zaterdag 31 maart 2007

Meer treinen

Of ik meer treinenfoto's wil plaatsen. Dat levert wel een probleempje, ik had niet zoveel treinenfoto's gemaakt, maar allemaal foto's van de kindertjes. Maar goed, die dalende lijn hier, die moet voortgezet worden. Dus ik plaats hier probleemloos nog een aantal twijfelachtige plaatjes van het spoorwegmuseum. Voor de kenners: het Maliebaanstation waarin het spoorwegmuseum is gevestigd, een bediening van een NS 1000, een bruine 2400 waarvan een schaalmodel is aangekondigd voor 2007 door Roco en twee foto's van een hondkop (materieel 1954, recent als schaalmodel uitgebracht door Piko)

donderdag 29 maart 2007

Op excursie

Alweer, zal de regelmatige bezoeker zich hier afvragen? Ja! En ik bespaar jullie het slaapverwekkende verhaal niet! Dinsdag was ik vrij (ik heb veel vrije dagen), en moest de kleinste (Elise), die hier uiteraard NIET genoemd wil worden, voor de schoolfoto naar school brengen (ze is inderdaad nog 3, maar moet 'oefenen'). Dat oefenen is iedere donderdagochtend. Loop ik door de schoolgang, schiet juf Ursulien mij aan: "ga je donderdag mee?". Uhhhhh, waarnaartoe, ik weet van niets? "Klas 1A gaat naar het Spoorwegmuseum". De werkgever is dinsdag niet snel gebeld (ga ik niet uitleggen, maar we zijn moeilijk bereikbaar per telefoon) maar om woensdagmorgen 09.00 is de vrije dag doorgegeven (Megma bedankt!). Is er overigens nog iemand dit aan het lezen? Dus gingen we vanmorgen (klas 1A en begeleiders) met de bus naar Utrecht, naar het Spoorwegmuseum. Dolle boel! Gelukkig was er 1 begeleider per 2 kindertjes (feitelijk 2 begeleiders op 4 kindertjes), maar er was ook een 10-uurtje, een 12-uurtje en de buschauffeur wilde om 13.00 al weer terug richting school. Niet heel veel gezien dus, en aangezien Elise van 09.00 tot 14.00 minimaal 2 vingers van mijn hand constant heeft vastgehouden (ze vindt het eng) heb ik niet veel foto's kunnen maken. Oké, iets van 150. Maar dat is niet veel voor een Spoorwegmuseum......
(Merendeel van de foto's zijn van kindertjes en dus niet geschikt voor dit weblog. John uut Z: groetjes van schoonzus Simone!)

woensdag 28 maart 2007

Over de bips van........

Bij de comments zegt iemand dat zijn 'lekkere kontje' weer in beeld is. Ik noem hier vanzelfsprekend geen namen want het gaat om het achterwerk van Jaco Klikogreen (die hier niet genoemd wil worden). De vraag is dan natuurlijk:
1 worden er zoveel foto's van bipsen gemaakt of
2 heeft Jaco een dusdanige beeldvullende bips dat hij gewoon op iedere foto staat?
Wel, 1 het gaat om foto's van meerdere fotografen: GastheerG en Frank103. Voor de bips-foto van GastheerG verwijs ik vanzelfsprekend naar het racebaanweblog. En dan de omvang 2, er zijn ook foto's gemaakt waar GEEN bips op te zien is. En die zijn NIET gesjopt. Vanzelfsprekend plaats ik ze bij dit bericht. Er lijkt dus sprake te zijn van 'toeval'. En dat is hachelijk! Of de uitspraken van de iemand (Jaco Klikogreen, die hier nog steeds NIET genoemd wil worden) juist zijn vraag ik graag aan de vrouwelijke bezoekers van dit weblog (als die er zijn).
NB dames: zoals gebruikelijk wordt een diplomatiek antwoord gevraagd.
Ook worden vaak foto's van de koffer van Kliko op internet geplaatst. Zie eerdere berichten hier (zowel onder label MTRC als Kasje). Om ook eens te laten zien hoe het ook kan plaats ik hier een foto van de koffer van Terry Tipi-Art. (Of toch die van Stef'r?)En natuurlijk van de zelf gebouwde TAD (Tipi-Art-Design)

dinsdag 27 maart 2007

Besloten MTRC-dinges deel 5: uitslag

Niemand die er op zit te wachten, maar er was sprake van 'een uitslag'! En dat is zeker ernstig! Maar goed, omdat het niveau van dit weblog er om vraagt, vermeld ik hier de uitslag. Mocht je niet in de uitslag geïnteresseerd zijn, wat ik me heel goed kan voorstellen, dan kan je dit bericht dus gewoon overslaan. Ja. Klik rechtsboven op het witte kruis in het rode vlak. Zo simpel is het. Voor de rest:
(Eindstand, naam, totaal punten, ronden met magneet en bijbehorende punten, ronden zonder magneet en bijbehorende punten)
1 Joop 40 punten (127, 20 en 109, 20) (MTRC-lid)
2 Stef'r op zolder 33 punten (121, 16 en 102, 17)
3 John uut Z 32 punten (111, 13 en 108, 19) (MTRC-lid)
4 Sebas 32 punten (113, 14 en 107, 18)
5 Frank103 32 punten (121, 17 en 94, 15) (MTRC-lid)
6 Terry Tipi Art 26 punten (107, 10 en 95, 16)
7 Steef 25 punten (108, 11 en 92, 14) (MTRC lid)
8 Damduin 23 punten (110, 12 en 89, 11)
9 Finger 2 21 punten (106, 8 en 90, 13)
10 Ron 18 punten (122, 18 en 0,0) (MTRC lid)
11 Jaco Klikogreen 16 punten (91,4 en 90,12)
12 André Z 15 punten (120,15 en 0,0) (MTRC lid)
13 GastheerGerard 14 punten (93, 5 en 88, 9)
14 Richard 14 punten (104, 7 en 78, 7) (MTRC lid)
15 Henk Twentetrack 13 punten (83, 3 en 89, 10)
16 Edwin de barman 9 punten (107, 9 en 0,0) (MTRC lid)
17 Harold Porscheharry 8 punten (82, 2 en 72, 6)
18 Robert Nincorobbie 8 punten (0,0 en 82, 8)
19 Wesley de Vandaal 6 punten (96, 6 en 0,0)
20 Jasper Z 1 punt (54, 1 en 0,0)

maandag 26 maart 2007

Besloten MTRC-dinges deel 4

Na het bezoek aan racebaanweblogdinges http://www.racebaanweblog.nl/ bekijk ik mijn foto's toch altijd met andere ogen. Tja. Soms is het niet eens het gefotografeerde wat ernstig verschilt (alhoewel de kwaliteit wel dag en nacht verschilt), maar soms is het gewoon de keuze in het plaatsen van de foto's. Mensen (groepjes of close-up), bewegende auto's. Voedsel. En zet je een foto om in zwart-wit of gooi je hem onbewerkt op internet. (@René Smurf: je hoeft geen bericht te plaatsen dat je liever geen bewerkte foto's ziet, die hadden we inmiddels onthouden!). Is het dan allemaal ach en wee, kreun en steun? (ja, ik heb de Donald Duck gelezen!). De foto's in dit bericht had ik eigenlijk NIET willen plaatsen. Ze zijn bewerkt met photofiltre (dankzij Pspotter). En ze zijn mooier dan de foto's die Stephan (ja, ik heb geprobeerd de verkeerd gespelde namen te corrigeren!) Stef'r bij zijn bericht over het MTRC dinges heeft geplaatst: http://blogger.xs4all.nl/spechler/archive/2007/03/25/194984.aspx
Dat kan niet, hoor ik je denken. Jawel! Hij heeft namelijk geen foto's gemaakt in Wormer! Hachelijk!

zondag 25 maart 2007

Besloten MTRC-dinges deel 3

De bezoeker hier is natuurlijk gewend aan de belabberde foto's. Kan het ook beter, vraag je je misschien af. Kan het ook met bewegende beelden? Beiden zijn mogelijk!
Op http://www.racebaanweblog.nl/2007/03/darc-goes-mtrc.htm zie je de foto-impressie van Gastheer Gerard en ophttp://www.twenttrack.blogspot.com/ een foto-impressie EN een geweldig filmpje van Henk Twentetrack! Ga daar maar eens een blik werpen (niet gericht op iemand graag!). En, foto's van Jaco Klikogreen hebben we nog niet gezien....
(Laatste foto: Gerard bestudeert het kanon van Jaco: het ziet eruit als een camera, maar maakt het ook foto's??)

Besloten MTRC-dinges deel 2

'Later deze week ook een deel 2', staat in deel 1. Een uur later, voldoet dat ook? (Onder foto 1: Damduin, Kliko, GG en F2)Omdat niemand van de aanwezigen met zijn kop op internet wil (of hier genoemd wil worden....), vooral niet de mensen met een camera in de hand, plaats ik hier foto's van de aanwezigen met de bijbehorende naam. (Foto boven: Sebas, Ron, Terry en NincoRobbie, foto onder: F2, Harold, Nincorobbie en Steff'r)Natuurlijk omdat het voor de overige 2 bezoekers van dit weblog (buuv An en Mar10e) ook leuk is om eens te zien wie wie is. Alhoewel leuk natuurlijk een rekbaar begrip is (ik waag me ook niet meer aan 'kennen' sinds Ronald Muis zijn visie op kennen en herkennen heeft gegeven). De clubleden van MTRC noem ik hier natuurlijk verder niet, ik heb ook m'n best gedaan om ze niet op de foto te zetten. Mocht je er per ongeluk eentje op de foto zien staan: sorry.

Besloten MTRC-dinges deel 1

Zondag en gevraagd worden voor een dinges bij MTRC en geen NEE!! durven zeggen. (Tegen 'Ik kon het niet vinden' was er een bordje opgehangen. Alleen heeft niemand het bordje gezien....)Het overkwam vandaag Jaco Klikogreen (zie foto hieronder), Robert Damduin, Michel Finger2, GastheerGerard, Sebas-tian, Henk Gorttrack, Harold Porscheharry, Stephan Steff'r op Zolder, Terry Tipi-Art en Robert Nincorobbie. (MJ en Ronald Muis waren ziek / wel geslaagd voor de assertiviteitscursus!). De zon schijnt buiten vrolijk en slechts zij die een goed excuus hadden (de rokers....) hebben er van kunnen genieten. De rest was gedoemd aan een tafel van 3 bij 6 meter te staan en te kijken naar wat stukjes plastic voorzien van een electromotor. Gelukkig was de keuken ruimschoots voorzien van eenvoudige doch voedzame maaltijden. Het racegebeuren was natuurlijk heel boeiend en bezoeker Steff'r wist bijzonder knap na de race met Ninco auto met magneet en de race met een magneetloze bolide de derde plaats te behalen achter twee snelle MTRC-leden. Om 17.45 was de tafel weer opgeklapt, de keuken opgeruimd en waren de meeste bezoekers ontsnapt. Deel 1 betekent later deze week ook een deel 2! en tevens staat er straks op racebaanweblog een uitgebreid fotoverslag................. Het was hachelijk!

vrijdag 23 maart 2007

Over werken

Deze week vloog voorbij, maandag vrij voor de treinentafel (samen met Erik), dinsdag uitrusten op het werk, woensdag druk (lunch bij m'n schoonmoeder en de kindertjes de hele dag vrij), ALLEEN de donderdagmorgen uitrusten want 's middags was neef Richard aanwezig om de spoortafel af te maken. Donderdagavond zijn voorbereidingen getroffen (vooral door clubgenoot André) om het gebeuren zondag tot een succes te maken. Vandaag verder uitgerust op het werk (en daarbij uiteraard een aantal van m'n klanten lastig gevallen, die volgens iedereen die mijn werkgever kent, geen klanten genoemd willen worden)......

Goed, voor jullie foto's van de spoortafel en van de MTRC clubbaan, die gisteravond in ieder geval uitstekend functioneerde (ik had met een minimale voorsprong de race gewonnen. Voor de kenners: met de Mosler 166 ronden in 4 keer 4 minuten tegen 165 voor de nummer 2 met een Nissan ).

woensdag 21 maart 2007

Over de stijgende lijn

Bij het vorige bericht werd terecht opgemerkt dat er toch weer een stijgende lijn in de berichtgeving hier was waar te nemen. Nauwelijks merkbaar, maar toch stijgend. Gelukkig beschik ik over voldoende tekst om die positieve ontwikkeling in de kiem te smoren. Ja, met behulp van het Tropenmuseum! Ik liep daar nauwelijks 5 minuten binnen toen een dame, met de blik op mijn spiegelreflex, het nodig vond me er op te wijzen dat het maken van foto's niet toegestaan was. Tja, dan bruist er iets. Burgerlijke ongehoorzaamheid? Het doet me direct denken aan mijn bezoek aan het Witte Huis te Washington DC waarbij de tourgids het ook belangrijk vond om ons er op te wijzen dat het streng verboden was om foto's te maken. Ik heb er toen 3 gemaakt. Nu heb ik er nog meer gemaakt. Vooral omdat een autofocus makkelijker scherp stelt dan de manual focus in het Witte Huis. Voor jullie natuurlijk! Wat er op staat (de 2 foto's met kleding) interesseert natuurlijk niemand, maar daar gaat het dan ook niet om!