vrijdag 28 juli 2006

Geen bericht!

Neem je dan originele CD's mee in de auto of toch maar kopietjes. Zo een DVD van Dirk Scheele en Peter, daarvan neem je het origineel mee in de auto en hoop je zelfs dat deze uit de auto wordt gepikt (alhoewel gewoon weggooien minder geld kost dan een zijraam). Kopietjes dus. En tijdens het branden kan dan toch een keer het weblog worden bijgewerkt. Maar waarmee? GastheerG heeft een hangende sluiter (de details verklap ik hier niet). Heb ik ook ooit gehad, in Portugal, door de warmte. Dan gaat de camera onderin de tas en baal je als een stekker. En in het minstens even warme Griekenland besluit de sluiter dan weer los te schieten en doet de camera het weer. GG heeft het slimmer aangepakt: al binnen 4 uur is de D70 ingeruild voor een professionele camera, maar daar tuint Madelon103 nooit in.
Floyd Landis (beroepsmatig fietser) is heel positief getest. Dat klinkt heel positief, zou ik zeggen (het glas is halfvol ipv halfleeg). Maar in de wielrennerij is men niet graag positief. Tenminste, zo begrijp ik dat. Je mag pas meedoen met een fietstocht in Frankrijk als je negatief bent. Begrijpen jullie het nog?
Geen bericht hier dus. Nou, de brander is op 80% en dus zal ik hier een paar foto's plaatsen en wens ik jullie een paar aangename weken toe.
(Foto's: Zandvoort a Italia en een positieve nuttige uitvinding: de beertender. Dit exemplaar is van Frans)

woensdag 26 juli 2006

Amerikaanse bakken voor Bouwe, part 6

Dit is het laatste bericht voor de komende weken (bericht nummer 565 van dit weblog). Foto's van een Amerikaanse bak. Deze stond geparkeerd op een goed toegankelijke oprit bij een huis, een nieuwe Mustang en nieuwe Corvette cabriolet, daar moest ik echt voor een tuin inlopen, en die heb ik dus maar niet op de foto gezet. Over ongeveer 3 weken kun je hier weer berichten verwachten, tot die tijd gaat de stekker eruit!
(Foto's: authentieke Noord-Hollandse landschap, op de achtergrond de Ceres terminal van Amsterdam, 2 x Jeep en de koffie met stroopwafel van vanmorgen)

dinsdag 25 juli 2006

Vandaag niets nieuws

Nee, de zon schijnt, allerlei sportevenementen worden in verband met de warmte afgelast (alhoewel wandelen / fietsen ) in de zon naar mijn idee veel leuker is dan in de regen, maar teveel zon is dan ook weer niet goed. Wanneer is het dan teveel zon? Dat hangt volgens de kenners dus van de wind af. Een verfrissende wind zorgt ervoor dat er geen sprake is van teveel zon. Persoonlijk zou ik zeggen: wolken zorgen er voor dat er geen sprake kan zijn van teveel zon. En dat met die winden: daar kan natuurlijk voor gezorgd worden. Alle wandelaars / fietsers aan de hachee met extra uien (of macaroni van Jacqueline met extra uien) en er is wind zat. Verfrissend? Maar dat lucht zeker op! Had ik niet zo lang geleden laten zien dat de plaatselijke spoorwegovergang werd afgesloten omdat de rails vernieuwd moesten worden, nu is de komende 2 maanden diezelfde spoorwegovergang afgesloten omdat de weg vervangen moet worden. (Ja, daarvoor was die freesmij van een paar dagen terug). Als jullie alle diepe teksten vandaag hier hebben bestudeerd dan komt natuurlijk de vraag op: wil de echte Frank103 opstaan? (alle foto's zijn gemaakt met een fototoestel, in afgelopen 14 dagen, vanzelfsprekend zijn de foto's hier niet beschermd met een copyright, want alleen een psychopaat...)

maandag 24 juli 2006

Amerikaanse bakken voor Bouwe, part 5

Welk model het precies is weet ik niet en sinds ik John uit Z hier niet meer heb waargenomen vraag ik me af of we daar ooit achter zullen komen. Of heb jij ook zo'n bakkie gehad, Bouwe?

Over brandende fiscale dossiers

In de modelspoorkrant 83, zomer 2006, staat een nieuwe bouwdoos van de firma Faller. Het plaatje en het bijbehorende verhaal plaats ik hier graag voor de weblogbezoekers die deze krant niet in bezit hebben.
"Van een andere orde en grootte is de fik die is uitgebroken in het kantoor van de Belastingdienst. De brand slaat om zich heen op de hoogste verdieping, uitgerekend de plekken waar de dossiers van de bewoners van Gütenbach zich bevonden. Medewerkers van Faller zullen toch niet zelf binnen het monumentale pand met lucifers hebben gespeeld. Als dat uitkomt......!? Dit bouwpakket (art. nr. 232300) wordt wel geleverd met een rookgenerator en een flikkerlichtset. Rookvloeistof is eveneens bijgesloten. Een leuk cadeau voor iemand die bij de Belastingdienst werkt."

zondag 23 juli 2006

Over zinloos geweld

Iets trekt de aandacht van het gruwelijke zwarte harige monster. Een bezoeker? Het gruwelijke zwarte harige monster besluit nog even goed te kijken. Ja, ze ziet een bezoeker. Dan kruipt het gruwelijke zwarte harige monster tot achter het hek van haar kooi. De bezoeker waant zich nog veilig. Pas als het gruwelijke zwarte harige monster probleemloos over het hekwerk van haar kooi springt, loopt het de bezoeker dun tussen de benen. Dan is het echter al te laat. De afstand tussen de bezoeker en het gruwelijke zwarte harige monster is dan heel snel tot nul gereduceerd. Vervolgens belandt het slachtoffer tussen de kaken van het gruwelijke zwarte harige monster. Gelukkig is de bezoeker van hoogwaardig kunststof en zijn de kaken van het gruwelijke zwarte harige monster niet zo sterk. Na deze inspanningen is het bazinnetje gelukkig bereid om het gruwelijke zwarte harige monster wat etenswaren te verstrekken. Of is ze gewoon bang geworden?
(Met Minolta, tevens tip van Frank: op marktplaats worden recent Playmobilmannetjes voor weinig aangeboden. Met bijtafdrukken, dat wel.)

Over stoomlokomotieven

Wie herkent hem niet, de 78, of Pruisische T18. De originelen van dit schaalmodel van Märklin werden gebouwd tussen 1912 en 1923 en werden pas in de jaren zeventig buiten dienst gesteld. Als herstelbetaling waren ook een aantal exemplaren van deze lok aan Frankrijk gegeven. De symmetrische 78 kan zowel vooruit als achteruit 100 km per uur rijden. Het schaalmodel is een zogenaamd eenmalig exemplaar met artikelnummer 83307, kunststof kap en metalen frame, voorzien van delta decoder. Posted by Picasa

zaterdag 22 juli 2006

Amerikaanse bakken voor Bouwe, part 4

Door de vakantieperiode neemt het aantal bezoekers van dit afschuwelijke weblog steeds verder af. Tijd dus om de stekker er voor een tijdje uit te trekken. En boeiend kan je het hier natuurlijk ook niet noemen.
Of wel?Vandaag naar Houten geweest (Euretco gebouw) met neef Erik en zwager Marco en natuurlijk een lok gescoord. Wat voor een lok? Een stoomlok. Verkochten ze dan geen racebaanauto's of andere boeiende zaken? Nou, er was een Duitse handelaar die een doos Carrera's bij zich had, maar toen had ik mijn meegenomen contanten al uitgegeven en verder vroeg hij nog 37 euro voor een Corvette, dus echt goedkoop was hij ook niet. Verder had de man ook nog Scalextric en Revell bij zich, maar zijn prijzen, tja, die waren toch hoger dan op een SLN beurs. En verder? Neef Erik heeft een railbus gekocht (uiteraard Märklin) mét geluid. Een dimensie aan het modeltreingebeuren die om navolging in de racebaanautootjes vraagt. De dieselmotor van de railbus hoor je gestart worden, je hoort de deuren, vertrekfluit, schakelen en natuurlijk de remmen. Verlichting is op afstand aan en uit te schakelen. Prachtig dus. Voor Bouwe hier weer een Amerikaanse bak, opnieuw een GMC. En de stoomlok, die komt morgen!

vrijdag 21 juli 2006

Over Ae en Re

Neef Erik heeft vanaf zijn vakantieadres een mooie kaart gestuurd (feitelijk zal Mar10e de kaart wel gestuurd hebben...) maar het gaat hier natuurlijk om de tekst. Neef weet te melden dat dochter Suzanne probleemloos een Re 4/4 weet te noemen als er een voorbij komt rijden. Nu hoor ik de doorsnee (racebaan)autoliefhebber mompelen: eitje, net als in Nederland er alleen 1600 (en op de 1600 lijkende maar technisch verschillende 1700 of de van 1600 naar 1800 vernummerde 1800) rondrijden, zullen er in Zwitserland, het land van de Re 4/4, wel alleen Re 4/4 rondrijden. Fout natuurlijk! Want er is een duidelijk andere Re 4/4 I, een Re 4/4 II, een Re 4/4 III en natuurlijk de Re 4/4 IV. Dan is er nog een (mislukte) testlok geweest die eveneens luisterde naar Re 4/4, en die werd opgevolgd door de Re460. Kun je dan de verschillende Re 4/4 al uit elkaar houden, in Zwitserland hebben ze ook en Re 6/6 en een Ae 6/6. De kenners roepen meteen dat het bij een 4/4 gaat om een BoBo lok en bij een Re 6/6 om een BoBoBo en bij een Ae 6/6 om een CoCo. Wat Suzanne presteert is dus goed te noemen. Ik ben trots. Maar binnenkort heb ik een paar weken om Elise de diverse Duitse loktypen te leren. Hoe dat afloopt laat ik hier uiteraard weten. En nee, een smeekbede om dat achterwege te laten, daar ga ik niet op in!
(Foto's natuurlijk onscherp en niet verbeterd/bewerkt, gemaakt op het voormalig Frank103 circuit)

donderdag 20 juli 2006

Over blauw

Het zonnetje scheen gisteren buiten fijn. Binnen was het 27 graden en buiten 35. Toch wat foto's maken, voor het weblog.
Onhandig genoeg heb ik de 1200 gepakt als onderwerp, in plaats van de RE 4/4. Die houden jullie dus tegoed. Neef Erik beweerde immers dan dochter Suzanne probleemloos een Re 4/4 kan aanwijzen! En dat vraagt natuurlijk om een test.
Voor degenen die dit weekend zich vervelen: dit weekend is in Houten een treinenbeurs. En een aantal van de standhouders verkopen ook racebaanauto's. Zondag zal ik natuurlijk jullie hier informeren over gescoorde koopjes. Posted by Picasa
(Märklin 1200 en Scalextric Maserati MC-12)

Over gemiste kansen

Vandaag had ik geen camera mee. Juist vandaag besloten mijn kamergenoten Pieter en Megma dat het gevuldekoekendag was (we hebben al eerder een moccataartdag en een appeltaartdag gehouden). Elk verband met de omvang van mijn schaduw verwijs ik uiteraard naar het land der fabelen. Collega René zag mij lopen met de koeken in de hand (ja, zo sportief ben ik wel weer) en vroeg of ik de camera mee had. Nee dus. Hier vandaag geen gevulde koeken. Sorry, weblogbezoekers.Omdat een bericht zonder foto's net zoiets is als een krant zonder strips of een glas cola zonder koolzuur, plaats ik hier een paar foto's die me doen denken aan de wereldberoemde cabaretier Herman Finkers. Herman had een fraai stuk (is uiteraard verfilmd) geschreven over de kerstgedachte: Kraamschuddn in Mariaparochie. Waarin Jozef timmerman is: "Frees niet", zei één van de wijzen... En dus hier een freesmachine! Ja, waren een aantal bezoekers bang dat er een stijgende lijn in de verhalen hier zat: vergeet het maar!

In de tekenfilm wordt op geheel eigen wijze het kerstverhaal verteld. Het kindje Jezus Christus wordt er niet geboren in Bethlehem, maar in het Twente Mariaparochie, een dorp ten noorden van Almelo, als zoon van timmerman Spieker-Jozef en zijn vrouw Marie. Het Twentse woord kroamschudd'n betekent op kraamvisite gaan en duidt in deze context op het bezoek dat onder andere de herders en de drie wijzen brengen aan het zojuist geboren kind, waarbij niet voorbij wordt gegaan aan Twentse gebruiken als het bakken van http://nl.wikipedia.org/wiki/Kroamschudd)

Een bezoek aan het Frank103 weblog is frees-elijk!

woensdag 19 juli 2006

Bewerken

Is deze beter? Posted by Picasa

Over de kwaliteit van foto's

Op zo'n drukke woensdag (die ik ivm ouderschapsverlof vrij ben), is er natuurlijk wat tijd om achter de PC te zitten en om naar buuv Angelique te lopen. We hebben het dan over koek, foto's en foto's van koek, en vandaag hebben we de D50 van buuv Angelique erbij gepakt. Elise was als fotomodel bij de hand en 10 minuten later was het duidelijk: het valt allemaal niet mee. Dan bekijken we nogmaals de foto's van GastheerG in Blijdorp en vraagt Angelique zich af in hoeverre die foto's bewerkt zijn. En wat iemand bewerken vindt. Het inzoomen op een eerder hier geplaatste foto geeft een andere foto? Het storende bolletje ervoor is nu weggehaald, en lijkt de foto nu scherper? Voor JeeWee: dit gaat niet de kwaliteit van dit weblog doen toenemen, ik heb namelijk ook een aantal foeken (foto's van koeken) in gedachten... Posted by Picasa

Over hard werkende werkers

Dit weblog trekt met enige regelmaat lieden die zich in hun lunchpauze, koffiepauze, rookpauze of zelfs plaspauze even willen verdiepen in 'the key essentials in life'. Of zoiets. Nou ja, ze bezoeken dit weblog dus. Tussen 08.30 en 17.00. De normale werkdag voor een kantoormedewerker. En hoe laten ze hier dan berichten achter? Niet als: koffiepauze, rookpauze of plaspauze, maar als 'hard werkend iemand'. En laat dat nou niet geloofwaardig over komen, met zoveel pauzes. En waarom reageer ik daarop? Natuurlijk omdat ik me persoonlijk aangesproken viel (iets over lange tenen dus). Bij het vorige bericht was mijn schaduw iets te fors. Vinden ze. Of dat niet wat minder kan. Iets minder beeldvullend dan. En gelukkig: dat kan! Anno 2006 is er met digitale fotografie een boel mogelijk. Of de foto er beter op wordt? Dat mogen jullie zelf bepalen! Posted by Picasa

Over sportdagen en kwaliteit

Wesley heeft vanmorgen een sportdag (feitelijk dus een sportmorgen) en is al om 11.15 uit (terwijl ik eigenlijk voorstander ben van kostscholen waarbij de kindertjes in totaal 6 weken per jaar vrij hebben...). Zo'n sportdag, dat vraagt om foto's (eigenlijk vraagt, buiten mijn dagelijks werk, alles om foto's). En dan had ik het gisteren over de kwaliteit van de foto's. Waarop JeeWee antwoord: "Dit is niet te geloven; Frank103 denkt aan kwaliteitsverbetering. Het moet niet gekker worden...waar gaat het heen met deze wereld!"
Waarschijnlijk een schok voor de weblogbezoekers hier, maar ook ik heb het boek van Kaoru Ishikawa 'Totale kwaliteitscontrole" in de kast staan (wie niet?). En het staat er niet alleen decoratief, ik heb et zelfs gelezen, ondanks het minimale aantal plaatjes. En, geïnspireerd door de Amerikaan dr. W.E. Deming, de persoon die Toyota 's werelds kwalitatief beste autofabrikant heeft gemaakt, gaat Ishikawa verder in op het continue proces van kwaliteitsverbetering. Waarbij perfecte kwaliteit een economisch onbereikbaar doel blijft. Zou ik hier een perfect verhaal moeten bloggen, voorzien van perfecte plaatjes en tekst, dan zou ik misschien één keer in de tien jaar hier iets plaatsen (is dat nog te optimistisch?).
Maar een constante twijfelachtige kwaliteit, dat lukt me meerdere malen per dag, al bijna een jaar en al ongeveer 550 berichten. Is hier dus een streven naar kwaliteitsverbetering waar te nemen? Ja. Maar de komende (tientallen) jaren zal dat waarschijnlijk onmerkbaar zijn voor de bezoekers hier.
En als ik dit verhaal nalees, gaaaaaaaaaaaaaaaap, dan valt me op dat ik kwalitatief 'verbeterde' foto's (waar ikzelf natuurlijk ook duidelijk op te zien ben) moeiteloos compenseer met nog twijfelachtiger verhalen. Zo zie je: een bezoek aan Frank103 is hachelijk!

dinsdag 18 juli 2006

Amerikaanse bakken voor Bouwe, part 3

Bouwe schreef een paar minuten geleden bij het vorige bericht: "nahh.. als je het echt gaat proberen, gaat het vaak niet lekker.. dus gewoon doorgaan.. en je kan het wel hoor, mooie foto's maken ... ik herinner me bijvoorbeeld die kip ... schitterend !"

Tja, en dan is mijn ego natuurlijk meteen weer gestreeld etc. zodat ik dus direct weer een vervolg in de populaire serie 'Amerikaanse bakken voor Bouwe' hier plaats. Voor Bouwe dus. Natuurlijk was dit één van de twee Amerikaanse bakken die we gisteravond tijdens de fietstocht tegen kwamen. Zodat ik er nu dus nog 2 in reserve heb. Vandaag dus hier: de Citroën DS, beter bekend als 'de snoek'. Welk deel is Amerikaans aan de snoek? Dat is dus niet eenvoudig te beantwoorden. De radio was van Sony (Japans, gemaakt in Korea?), de benzine is Shell (kan dus overal vandaan komen) en de rest zou ik niet weten. Bouwe, suggesties?