BMW).

Over slopen en Bouwe

Vanmiddag gaan we (Wesley en ik) naar Bouwe, de tas met auto's staat al klaar (over de digitale camera twijfel ik nog, alhoewel de heren van DARC natuurlijk vergeten zijn de koffie vast te leggen). Het verband met slopen? Wel, de F1 (een Arrows) gaat mee, om een beetje een GP van Monaco gevoel te simuleren (deze zondag op TV!). En de Maserati, BMW M1 en een Ferrari. En natuurlijk neemt Wesley zijn Viper en Mosler mee! Of het eindresultaat van ons bezoek even destructief is als de heren op bijgaande plaatjes, dat hoop ik niet. Maar of de achteras van de F1 nog recht is, dat lees je hier vanavond / morgen.
(Foto's: slopen van de baan in Zaandam, schroefwerkzaamheden, Ron kijkt weemoedig naar de baan waar hij het ronderecord had en altijd zal houden, de zaag, baandelen, curbstones en drank, als laatste een verzoek om de volgende brug minimaal 8 cm hoog te maken zodat er ook met trucks gereden kan worden).

donderdag 25 mei 2006

Over 10 jaar

10 jaar en 1 dag geleden zaten we bij Brigitte Kaandorp. In het theater.De show ging over kinderen en hoe je dingen anders doet dan je ouders. Een dag later waren we de ouders van Lisanne. En na 10 jaar kunnen we stellen dat we dingen anders doen dan onze ouders. De was gaat in de droger en niet aan de lijn. De vaat gaat in de vaatwasser. De groenteboer, daar zijn we nog nooit geweest (halen we in de supermarkt). En Lisanne, die is vandaag 10 geworden. Na fiets, skelter en Gameboy (welk kind kan zonder??) was het vandaag tijd voor skeelers. 10 jaar ouders. Het lijkt wel een eeuwigheid!

woensdag 24 mei 2006

Over slopen, deel 2

Nadat de baanstukken en curbstones zijn verwijderd moet de 'tafel' worden gesloopt, deze kan niet mee naar de nieuwe lokatie. Met een cirkelzaag, een handzaag en het gewicht van meerdere leden is de gehele baan toch in ongeveer 1,5 uur gedemonteerd en de rest tot schroot verwerkt. Hier nog een aantal afbeeldingen.

Over slopen, deel 1

De baan van MTRC (de racebaanclub) moest vanavond afgebroken worden. Het buurthuis gaat tegen de vlakte en de nieuwe lokatie, 'de boot', is te duur bevonden door de bestuurders van het MTRC. Een alternatieve lokatie is gevonden in Wormer, een adres is me onbekend. Maar eerst moest de baan in Zaandam afgebroken worden, voor een aantal clubgenoten die deze baan 16 jaar geleden gebouwd hebben een emotioneel moment. De foto's plaats ik hier om deze dmv deeplinken op het forum van het MTRC te plaatsen. (Foto's: de baan voor afbraak, noodzakelijke versnaperingen, demontage van de baan, de zaag en de zaag in werking)