woensdag 28 februari 2007

Over verzamelen

Ik geef het eerlijk toe, ik ben een onverbeterlijke verzamelaar. Van wat? Van treinenspulletjes en bijbehorende tijdschriften en boeken, sinds een paar jaar van racebaanspulletjes (auto's, baanstukken etc), van boeken, dvd's en meer dingen die zich eenvoudig laten verzamelen. Dat de kindertjes dan als excuus gebruikt worden is duidelijk (playmobil, hotwheels, kinderboeken)! Maar wordt het verzamelen niet met de kinderlepel ingegoten? Ik heb nog 'koppen' van de WK in 1974, het Tita tovenaar boek over het Grobbemonster (Madelon1 heeft het ook!!), Shell munten over ruimtevaart, poppetjes van Asterix en Obelix (zaten vroeger bij de kauwgum). Een heel leger aan zelf gegoten en geschilderde tinnen soldaten. En nu zie ik dat mijn kindertjes ook last hebben van verzamelwoede. Dat hebben ze natuurlijk van Madelon1, roep ik dan altijd. Want die loopt voorop voor Diddl, My little pony en barbie. En voor de bijbehorende dvd's en zooi. En nu? Vanmorgen ben ik met het grut naar de Top1toys geweest voor 'Littlest PetShop'. Rage nummer zoveel. Als ze over 20 jaar ergens op hun flatje een doos open maken komen al die figuurtjes er weer uit. Maar ze hebben het van Madelon1, dat zal jullie duidelijk zijn!
(Foto's: op advies van GastheerG zijn deze natuurlijk in de tuin gemaakt met de Olympus C500, camera in de macro stand)

Over temperaturen

Dit jaar heeft er toch 1 hele dag sneeuw gelegen, precies genoeg voor een weerwaarschuwing. Waar de KNMI weer een boel opmerkingen over gekregen heeft, want de weerwaarschuwing was niet nodig geweest. Waarom dit bericht? 1 Met het verhaal over de Ferrari 360 op dit weblog en op het frank103 wagenpark weblog is er misschien iets teveel niveau ingebracht. En dat kan niet de bedoeling zijn! Nu heb ik al een (behoorlijk geslaagde) poging gedaan om een dalende lijn in te zetten door het stukje over het weblog van buuv An., maar dit is dan een 2e poging. 2 De KNMI heeft voor volgende week al een temeratuur van boven de 10 graden celsius voorspeld, de zomerjassen kunnen dus weer uit de kast! En 3 een foto van een trein is natuurlijk altijd fijn!
Posted by Picasa

dinsdag 27 februari 2007

Henk en Hachelijk

Henk G, bekend van Twentetrack, heeft me afgelopen weekend voorzien van een foto die naar zijn idee 'hachelijk' weergeeft. Natuurlijk had ik de meester graag aan het woord gelaten, maar ik heb de gewoonte vrijwel ieder mailtje na het lezen direct weg te gooien. Nooit problemen met een volle mailbox dus! Wel is het vervelend dat ik regelmatig nieuwe wachtwoorden moet aanvragen omdat ik het mailtje met daarin een login en wachtwoord 'kwijt' ben. Goed: ongepast heet deze foto. Met als belangrijke opmerking dat het wel om een echte Märklin lok gaat! Wil je echt iets hachelijks zien: ga naar de site van Willem-S-emeraldtrack. Weer een vrije jongen die eringetuind is! Ja, dat is mega hachelijk!

maandag 26 februari 2007

De Ninco Ferrari 360 deel 2

Gisteravond was het tijd om de Ninco Ferrari 360 te tunen. Die inbussleutel dan van 1,27 mm? Die mocht ik van John uut Z lenen. Natuurlijk plaats ik ook de foto vóór verbouwing. De foto na verbouwing. De tandwielen. Is alles nu naar wens? NEE! De nieuwe wielen passen niet lekker in de wielkasten. Het 'slotje' waarmee je de speling op de achteras regelt zat niet in het zakje bij het tandwiel. Tezamen zorgt dit ervoor dat de achteras vrij tot behoorlijk waardeloos in elkaar zit. De spoorbreedte achter is ook opvallend kleiner dan op de vooras. Mijn conclusie tot op heden is dat een verbouwing met Ninco prorace (mijn Ninco Megane) tot een beter resultaat leidt.
(Voor de liefhebber: tips van John en alle foto's plaats ik op het Frank-103 wagenpark weblog)

zondag 25 februari 2007

Buuv An in de ban

Buuv An is in de ban gedaan. De link is verwijderd. Waarom? Er zijn grenzen. De voorkeur voor bepaalde artiesten zoals HIJ DIE HIER NIET GENOEMD MAG WORDEN (HDHNGMW, zie de foto) en ik bedoel daarmee natuurlijk George Okselfris Baker, gisteravond nog op TV bij 'de lama's', kan ik hebben. Ook dat buuv An foto's plaatst van HDHNGMW.
Die foto's houden het niveau constant laag, moet je maar denken. Maar de teksten plaatsen van liedjes, dat is de grens. Dat is voorbij de grens. Ver! Die teksten worden dan afgewisseld met foto's van opengesneden lijken uit het veelbekeken Talpa programma: Lijken snijden voor beginners. Tja, dan haak ik af. Onsmakelijk gedoe. Zit ik een lekker koekje te eten tijdens het internetten en komt er weer een lading ingewanden voorbij. In de ban dus! Is hier iemand wel in deze onderwerpen geïnteresseerd: bezoek het gruwellog van Buuv An (zie foto). Maar een link, waar ik me toch een beetje verantwoordelijk voor voel, die is er niet meer!

zaterdag 24 februari 2007

De kijkdag

Lisanne is een STOERE meid. Eentje die met raceauto's speelt en op judo zit (nu: zat). En naar TopGear kijkt op vrijdagavond. En boeken leest (heel veel) over vampieren en weerwolven (Darren Shan). Maar toch kriebelt het soms. Meisjes gedoe. Eén barbie dan. En judo, kijk, als je de buurjongen (Nick) een keer verslagen hebt tijdens een toernooi, dan is het weer genoeg geweest. Lisanne zit nu op de musicalschool. Zingen, dansen en toneel. Als ze zich maar vermaken, denk je dan als welwillend ouder. Dan is er een 'kijkdag', en natuurlijk zit ik vooraan (helaas voor alle mensen achter mij die dan dus geen beeld meer hebben). Dan begint het: een toneelstukje, dan zingen alle leerlingen een lied (uit de Wiz) en vervolgens begint de dansdemonstratie met een warming up: 100 keer opdrukken. Dan 100 keer buikspieroefeningen. Auw! Dit is erg. Erger dan voetbal (2 rondjes om het veld als warming up). Dit is hachelijk! En na de warming up volgt een demonstratie die mij spierpijn heeft bezorgd. Puur psychisch! Wie denkt dat dansles 'een eitje' is heeft zeer waarschijnlijk zelf iets anders gedaan. Voor jullie natuurlijk een onsmakelijke foto! Willem: is dit hachelijk of toch weer een nonderwerp?

vrijdag 23 februari 2007

Over boerka's

Een grappige tekst over boerka's naar aanleiding van een opmerking vandaag van ene mevrouw Vogelaar. Dat was de bedoeling. Een opmerking over hoeveel geld boerka's besparen. Nooit meer aan mode en merknamen onderhevige jassen kopen. Geen mutsen, sjalen en dergelijke meer. Maar de bijbehorende grappige foto kan ik niet vinden. Voor de bezoeker die het wil weten: er staan ongeveer 20.000 foto's op mijn PC. Gesorteerd op jaar, maand, evenement. Een afzonderlijke directory voor de weblogfoto's (verkleind tot ongeveer 45 kb). Mocht ik de foto ooit terug kunnen vinden dan plaats ik die uiteraard. Tot die tijd moeten jullie het doen met een andere vogel. Een Fokker.
Posted by Picasa

woensdag 21 februari 2007

Over auto's

Over smaak valt niet te twisten. De ene vindt rood mooi, de ander blauw. De ene wil een opvallende auto (Alfa?) en de ander juist een onopvallende (Opel, Ford). En er zijn mensen (gelukkig niet veel) die George Baker goed vinden en er zijn mensen die liever naar Marco Borsato luisteren (ben ik toch weer terug bij rood!). Harry las hier de teksten over de vliegtuigen en gaf toe dat hij toch aan het denken werd gezet. Een opstijgbaan als tegenhanger voor een landingsbaan? Waar blijft dan de startbaan? Maar wat start er dan? Collega en kamergenote Megma, die hier vanzelfsprekend niet genoemd wil worden, wil graag een Volvo. Hoeft geen rode Volvo te zijn, blauw is ook goed, maar wel een Volvo. Deze!
Ze is al bijna naar de dealer gegaan, slechts één íets' ontbreekt nog. Kleinigheidje. Nauwelijks noemenswaardig. Ze moet eerst nog even een behoorlijke prijs winnen bij de Staatsloterij. Dat wordt op 11 maart 2007 naar de Volvo dealer gaan!
Posted by Picasa

Genoeg vliegtuigen?

HenkG heeft de spoorlijn richting Almelo 50 meter achter zijn huis lopen. En vindt daar weinig aan (=niets). Ik kan vanuit mijn tuin de vliegtuigen richting Schiphol bijna aanraken. En kan daar ook niet echt warm voor lopen. Wat wil ik hier nu mee zeggen?

Niets, zoals gewoonlijk! Wel plaats ik hier voor Henk weer een aantal foto's. Elke foto is van hetzelfde vliegtuig. Camera op de sportstand en het toestel volgen. Boeiend? Nee, ik loop er nog steeds niet warm voor.......
(Foto's zijn verkleind door paint en vervolgens mbv photofiltre iets lichter gemaakt, alles met Tamron lens)

dinsdag 20 februari 2007

Wesley vindt deze STOM

Ken je DE film: Shrek. Diepe teksten. Serieus verhaal. En vooral goede muziek: "I like big buts and I cannot lie "


Morgen meer vliegtuigen.


En voor Megma de Volvo C30


Hachelijk!
Posted by Picasa

maandag 19 februari 2007

Over een Ninco Ferrari 360

De nieuwe Ninco Ferrari 360 komt in de vorm van een bouwdoos. Net als die vliegtuigjes die ik vroeger in elkaar heb geplakt. Leek me lollig. Omdat er ook iets van vooruitgang moet zijn in de verzamelde raceautomobielen moest dit mijn eerste NSR project worden. Van John uut Z heb ik 2 emails ontvangen met tips, ik heb vanavond soldeerbout en lijm klaargezet en dan is het gaan met die banaan. Half uurtje zei John. Doos open, zakjes open scheuren en dan...............

NSR zet je vast met een kleine imbussleutel. Niet dezelfde als die Slot it gebruikt.


Heel sympathiek verwens ik een Italiaanse racebaantoebehorenfabrikant allerlei terminale ziekten toe. Een imbussleutel die ik vanzelfsprekend niet heb. Wat nu? Ik heb de auto zonder NSR en zonder tips van John in elkaar gezet. Motor niet in laten lopen. En morgen ergens een goede imbussleutel proberen te scoren. Maar ik vermoed dat dat heel moeilijk gaat worden. Tot die tijd GEEN foto's van de 360, ook geen tips van John, maar een stukje van de auto schuin tegenover Schoonderbeek.

Voor René Smurf: op de achtergrond wat bomen, speciaal voor jou. Verder is de foto opnieuw uitgesneden en wat lichter gezet. Weet iemand een winkeltje voor kleine imbussleutels?
Posted by Picasa

Wie-is-ut Deel 14: Uitslag!

Ja, hij is geraden, het is Andy Garcia! De foto's zijn niet echt recent maar dat komt omdat Andy inmiddels bijna 51 jaar oud! Toch deed hij het laatst niet slecht in Ocean's Eleven en Ocean's Twelve. De man heeft al in een stuk of 40 films meegedaan maar daar gaat het uiteindelijk niet om. Waar dan wel om? Om zijn looks natuurlijk! En het vrolijkt het weblog een beetje op, een lekker ding tussen al die vliegtuigen! Martine: graag gedaan!

Over vliegen

Henk wilde hier best nog wel een aantal vliegtuigfoto's. En ik heb ze goed bekeken: geen kans dat het niveau ook maar de minste positieve impuls ondergaat. Ik was zeker niet de enige persoon die foto's stond te maken, maar de apparatuur van de andere mensen zag er toch echt indrukwekkender uit. Dure Canon en Nikon lenzen. Diafragma vanaf 2.8. Maar toch, zit ik dan de foto's te bekijken, zijn ze allemaal een beetje (eigenlijk 2 beetjes) hetzelfde. Oké, het is iedere keer een ander vliegtuig, maar een vliegtuig is een vliegtuig en heb je er 1 gezien dan heb je ze allemaal gezien. Heel anders dan treinen en (race)auto's dus. Voor Henk een aantal vliegtuigen. Zoek de 10 verschillen.
Ik overweeg een 2e serie - voor de liefhebbers - waarbij deze vliegtuigen uit een andere hoek te zien zijn. Meer een zijblik. Maar alleen voor de liefhebbers. Niemand?

Wie-is-ut Deel 14: Nog een hint


Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden... Ik al er dan ook geen woorden meer aan vuil maken!

zondag 18 februari 2007

STOP: passerende vliegtuigen

Op weg naar Schoonderbeek in Hillegom kwam ik gisteren langs Schiphol (bekend van de vliegtuigen). Omdat Wesley de vandaal en de spiegelreflex mee zijn is een stop langs de landingsbaan (feitelijk een opstijgbaan) natuurlijk noodzakelijk. Voor jullie heb ik een honderdtal foto's gemaakt, waarvan ik hier een aantal zal plaatsen. En dat begint natuurlijk hachelijk! Stop!

zaterdag 17 februari 2007

Racen bij Schoonderbeek deel 2

John is bijzonder geïnteresseerd in de onderdeeltjes die ik in de Ninco Megane heb gestopt. En in de berg onderdeeltjes die in de Ninco Ferrari 360 gestopt moeten worden. Lelijke NSR velgen? Vanzelfsprekend heb ik hier plaatjes van de 'berg' onderdelen. Van de Megane. De Megane is hierbij klaar voor de besloten MTRC racemiddag. Om mee te doen in de vrije klasse. Tenzij de Ferrari sneller is (ik heb nog een NC-6 liggen...).
(Voor de bezoekers van het belasting/douanemuseum: ik heb een factuur met BTW ontvangen!)

Racen bij Schoonderbeek

Vanavond zijn we wezen racen bij Schoonderbeek in Hillegom. Hoe komt dat nu? Bij de Slottrack dag bij het Kasje sprak ik Sebas (Sebastian voor familie en vrienden) die elke week bij Schoonderbeek racet. En daar ook regelmatig 'reclame' voor maakt. Ach, en Schoonderbeek heeft ook de Ninco Ferrari F50 en 360 voor een leuke prijs staan. En buiten schijnt het zonnetje, leuk vliegtuigen spotten op Schiphol (ja, daar ga ik minstens 2 berichten aan wijden!). Om 16.30 zijn we dus aanbeland bij Schoonderbeek in Hillegom (heb ik nu al vaak genoeg Schoonderbeek genoemd??) en wat noodzakelijke aankopen gedaan (360 en lading NSR) als Sebastian binnen komt lopen. Om een onverklaarbare reden wil Sebastian hier WEL genoemd worden. Diverse therapeuten hebben al gebeld en overwegen een dwangopname. Ondanks de aangekondigde GT race gaat men toch Megane racen. Die heb ik bij me. Deskundig wordt mijn geheel standaard Megane bekeken, meewarig wordt met de hoofden geschud en wijst men me de McDonalds, 50 meter verderop in de straat. Of? Of die magneet eruit. Lood erin. Motorontstoorspoel eruit en langere soepele NSR bedrading erin. Ninco Prorace velgen, tandwielen en Slot it banden. Speciale schroeven achter. En de speling op de vooras eruit halen. Sebastian (wil hier nog steeds genoemd worden) is er zeker een half uur mee bezig! Dan de baan op. En dat rijdt als een tierelier! Heerlijk een uurtje? rondjes rijden om rond 20.15 huiswaarts te gaan. Eerst nog even langs de McDonalds (ja, alleen om te kijken of ze wel een big tasty verkopen) en dan naar huis. 233 foto's. Hoeveel? Ja, vliegtuig spotten is een gave. Gelukkig heb ik ook een paar foto's van Schoonderbeek voor jullie! JeeWee: het is een 4-sporige Ninco baan die omgebouwd gaat worden naar Ninco digitaal. Wil je zelf eens kijken: zaterdag na sluitingstijd (17.00) tot 20.00. En laat de magneten thuis.