zondag 31 december 2006

Over peinzingen

Nog zo'n 23,5 uur (het is nu 00.30) en het is 2007. De tijd vliegt als je lol hebt! Natuurlijk is vandaag zo'n dag dat je afgelopen jaar bekijkt en plannen voor het nieuwe jaar maakt (ik ga tussendoor ook nog een aantal uur slapen, maar dat terzijde). In 2007 zijn er diverse jubilea (ik val jullie -nog- niet lastig met details). En wat dan over 2006? Er waren diverse hoogtepunten (zwemdiplomA van Wesley, concert Marco Borsato, buuv An 40), maar niet dat je zegt: goh, dat was het hoogtepunt van 2006. En dieptepunten? Natuurlijk het overlijden van Bouwe. Van geheel andere orde: de ban van digireflex. Nederland - Portugal. Natuurlijk is dit lijstje heel persoonlijk en natuurlijk staan de laatste maanden me duidelijker voor de geest dan het eerste halfjaar. Wat betekent dit voor 2007 voor het frank103 weblog?
- Ik ga me toch me eens verdiepen in fotobewerking
- Ik ga toch eens een fotografiecursus volgen
- Ik ga toch eens de gebruiksaanwijzing van m'n camera lezen - Ik ga diverse racebaanliefhebbers in het land bezoeken (ik hoop op: de baan van Flitz, Twentetrack van Henk G, Red barchetta park van Marcel68, slottrackdag van het Kasje, circuit van Porscheharry)
- Ik ga eens zelf appeltaart bakken? Het is hachelijk!
(Foto's: 1 bewerkt door Jack the Slipper, 2 het origineel, 3 Zaanse schans volgens Henk G, 4 mijn versie waarbij de groene molen al weer is voorzien van wieken, 5 Ninco Megane op MJ track).

zaterdag 30 december 2006

Over Sprookjeswinterwonderland

Daar waar actief Nederland in de auto stapt richting Kaatsheuvel, om daar fijn op de snelweg al in 3 kilometer file te belanden, in het park bij iedere attractie te moeten wachten tot men een ons weegt (DE Sonja Bakker gedachte!), zich blauw te moeten betalen voor iedere consumptie en dan zelfs ook nog te moeten betalen als deze consumptie het lichaam weer bij de uitgang wenst te verlaten, dat is mij TE actief.
Ja, wij gaan dan naar Sprookjeswonderland te Enkhuizen, waar de (gratis) parkeerplaats om 12.15 vol is (100 auto's), de rij bij de kassa op het drukste moment van de dag wel tot 5 meter wil aangroeien (toegang 6,50 euro per persoon) en de horecamedewerkers overspannen raken bij meer dan 10 klanten voor de kassa (gewone zuunige snackbarprijzen, koffie 1 euro). Alleen maar positieve berichten over Sprookjeswonderland dus? Nee! De prinses Violinde lust al jarenlang alleen maar verse aardbijen met slagroom, die prins op zijn witte paard ziet er ernstiger uit dan JP Balkenende, de rijen bij de twee topattracties: de dobberbootjes en de hobbelpaardjes, lopen op tot meer dan een kwartier! En ik kreeg koude tenen. En daar hielp een broodje Unox worst niet tegen (2,50 euro)! Maar: last but not least (ha, da's engels!), de WC is gratis!
http://www.sprookjeswonderland.nl/
http://www.nynke.com/gerard/dagje_uit/winterefteling_2006/index.html

vrijdag 29 december 2006

Racen bij MJ, deel 3

Natuurlijk wordt DE vraag gesteld: waar is de fappeltaart? Laat dat nu een van de foto's zijn die ik hier niet geplaatst kreeg! En dan stelt MJ dat ik ook Ninco's kan laten vliegen (Do Fly's fly?). Ja, de Ninco Megane is naast de tafel beland. Net als dat ik mijn Fly Viper eens heb gelanceerd en met de races in november ook mijn Spirit over de rand van de tafel heb gestuurd. Alleen de Viper heeft dat niet overleefd. Op de foto een getunede Ninco Mosler van MJ op zijn/haar dak. Slot it onderdeeltjes, Cartrix banden. En een NC-5. Een juweeltje. En wat vond ik nu van het circuit? Het circuit zelf vond ik heel leuk, lang recht stuk, uitdagende bochten. Klinkt als, er komt ook een maar. Ja, die was er. Het circuit was glad, spiegelglad. Normaal compenseert een magneet de matige banden, maar hier niet. Mijn Spirit, Carrera's, Scalextric GT 2003, ze hadden bijna geen grip. Oké, de Scalextric kon de zeer snelle magneetloze Fly van Henk een beetje partij bieden, de andere auto's belanden direct weer in de tas. De wedstrijd zouden we rijden met een Ninco met NC-5. En de banden van mijn (vrijwel nieuwe) Ninco Megane leken enigszins competitief. Tijdens de race bleken de Ninco Toyota Supra's van Robbert en Henk veel beter geschikt voor dit circuit (de Supra van Robert heeft de race overigens niet overleefd). Alleen de Mosler van Ronald bleef in zicht, maar doordat die veel lager is, was die in het bochtige deel van het circuit onverslaanbaar.

Conclusie: heel leuk circuit, de familie J heeft zich ernstig ingespannen om ons een leuke raceavond te bezorgen en als we tijdens een volgende vakantie op herhaling gaan dan zorg ik voor betere achterbanden! Ja: het is hachelijk!

Racen bij MJ, deel 2

Ik krijg deel 1 niet meer zoals ik het wil. Een tweede poging dan. Al die twijfelachtige foto's die ik jullie niet wil onthouden. Ik ben zelfs diverse malen gebeld door een goede persoonlijke vriend (uit V) van Henk! Die natuurlijk diverse tips voor me had over bloggen in het algemeen en Frank103-webloggen in het bijzonder. Gastheer G vroeg zich af of Robbert G een (nog onbekend) familielid van hem is? Ik kan daaraan direct toevoegen dat Henk en Robbert dit graag eens met hem willen bespreken en direct ook de Col du DARC onveilig maken. Waarbij ik nu al inschat dat Henk (Nikon, Canon en nog veel meer camera's in bezit gehad) en Gastheer G (NIKON!!) het waarschijnlijk over fotografie gaan hebben. Maar goed, ik bemoei met daar verder NIET mee, dat is me veel te hachelijk! De belabberde foto's op dit weblog worden voor een belangrijk deel gecreëerd met een Minolta spiegelreflex, waarop menig bezoeker zich toch laat ontvallen dat het een KUNST is om met zo'n goede camera zulke belabberde plaatjes te schieten. Zowel van Jacko il Slippero als van Henk G (zie die foto van man met Canon) krijg ik (verbeterde) foto's gemaild, en zelfs Ronald Muis heeft me vandaag een fotootje van gisteravond gestuurd. Zomaar? Nou, er reed een auto voor ons met een nieuw bedrijfskenteken, 00VBB9, en die heeft Ronald fijn geflitst. Onverklaarbaar, maar daarna ging de bestuurder keurig 120 rijden. Bij het vorige bericht stond MJ-track met tijdopname 6 seconden uit de hand. Puur onder druk van moeder J. heb ik ook een paar opnamen met statief gemaakt (tijdopname 15 seconden). Dat deze het niveau van dit weblog omhoog kan halen is vervelend, maar ik begin 2007 gewoon weer met echt afschuwelijk slechte foto's! Deel 2 werkt ook niet zoals het moet. Een deel 3 komt eraan!

Racen bij MJ, deel 1

Enige tijd terug (voor de pietlut: 9 december 2006) stond er op de site van Henk -rijdt alle tijden aan Gort - Twentetrack (en ook op die van MJ) een oproep: of Tukkers zich wilden melden voor een racebaandinges. Al komen we niet uit die buurt, ik heb gemakshalve Ronald Muis, John uut Z en mijzelf aangemeld. Een datum in januari 2007 is geprikt (met soep!!). MJ, wel uit die buurt, en ook van de partij in januari 2007, gaf aan dat zijn racebaan in de kerstvakantie 2006 ook beschikbaar zou zijn voor een racebaandinges. Vanavond dus (inmiddels gisteravond)! Om 17.45 stapte ik dus in de auto om John uut Z op te halen, die echter een typische geval van 'blij met het openbaar vervoer' had. Toen hij er om 18.15 nog niet was (hij was dan ook ERG blij met het openbaar vervoer) ben ik doorgereden richting A waar Ronald al stond te wachten (inmiddels ook erg blij). Dan over de mistige A1 tot afrit 26, einde afrit linksaf en verderop rechts om dankzij fietsbordjes en paddestoelen het landelijk gelegen H. te bereiken (als bewijs plaats ik natuurlijk een foto). En stonden we om 19.52 bij de familie J. voor de deur. Koffie met appeltaart (klein stukje want de kerstkilo's moeten er af) en dan de -verwarmde- garage in waar het circuit al ligt te wachten. Voor de techneuten: het is een 4-sporige Fleischmann baan die in 3 delen uiteengehaald kan worden en vervolgens tegen de muur weggezet kan worden. Dan racen, 4 heats van 75 ronden (ieder moet 75 rondjes rijden per baanvak), na heat 4 telt de computer de gereden tijd per heat op en degene die het minste tijd in totaal heeft besteed heeft dus het minst lang kunnen genieten van de baan en is op papier dan wel eerste geworden maar feitelijk laatste! Zo ben ik dus eerste (ehhh, laatste?) geworden. Ik heb dus het langst kunnen genieten! Vader WJ en MJ hebben zich de hele avond opgeofferd en hebben baancommisaris gespeeld, Robbert G was eerste geworden, Henk tweede en Ronald derde. Nog wat consumpties en enkele fotomomenten en het is 24.00 en tijd om naar huis te gaan! Ronald springt bij A. weer uit de auto en zelf ben ik na 310 mistige kilometers om 02.00 weer thuis. Het was wat mij betreft een geslaagde avond! Vanzelfsprekend zijn er nog meer foto's en hachelijke teksten te vinden op de webloggen van MJ en Henk Twentetrack en zal ik hier ook nog een tweede deel plaatsen.
Sorry: blogger problemen, het lukt me niet om foto's te plaatsen. Ik heb een vervolg, deel 2, aangemaakt, maar ook daar heb ik last van een blogger storing. Deel 3 komt eraan!

woensdag 27 december 2006

Over de Zaanse Schans

Zowel Jack als GastheerG gaven deze week in een mailtje aan de foto-expeditie naar de Zaanse Schans nog niet vergeten te zijn. Welliswaar een activiteit voor 2007, maar niet vergeten. Ik ben vandaag even wezen kijken of de Zaanse Schans er nog is. Je weet hoe dat gaat, een projectontwikkelaar bedenkt een nieuw plan voor wat leuke koopflats en ziet dan een stukje grond met enkele prehistorische bouwvallen, waar zich opvallend veel allochtonen ophouden (allochtonen in de zin van: bezitten geen Nederlands paspoort. Op de Zaanse Schans zelf noemen ze deze lieden: toeristen. Niet te verwarren met terroristen, die in voorkomende gevallen dan weer wel in bezit van een Nederlands paspoort zijn....). Maar het zag er nog precies zo uit als de vorige keer dat ik hier was. Zelfde kleur groen zalikmaarzeggen. Heren, als ervaren fotosjoppers kunnen jullie vast een leuk blauw luchtje achter deze grauwe sluier fabriceren. En het koffiehuis vraagt ook om een bezoek! Posted by Picasa

dinsdag 26 december 2006

Over kerken

Als rechtgeaard atheïst kom ik maar één keer per jaar in de kerk. En dat is dan natuurlijk rond Kerst. Ben ik dan tegen kerken? Nee hoor, een modelspoorbaan zonder kerkje is als een auto zonder stuur, dat is dus niks. (@GastheerG: dit is een tip! Op de DARC past ook een kerkje! Zeer decoratief). En ook in het stadsbeeld is een kerkje natuurlijk altijd een blikvanger. In het zuiden van het land is een kerk altijd een baken: hier zijn de café's! Het bekende rondje om de kerk.
Tja, en nu vind ik dat ik vanuit opvoedkundige overwegingen de kindertjes moet laten zien dat er ook iets als geloof is. En dat daarvoor hele bevolkingsgroepen anderen de hersens inslaan (of daar hulpmiddelen bij gebruiken). Ach, en aangezien ik vrij neutraal sta tegenover het ene danwel het andere geloof zijn we naar de RK-kerk geweest en naar de Doopsgezinde Vermaning (zelfde liedjes en zelfde hoofdpersonen). In de RK-kerk deed Lisanne mee aan het kerstspel van school en in de Doopsgezinde kerk deden Lisanne en Wesley mee aan het kerstspel. Het is dat de plaatselijke moskee niets aan kerst doet (staat in ieder geval niets over in de krant), anders had ik daar ook wel een blik willen werpen. En dan, op eerste kerstdag, na het ontbijt en de kadootjes, zijn we nog naar de levende kerststal geweest in kerk nummer 3, de Odolphus.De Herdertjesmis (eerste kerstdag om 08.30) heb ik dit jaar overgeslagen, het zit me altijd dwars dat een deel van de aanwezigen wel iets te eten krijgt (tosti's??) en een deel niet. Zelf maar wat te eten meenemen dus. Koekjes, boterhammetje. Dit jaar ben ik dus niet gegaan. Je kunt de kerstgedachte overdrijven!
NB serieuze religieuze reacties verwijder ik voordat er een nieuwe godsdienstoorlog door dit weblog wordt veroorzaakt. Het is hachelijk!
(Foto's: 1, 3 en 4 de Odolphus, 2 Doopsgezinde Vermaning)

maandag 25 december 2006

KERST 2006

Zoals ieder jaar is het nu op 25 en 26 december ook weer kerst. En de laatste tientallen jaren gaat het daarbij natuurlijk om eten en kadootjes. Zo had Madelon1 ook al diverse keren hints gegeven wat ze graag onder de kerstboom zou willen aantreffen (toch minstens 2 twijfelwoorden in 1 zin!!). Natuurlijk had ze ook alle verjaarsvisite ingefluisterd dat ik ditzelfde kadootje graag zou willen hebben, maar helaas, de visite had deskundig Märklin artikelen ingekocht. Dat was dus waardeloos, vond ze. Waar gaat het nu om? Diamanten? Goud? Kleding? Schoenen? Nee. En ook niet om racebaanauto's of Märklin producten. Ze wilde een CD. Een CD? Ja, we zijn naar alle shows van Veldhuis en Kemper geweest en hebben hun eerste en tweede CD in de kast staan. En nu is hun derde CD uit (we zijn ook al naar de derde show geweest!). De beste derde CD die ze ooit gemaakt hadden. Dus ging ik naar de V+D om de nieuwe CD van Guus Meeuwis te kopen (life in het Philips stadion). Vertelde de dame achter de kassa dat kopers van CD's van Guus Meeuwis meestal ook de CD van Veldhuis en Kemper kopen. En zo lag DE BESTE DERDE CD DIE VELDHUIS EN KEMPER OOOOOIT GEMAAKT HEBBEN vanmorgen onder de kerstboom. En hebben we vandaag dus geen Flappie op de radio, maar Veldhuis en Kemper. En misschien ook een keertje Guus. Het is hachelijk! (Laatste foto: bij DE cd zit ook een gratis DVD!!)

zondag 24 december 2006

Over Willem en RAm

Vroegah zijn we ooit met de trein naar het Drielandenpunt geweest. Ja, een NS dagtocht. Van Amsterdam naar Maastricht(?) in de intercity. Voor de trein stond een 1200. Verder weet ik alleen nog dat het ontzettend lang duurde voordat we er waren en dat ik ruzie met mijn broer Rob had over wie bij het raam mocht zitten. Vroegah!
Die intercity bestond uit wagons van het type W (Willem). En vroegah werden die door Märklin gemaakt. Vroegah!
Ze zijn nu alleen nog op beursen te koop. Voor veel. Zeker ten opzichte van vroegah. Maar gelukkig was ik deze week jarig en had ik zelf deskundig (een deel van) mijn kadootjes gekocht. Een plan W dus!
Voor Kliko en de andere racebaantreinliefhebbers: neef Erik had gisteren de RAm TEE mee (Gisteren heb ik mijn verjaardag gevierd. Sorry Ruud en Elle, die donderdag voor niets kwamen. Ik was naar de racebaanclub). Foto's van de RAm TEE plaats ik hier natuurlijk ook direct. En als de raceautofabrikanten in hun digitale raceauto's dezelfde speakers gaan inbouwen als in deze RAm TEE, bereid je dan alvast maar voor op een stevige burenruzie! Omdat het zo met kerst wat serieuzer moet zijn vermeld ik hier een aantal bronnen (voor als de kerstmaaltijd verkeerd valt en je wilt uitbuiken achter de PC):
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands-Zwitsers_TEE-treinstel
http://www.nicospilt.com/Diesel_TEE.htm
http://www.eisentrains.com/shoplayout/PhotoAlbumEisenBahn/TEE3071.asp

zaterdag 23 december 2006

Over DARC

Gastheer G van de donderdagavondreesclup heeft vandaag deze foto (en nog 10) geplaatst op racebaanweblogdinges en op 200 forums die met fotografie of auto's te maken hebben (uitgezonderd digireflex, want de moderators Valentino en Rob zijn nog steeds ontstemd en niet tot communicatie in staat. Ik maak met de kerstgedachte in het achterhoofd natuurlijk geen grappen over deze heren). Ik zeg: ga daar (racebaanweblog)kijken en genieten!

vrijdag 22 december 2006

Over verzoekjes

Natuurlijk ga ik in op de berichten die de toevallige bezoeker hier plaatst. Die berichten maken het voor de blogger (voor mij dus, als ik hier niet stellig zou ontkennen dat ik dit weblog ooit bezoek) juist leuk om te bloggen. Zonder reacties is bloggen dus maar flut. In het bericht over wetten had ik iets gezegd over een clubwagon, die ik hier alleen op verzoek zou plaatsen. Kliko G, die hier vanzelfsprekend NIET genoemd wil worden, heeft een verzoek-bericht geplaatst. Vandaar de foto hierboven. Is er iemand die dit geneuzel kan volgen? Overigens, voor de liefhebbers van het dictee der Nederlandse taal: op dit weblog pas ik alvast de spellingsregels 2025 toe. Geen gezanick over zpelvoutn duz! Posted by Picasa

Over ramen

Vandaag kreeg ik een artikeltje toegestuurd van een anonieme bron (namelijk mijn zusje Jacqueline S.) over het harde werken dat ambtenaren doen. Omdat zij de indruk heeft dat haar zwager de dag vult met koffie drinken en slapen op het toetsenbord (wordt z'n haar daar zo dun van?) was ze verrast door de inhoud van het artikel. (Red: de indruk die zij heeft is overigens ontstaan door verhalen die haar zwager haar zelf heeft verteld.)
Op haar uitdrukkelijke verzoek volgt bij deze het artikel.


Wat is er leuker dan een bevestigd vooroordeel? Want tests bewijzen het: veel ambtenaren doen weinig meer dan de godganse dag uit het raam kijken. Deze figuren staan bekend als zogenaamde "raamambtenaren".
Bijna veertig procent van de ambtenaren zegt zo’n collega te hebben. U kent ze wel: ‘s ochtends binnenkomen en eerst uitgebreid koffie lurken. Vervolgens appeltje schillen, uitbuiken, de broodtrommel ledigen onder het genot van de Azijnbode, Metro of Spits, uitgebreid toiletteren met diezelfde Azijnbode, Metro of Spits, tukkie doen, kopje thee, banaantje en om 15.45 uur voorbereidingen treffen voor het vertrek om exact 15.59 uur.
Maarrr... uit dat zelfde onderzoek blijkt dat het laatste vet bij de overheid allang is weggesneden. Als er nog meer wordt bezuinigd, gaan er ongelukken gebeuren. Wat precies, dat vertelt het verhaal niet, maar wellicht dat u hem kan inkoppen.
Wees gerust, veel tegenspraak zult u niet krijgen, daar het voltallige ambtenarenapparaat van een welverdiende ATV-dag geniet...

Je begrijpt dat Jacqueline S. verrast was door dit artikel: zij dacht dat haar zwager maar een beetje rondhing op kantoor, nu blijkt dat hij niet alleen meerdere activiteiten verricht maar zowaar ook kan lezen en zichzelf op de hoogte houdt van het laatste nieuws! En: hij eet ook echt 2 stuks fruit op een dag!
Ja, ze was aangenaam verrast, en wij ook!

donderdag 21 december 2006

Over verjaardagen en kandidaten


Vandaag is een feestdag. We vieren dat kandidaat nr 12 geraden is en dat we nu de onbewerkte foto kunnen bewonderen. En we vieren de verjaardag van Marco Borsato. Ja, hij viert vandaag zijn 40ste verjaardag. Met wat vrienden. En 50 wildvreemden. Etentje in een kerk in Amsterdam. Iemand (ik noem geen namen) heeft al de hele week geprobeerd kaartjes voor dit verjaardagsfeestje te bemachtigen, maar dat is dus niet gelukt. Wel flauw, want Marco is wél op mijn verjaardag geweest, en nou mag ik niet op de zijne komen...
Plan B dan maar. Vandaag is er nog iemand jarig. Ja, ons aller Frank103 is vandaag precies 41 jaar geleden geboren. Hij pakt het iets minder spectaculair aan dan Marco maar hij is wel flink verwend vanmorgen. Hij zal jullie ongetwijfeld later vertellen wat hij allemaal gehad heeft, en ik moet zeggen dat ik dit jaar toch ook redelijk blij ben met zijn kadootjes. Nou ja, met een paar van zijn kadootjes. Helemaal eerlijk dan: ik ben héél blij met 2 van zijn kadootjes! En daar kan Lisanne zich volmondig bij aansluiten!
Kleine hint dan? Denk even terug aan de eerste kandidaat, maar dan beter/leuker!
Voor de dames: als Frank ze niet plaatst dan zal ik de foto's van de 2 kadoos in kwestie later plaatsen!

woensdag 20 december 2006

Meer kerst

De jaarlijkse schoolkerstavond was vanavond. En Lisanne had één van de hoofdrollen, ze was een engeltje. En of ze kan toneelspelen, heel veel aanwezigen geloofden het ook nog! Tja, en dan blijkt de lokale RK-kerk te klein om alle kindertjes, ouders en opa's en oma's te herbergen, er moest bijna nee verkocht worden aan laatkomers. Die zouden dan buiten in de fietsenstalling moeten wachten. Maar uiteindelijk paste het toch. Natuurlijk heb ik de 500 MB vol geschoten, even negeren dat met ISO 3200, 1/10 seconde, geen flits en 450mm tele de foto's niet echt top worden. Ik plaats er één (hierboven). Omdat dit weblog anders onbedoeld wel diepgang krijgt en omdat allerlei klasgenootjes plotseling erg herkenbaar met hun kop op internet komen. Madelon1 en ik weten niet of ze dat wel willen (of hun ouders).

Over wetten

Zoals ik een paar dagen terug al zei, sommige 'wetten' zijn soms heel hinderlijk. Over de zwaartekracht: ik bespaar jullie een foto van kroket op mijn jas (ja, dat wordt weer een paar dagen terug bladeren).
Het afnemend nut: ijsje 20 op een zonnige middag is minder smakelijk dan ijsje nummer 1.
En over elke euro maar 1 keer kunnen uitgeven, ook héél vervelend.
Waar gaat het nu weer om (zucht)? Jack heeft een regelaar voor de racebaan in de aanbieding. Voor 125 eurootjes (ik krijg daarop een vrienden- en kennissenkorting). Maar ik was ook gebeld door Totaltrain. Het was niet mijn digitale hijskraan (zie foto) die ik op kon halen, maar een clubwagon (alleen op verzoek plaats ik hier een foto). Die digitale hijskraan zit er wel aan te komen (Roel Beems van Totaltrain vertelde er 6 binnen te hebben gekregen van de bestelde 300) en leidt tot een uitgave van ongeveer 85 euro.
Ja, en zo'n snelle regelaar schept verwachtingen. Als je met een geleende regelaar de poedelprijs haalt, ach, wie kon iets anders verwachten? Maar sta ik volgende week aan de racetafel van MJ (zie zijn weblog) met een snelle regelaar en rij ik dan achteraan, tja, dat is minder. Dan helpt hard tegen de tafel stoten niet (deed het wel altijd met Monopoly of Risk) of Benco op de baan strooien (er reed niets meer op de Darc van GastheerG).
En zo leidt het maar 1 keer uit kunnen geven van een euro tot het maken van keuzes waarbij het (afnemend) nut een belangrijke rol speelt. Maar nu eerst een bakkie koffie.... Met melk en suiker?

dinsdag 19 december 2006

Over wepkems 2

Heb je al eens op de link bij Over wepkems deel 1 geklikt? Ik gisteravond dus wel. En ik had bewegend beeld! Neef Erik was in beeld. De gewone wepkem bezoeker zal zich ongetwijfeld afvragen wat er dan allemaal op die zolder gebeurd, maar ik had 'inside information'. Vertrouwelijk. Zodat ik hier natuurlijk vertel dat het om een RAM TEE ging. En een digitale decoder met geluidsmodule die neef zaterdag gekocht had. Op de treintjesbeurs in Houten (zie foto onder).De regelmatige Frank103weblogbezoeker weet dan natuurlijk direct dat het bij een RAM om een dieseltrein gaat en het dus ook om dieselgeluid gaat (de bijbehorende geur en kleine schadelijke deeltjes moet je er nog bij denken). En ook een stoomlok, die fijn rondjes reed! (Onder: mijn Rheingold 18.4 waarvoor ik ook een digitale ombouwset met geluid heb gekocht, maar nog moet inbouwen) Tja. Toch is zo'n wepkem wel echt iets van 'gluren bij de buren'. Een Frank103 wepkem, daar zou ik dus niet op gaan zitten wachten.

maandag 18 december 2006

Over doorgaan

De heren van de Darc (racebaanweblog) hebben een mooie film geproduceerd ter nagedachtenis aan Bouwe. 30MB groot. Natuurlijk met de limo van Bouwe. Toevallig had ik het vandaag met collega Jos (wil hier natuurlijk NIET genoemd worden) over Bouwe. Ik had onlangs zo'n Lambo terreinauto gezien, uiteraard op het moment dat ik niet mijn camera mee heb. En dat ik voor de serie 'wat iz het' meerdere foto's verzameld heb, maar dat ik door het overlijden van Bouwe niet zo veel lol meer in die serie heb. Maar alles gaat door. De aarde blijft draaien, zwaartekracht blijft vervelend als je een broodje kroket staat te eten en een deel van de kroket ontsnapt. Vanmorgen moesten ook weer de ramen gekrabt worden. En ik blijf auto's zien die vragen om hier geplaatst te worden. En omdat daarboven misschien ook internet is, plaats ik toch weer een wat iz ut. Verder foto's van de autodealer die is gevestigd naast het Euretco gebouw in Houten. Voor Harry en voor Marco V. (ja, willen hier ook niet genoemd worden).