donderdag 31 augustus 2006

Over fotobewerking deel 2

En dan de soft focus erin om de draak scherp te maken en de rest dus niet. Wat extra schaduw, warmte, en wat vinden jullie ervan? Posted by Picasa

Over fotobewerking

Ongeveer 230 foto's levert een dagje Efteling op. Dan direct na thuiskomst achter de PC om het resultaat te bekijken. Tja. Hum. Puf. Nee.
Ik heb bij een vorig bericht al langnek geplaatst, maar is die foto mooi?


Flets. En Langnek valt weg tegen de bomen.

Zucht, steun.

Bewerken met Picassa dus. Vooral schaduwen erin. En warmer maken. (meer rood).

Wat vinden jullie, weblogbezoekers, ervan?
Is dit beter? Posted by Picasa

Macro

En dan wijzen oplettende wandelaars ons op een beest. Een beest? Kan ons dat nu schelen. Maar om deze natuurforsers niet teveel teleur te stellen schiet ik een paar foto's. Van een beest. Een groen beest. De Hulk? Posted by Picasa

Over de Efteling

Vandaag met Lisanne en Wesley naar de Efteling geweest. De weersvoorspelling was redelijk en de drukte zou naar verwachting ook redelijk zijn.
En de drukte viel mee, het was gewoon stil, met een langste wachtrij bij de oude tuffer van 10 minuten. Maar bij de meeste attracties mocht je gewoon blijven zitten (bob, fata morgana, droomvlucht, laafse slakken, pirana). En het weer? Een korte bui, motregen, om 12.30. Op weg naar huis langs de McD voor de broodnodige verzadigde vetten en thuis om 20.40. (En De Vliegende Hollander wordt pas in 2007 geopend)

Watizzut deel 10

Opnieuw een simpele opgave. Aan het einde van het rechte stuk staat een kasteel. Een Playmobil kasteel. En natuurlijk staan de deuren gastvrij open. Kom maar binnen! Aan het eind van het rechte stuk zit een baanwissel. Ook altijd leuk. Helemaal als je tegen Remco Botsolifant racet. Ik hoef vast niets meer uit te leggen. Remco heeft mijn rode bolide dusdanig geraakt dat deze door de open deuren in het kasteel is beland. De vraag is dan natuurlijk: welke rode bolide staat daar?
Overigens heb ik wraak genomen. En moest Remco's witte bolide met veel lijm gereanimeerd worden. En mocht dat laatste niet lukken, Wijnand in Hoorn heeft nog steeds koopjes! Posted by Picasa

woensdag 30 augustus 2006

Wesley 7!

Ongeveer precies 7 jaar geleden is Wesley geboren. Zodat hij vandaag dus jarig is. 7 jarig om precies te zijn. En wensen? De Geo trax spoorbaan van Jason (uiteraard fictief) vindt hij altijd prachtig. Uitbreiding voor de Playmobil trein, een Marklin trein, racebaan auto, Playmobil mannetjes? Nee, hij wil Geo trax. Tja. Het is natuurlijk wel een spoorbaan. En dan ben je als ouder iets minder kritisch. Ik bedoel, naast Märklin Ho, Märklin Z, LGB/Playmobil trein, houten spoorbaan (Brio) is er best ruimte voor nog een spoorbaan! Vanzelfsprekend feliciteer ik hier ook even buurjongen Bas, die vandaag 10 is geworden en dat viert in het verre Enter, en die een wagonlading Playmobil heeft gevraagd (en krijgt?).
En een eervolle vermelding voor degene die raad waarom ze naar Enter zijn gevlucht?

Watizzut deel 9

Ook ditmaal was Bouwe de eerste die reageerde en ook dit keer had hij het goed. Een Carrera Corvette. Zondagmiddag nieuw uit de doos en binnen een half uur was de achterspoiler al op een onplezierige wijze afgebroken. Voor de foto heb ik hem (de spoiler, je moet er wel een beetje bij blijven) weer opgeplakt (Bouwe: niet met Velpon maar met modelbouwlijm). De foto is van gisteravond 20.15. Buiten. Na de eervolle vermelding voor BOUWE wordt de stand: Bouwe 5,5, John 4, Muis 3, Mar10e en Marco 1 en Buuv An staat nog steeds op 0 (= nihil, nul, niets). De volgende en voorlopig laatste opgave komt waarschijnlijk morgenavond en geeft vooral de rijderskwaliteiten van Remco Schuilnaamolifant weer.

dinsdag 29 augustus 2006

Watizzut, bijna het laatste deel

Het voorlaatste deel van de populaire serie watizzut.. Een bolide. Maar welke? Posted by Picasa

NB dit is bericht 600.

maandag 28 augustus 2006

Watizzut, de tussenstand

De stand was tot deel 7: Bouwe 3,5, John 2,5, Muis 2,5 en Mar10e 0,5. De uitslag van deel 7: Marco wist als eerste het goede merk, maar zat ernaast wat het type betreft. Buuv An wist ergens een site met veel tekst te vinden en dumpte dat hier op dit weblog. Mar10e had ik aan de telefoon maar we konden niet achter de naam van de auto komen. Maar nu ik de antwoorden hier zie dan zie ik het ook weer op de auto, waar faecellini in ieder geval niet op stond. Tja, ik blijf Marco 1 eervolle vermelding toekennen voor het merk en Bouwe voor het type. Voor de ondersteuning 0,5 punten voor John en voor Muis, die meende de gebouwen te herkennen (bij de afrit naar Zwolle). Voor de sportieve poging tot valsspelen ken ik vervolgens ook een halve punt toe aan Mar10e en buuv An krijgt geen punten omdat ze door het ondoordacht plaatsen van teksten bijna dit weblog een informatieve waarde geeft.
De eervolle vermeldingen worden: BOUWE, John, Muis en Mar10e. Marco is natuurlijk bij het vorige bericht al eervol genoemd en ik kan niet aan de gang blijven. De uitslag van deel 8 was simpel, een porsche 911, gewonnen door JOHN, zodat de stand nu is:
1 Bouwe 4,5
2 John 4
3 Muis 3
4 Mar10e en Marco 1
6 Buuv An 0 (= nul, niets, nada, noppes)
Voor een volgende opgave / prijsvraag verwijs ik even naar
http://bouwe-speederz.blogspot.com/.

zondag 27 augustus 2006

Watizzut deel 8

Meneer Marco de Volkswagenverkopert had het goed. Een Facel Vega Facellia. Dit is een Frans automobiel die gebruik maakt van V8-motoren from the States. Eervolle vermelding: MARCO
Dus zijn we aanbeland bij deel 8. Een racebaanauto, maar welke auto moet het voorstellen?
Voor een eervolle vermelding hier, uiteraard! Zowel Remco Schuilnaamolifant als ikzelf hebben het model met een ruime voldoende gewaardeerd tijdens de racesessie van hedenmiddag. En dat leverde verder een foto op voor watizzut deel 9! En die komt natuurlijk morgen.
 Posted by Picasa

Watizzut deel 7

Gisteravond op de A1 in de buurt van de woonplaats van Muis viel mijn oog op deze automobiel. Zelf had ik nog nooit van het merk gehoord. Maar weten jullie wat het is? Omdat ik met 120 op de linkerbaan reed was ik hem te snel voorbij. Gas los, digitale camera aan, om te zien dat de aut0 gaat afslaan. Shit. Arm buiten het raam en klikken.
Stand voor watizzut tot op heden: Bouwe 3,5 eervolle vermeldingen. Muis en John 2,5 eervolle vermeldingen. Mar10e 0,5 eervolle vermelding. Posted by Picasa

Over voetbal

Zwager Marco belde of ik zin had om mee te gaan naar Vitesse - AZ. Als één van de 16 miljoen Nederlandse voetbaldeskundigen en gezien mijn sympathie voor de club AZ was ik direct enthousiast. Gistermiddag ben ik dus in de auto gestapt richting Gelredome waar Marco al stond te wachten. Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd vooraf gingen we naar de skybox. Koffie, eigen toilet, eigen business seats, TV, saté in de pauze, hapjes na de wedstrijd, onbeperkt frisdrank en bier, handje schudden met diverse directieleden van Vitesse (en het hoofd van de bewaking?!), zo'n avond is afzien. Gelukkig wint AZ met 1 - 3. Dan nog fijn in de file staan op de A50 en op de A1, het kan niet op. Conclusie: geweldige avond, Marco bedankt!!
Thuis achter de PC om de foto's te bekijken, dan ook even op de diverse sites kijken. Vooral digiforum trekt de aandacht. Ene, laat ik hem Bor noemen, berispt de andere actieve forum leden op 'off topic' posten. Dat trekt Gastheer G van racebaanweblogdinges zich persoonlijk aan, en besluit het digiforum permanent te verlaten. Tja. Triest allemaal. Ook op andere forums loopt een discussie soms uit de hand. Maar ruzie over 'off topic'. Ik ben blij dat dit weblog geen topic heeft. Kan het ook nooit off topic zijn.
Omdat ik me meer kan vinden in het standpunt van GastheerG dan in de wijze van communiceren van Bor gaat de link naar het digiforum eraf. Morgen....

Uitslag watizzut deel 6

Nee hoor John, niet eigenwijs, je had het helemaal goed. Het is een Skoda Felicia, zie de onbewerkte foto's. Geen Simca, MG of iets vergelijkbaars. Een eervolle vermelding voor JOHN dus. De lokomotief, neef Erik dacht een 216, nichtje Suzanne een 217. Beiden hebben het fout. Het gaat natuurlijk om een 218, vooral herkenbaar aan de grote uitlaten op het dak.

Vandaag ben ik ook wezen kijken bij de nieuwe MTRC baan in Wormer. En die is, op schoonmaken na, bijna klaar. Foto's komen binnenkort. En verder heeft de wedstrijdcommissie aangekondigd bepaalde adviezen over auto's (Fly klasse) over te gaan nemen. Om bijvoorbeeld John te behouden voor de club?

zaterdag 26 augustus 2006

Hoogwaardige berichtgeving

Nadat eerst nicht Mar10e een serie boeiende berichten had geplaatst is vandaag op racebaanlogwebdinges te lezen dat ook Damduin een spoorwegmuseum niet zomaar voorbij kan lopen (of fietsen of rijden). Weliswaar hanteert hij een wat onzorgvuldig taalgebruik, hij gebruikt bijvoorbeeld het woord aftands, en plaatst hij te weinig echte mooie foto's (van treinen dus), de positieve ontwikkeling van zijn weblog die valt waar te nemen wordt natuurlijk zeer gewaardeerd.
Ik zeg dus: ga zo door! (NB voor neef Erik: een railbus!)

vrijdag 25 augustus 2006

Op het bureau

Maak ik dan tijdens de vakantie wel eens foto's waarvan je denkt: goh, die zou ik leuk op mijn bureau op het werk kunnen plaatsen? Ja, die maak ik. Deze foto bijvoorbeeld, waarbij het natuurlijk jammer is dat het mij volledig onbekende jongetje precies voor het onderwerp ging staan. Of is dat om het nummer van de lok af te dekken zodat deze foto stiekem meedoet als wattizut deel 7? Voor de echte kenners van rijdend materieel?

Hier dus, te Trier, een trein. De foto is akelig mishandeld met Picassa. Posted by Picasa

Watizzut? deel 6

Een nieuwe opgave in de onzettend, nou ontzettend, in de populaire serie: watizzut. Deel 6 dus!

Een rode auto.

En rode auto's doen het natuurlijk altijd goed!
De BMW is na deskundig bestuderen geen dixie en ook geen 335. Maar een dinges.
En de blauwe Auto Union was natuurlijk vastgelegd in Bernkastel- Kues.Omdat ik lichtelijk de indruk kreeg dat de deelnemers maar wat gokten ken ik deze keer geen eervolle vermelding toe. De rode auto van de foto's hierboven staat natuurlijk in de wereldstad Idar Oberstein (moet ik dat verhaal over die kerk en die edelstenen nog een keer herhalen?).

Als er genoeg animo voor is, dan zal ik een vervolg instellen op deze serie watizzut, en ik dacht daarmee te beginnen door hier macro foto's van de 2 nieuwe racebaanauto's te plaatsen. Als JeeWee zich los weet te rukken van de luiers en weer wat meer nachtrust geniet: het gaat hier om het kunnen winnen van een eervolle vermelding op dit weblog!!!

Als laatste opmerking: Ronald Muis leek het leuk eens bij elkaar af te spreken. Zelf vond ik het bezoek aan Bouwe een groot succes, dus ik ben positief! Reacties van andere geïnteresseerden (Bouwe?) via mail aan Frank103.
SVP geen adressen/telefoonnummers of achternamen hier op dit weblog plaatsen, ook niet bij de reacties.

donderdag 24 augustus 2006

Uitslag watizzut deel 5

Het is inderdaad een Auto union, en de Audi ringen heb ik weggehaald met Paint. Een eervolle vermelding voor John dus, want het DKW verhaal kan ik verder niet controleren. Oké, een halve eervolle vermelding voor Bouwe.

Uitslag:
Eervolle vermelding: John
0,5 eervolle vermelding: Bouwe
De laatste opgave waar ik over beschik plaats ik hier morgenavond. Maar ook die moet ik eerst even painten. Overigens is de plaats waar deze auto staat niet geraden. Muis? Plaats langs de Moezel die begint met een B.

Over Wijnand: hij wil de zaak sluiten per einde van het jaar tenzij hij eerder een andere huurder vindt. De Megane prorace koffer had hij helaas niet. Hij had helemaal geen Megane. Maar wel veel andere mooie bolides.

Watizzut deel 5

Oké, de jury heeft er een nacht over geslapen en rekent BMW (volgens de Toyota bestuurders: Blij Met Weinig) goed. Deel 1, de Tatra, was gewonnen door Muis en leverde, door doordacht inzetten van een verdubbelaar, 2 eervolle vermeldingen op.
Deel 2, een Borgward, was een inkoppertje voor Bouwe.
Deel 3 was door het wegpainten van de ringen een stuk lastiger, maar werd met Auto Union (Audi) opnieuw gewonnen door Bouwe.
Deel 4 wist ik zelf ook niet, maar de BMW Dixie lijkt me correct. Voor het raden van BMW krijgt Bouwe 1 eervolle vermelding! Voor het juist raden van Dixie krijgt John een halve eervolle vermelding. En voor het afkraken van BMW krijgen zowel Mar10e als Muis ook een halve eervolle vermelding. Uitslag dus:
1 eervolle vermelding: Bouwe!
Halve eervolle vermelding: John, Mar10e, en Muis

De stand is nu:
3 eervolle vermeldingen: Bouwe
2,5 eervolle vermeldingen: Muis
0,5 eervolle vermeldingen: John en Mar10e

Vandaag: welk merk is deze blauwe auto en voor een extra eervolle vermelding, waar staat deze geparkeerd? (Vanzelfsprekend dus NIET in Idar-Oberstein)

woensdag 23 augustus 2006

Over sprookjeswonderland

Top attractie in Noord Holland is natuurlijk al jarenlang het Sprookjeswonderland in Enkhuizen. En dankzij Mar10e hebben we een abbonnement. De weersvoorspelling voor vandaag was redelijk dus gingen we naar Enkhuizen, naar Sprookjeswonderland (voorspelbaar?). Loopt de massa door het park met de klok mee, wij lopen altijd tegen de klok in. Dat betekent dat het speeltuingedeelte het eerste 1,5 uur (met de klok mee) bijzonder rustig is. Drie keer achter elkaar in de wereldberoemde dobberbootjes, tien keer op de paardjes, een half uur non-stop op de hoge glijbaan. Vanzelfsprekend een bak koffie en bij de lunch pommes met satésaus. Op de terugweg rijden we langs Wijnand van Fantastic cars in Hoorn want hij heeft uitverkoop. Een zomeruitverkoop? Nee. Een winkel is toch niet erg rendabel gebleken en Wijnand ziet meer in een internetwinkel vanuit de garage. Nog enkele maanden zijn er dus koopjes bij Wijnand (nu ook al via internet te bestellen). Natuurlijk vermeld ik hier dat ik voor het nieuwe seizoen bij MTRC een reserve Fly heb gekocht, en dat we ook de Carrera Corvette hebben gekocht. De prijzen bij Wijnand? Scalextric auto's 29,95 (digitaal 36), Slot it 37,50, Spirit 29, Fly 37,50, Ninco 34, Revell 35, Autoart 30 en Carrera 32 (proX 39, go 11), SCX 26,95 en Teamslot 30. Op Fly limited krijg je 30% korting en op onderdeeltjes van slot it en NSR 25% korting. (Prijzen volgens lijst vandaag in de winkel).

Vanzelfsprekend komen hier binnenkort foto's van de 2 nieuwe aankopen. En John uit Z: Wijnand heeft je ook al een tijd niet gezien of iets van je gehoord! Hij heeft koopjes!!!