zaterdag 30 juni 2007

Verzoekjes: de 2200

Natuurlijk plaats ik hier voor Jaco en Gerard de Roco 2200 nog een keer. Dit keer opnieuw niet bewerkt, foto's gemaakt in de tuin op een stuk groen crepepapier. Door de harde wind bleef het papier niet strak zitten wat die 'rustieke' en waardeloze foto beleving geeft die zo gewoon is op dit weblog.

vrijdag 29 juni 2007

Over George Michael

Madelon1 is dinsdag naar het concert van George Michael geweest in de Amsterdam Arena. Natuurlijk heef ze voor jullie foto's en video-opnamen gemaakt van verbluffende kwaliteit! Ja, met een Sony-Ericson met 3 MP sensor. Ja, die telfoons worden echt een bedreiging voor de compact camera's. Geheel ten overvloede meld ik hier dat ze voor mij natuurlijk een concert-t-shirt meegenomen heeft en dat die donderdag tot veel consternatie op mijn werk leidde! Veel? Ach, afgelopen maandag keken de mensen in Sprookjeswonderland ook heel raar naar me toen ik daar met meerdere kindertjes en een spiegelreflex om de nek in mijn Michael Jackson History world tour t-shirt rond liep. Jip: I'm bad!
Edit: Youtube wil het filmpje niet laden, ik doe later nog een poging!

woensdag 27 juni 2007

Over literatuur

Hoewel het niet mijn gewoonte is om teveel te lezen uit boekwerken zonder plaatjes (ik bedoel bijvoorbeeld de Märklin catalogus, Autoweek en diverse fotoblaadjes), maak ik uitzonderingen. Beroepsmatig natuurlijk, maar ook als ik in het zonnetje in de tuin zit. Zoals de boeken over Harry Potter, de Ellendige avonturen van Lemony Snicket en de werkjes van Roald Dahl. Toen we recent in de boekhandel stonden vertelde een vriendelijke dame dat we eens een deel van Artemis Fowl moesten proberen. Artemis wie? Deel 1 viel erg in de smaak bij Madelon1 en Lisanne dus staat nu, ongeveer een maand later, de hele serie, gelezen en wel, in de kast. En dus lees ik nu ook deze boeken over Artemis Fowl. Helaas schiet ik door de weersomstandigheden niet erg op (als ik toch binnen zit kan ik even goed achter de PC gaan zitten!), maar de delen 3 tot en met 5 moet komende weken wel gaan lukken!
Mocht je denken dat met dit bericht weer een dieptepunt is bereikt, Madelon1 is gisteravond naar het concert van George Michael in de Amsterdam Arena geweest en heeft speciaal en uitsluitend voor JULLIE foto en video-opnamen gemaakt! Belabberde kwaliteit, maar toch!
Voor de kenners van de werkjes over Artemis Fowl: ik heb toestemming van de ElfBI voor plaatsing van dit bericht!

Koopzondag

Afgelopen zondag waren er meerdere dingen te doen. Natuurlijk het uitje naar Montzen gare met digirelax, mijn schoonmoeder (wil hier natuurlijk NIET genoemd worden) werd 61, Madelon1 wilde uitslapen en totaal overbodige kleding aankopen doen en niet onbelangrijk: Harlaar had zijn jaarlijkse koopjeszondag. Tja, onder verjaardagen kan/wil ik niet onderuit (denk aan de appeltaart!!) en combineren met een bezoek aan Harlaar was mogelijk. Zo was dan niet veel later het lokje op deze foto aangekocht. Voor de kenners: een Roco 69926 model van een 2200. Vanavond moest het dan uitgeprobeerd worden, de nauwelijks gebruikte racebaan heb ik afgebroken en speciaal voor Henk G, die hier vast ook niet genoemd wil worden, heb ik een oranje stuk karton gebruikt als achtergrond. Ja, dit is nu een voorbeeld van een nuttige, zinvolle en verantwoorde besteding van het gezinsbudget. Mooi hé! Snif. Ja, kworderbijna emotioneel van.

maandag 25 juni 2007

Sprookjeswonderland deel zoveel

De juffen van groep 1/2G vierden vandaag hun verjaardag en wilden dat doen in Sprookjeswonderland. Nu was de weersvoorspelling niet echt geweldig. Zeg maar, die was waardeloos. Mede omdat het me toch een vrije dag kost, heb ik toch al om 08.30 aan de juf gevraagd of het gebeuren echt door zou gaan. En de juf was van mening: Neem je een paraplu mee, dan valt het met regen wel mee! (Erg matig rijmpje, en ook helaas niet altijd waar). Gelukkig was er wel koffie mee, en koek, en is er in Sprookjeswonderland ook veel te koop! Natuurlijk bezochten we de show van Violinde, de paardjes, speeltuin en De Vrolijk Friet!

Regen? Dat hadden we onderweg naar huis, toen de kindertjes op de achterbank lagen te slapen zodat de personen op de voorstoelen heerlijk mee konden zingen met Kabouter Plop. Je, het is hachelijk!

zondag 24 juni 2007

Nieuws

Meer webloggen betekent helaas niet meer berichtgeving. Het valt immers niet mee om zinnige teksten en bijbehorende afbeeldingen te plaatsen. Zoals op dit frank-103-weblog. Veel bloggers beginnen enthousiast maar vallen na verloop van tijd, vaak al een paar weken, helemaal stil. Het kruit is verschoten. Bezoekersaantallen lopen terug.

Positieve uitzonderingen zijn er ook, zoals Dikke Leo, die natuurlijk uitsluitend om weblogvulling te creëren 5 uur in de auto gaat zitten om een niet-roze racebaankoffer te scoren! Ja, dat heeft de ware blogger over voor zijn bezoekers! Hulde Leo! Nog meer boeiende aankopen had hij natuurlijk kunnen scoren als hij zijn lieftallige echtgenote thuis had gelaten of als hij zelf zijn pinpas had meegenomen!

Om te voorkomen dat ik het bericht over zijn koffer zou mislopen of zou verwarren met dat van Martin Firefighter heb ik een e-mail van Leo gekregen. Dus: bezoek het weblog van Dikke Leo!!

De oplettende lezer begrijpt dat ik het mailtje van Leo dankbaar aangrijp om hier weer een onzinnig verhaaltje met een bijbehorende onzinnige foto te plaatsen. Hachelijk!

zaterdag 23 juni 2007

Fatsoenlijk


Gisteravond met John naar Remco te V geweest. Remco is net 2 weken op vakantie naar Toscane geweest en wilde graag zijn bijna professionele foto's tonen. Vooral die van de Italiaanse schone waarmee hij 2 weken onder 1 dak had vertoefd. Had ik al gezegd dat ze een zwembad in de tuin hadden? Goed, 105 foto's verder, vol met halve torens en geamputeerde voeten, geen foto van een Italiaanse schone. Afdrukvertraging, aldus Remco, die hier als enige WEL genoemd wil worden, mits dit verhaal FATSOENLIJK blijft. Na de fotokijksessie (met koffie en gebak) is het natuurlijk tijd voor sportiviteit. Het tafelvoetbalspel. De bal is rond en dat geldt ook voor een fatsoenlijke tafelvoetbalspelbal. Zodat er na ongeveer 6 wedstrijden sprake was van uitslag en Remco gelukkig nog wat fatsoenlijke versnaperingen had gescoord bij de buurtsuper.

vrijdag 22 juni 2007

Over taartscheppen

Als liefhebber van appeltaart ben ik natuurlijk ook geïnteresseerd in taartscheppen. Nu bedoel ik niet het scheppen van taart, maar het apparaat waarmee taart verplaatst wordt. Sommige automobilisten monteren een op een taartschap lijkend voorwerp op hun heilige koe. Hierdoor kan de indruk ontstaan dat hun heilige koe plotseling een stuk sneller kan. Het is een soort heilige racekoe geworden. Natuurlijk plaats ik hier de foto's van een Japanse heilige racekoe. En doe mij maar een stukje appeltaart!

donderdag 21 juni 2007

Over cursussen, een vervolg

Ieder jaar moet ikke in de zomer naar den zomercursus. Alleee, eigenlijk naar enen summercourse, maar in den Belgique vertalen we dat naar Ollands! Zomercursus dus, met wel 6 sprekers (inderdaad: 3 per dag) en natuurlijk aan het eind van dag 1 (gisteren dus) een diner in een plesant restaurant. Een trendy restaurant! De soep was koud (volgens mijnen tafelgenoten was dat goed). Kazpazzioo. Dan enen buffet met visgerechten. Enen soort witte magnum almond lolly van vers ijs. Enen gebaksbuffetteke. Allee, en toen gingen den Hollanderkes naar het Otel om naar Foppe te kijken. Den Belgen en Limburgers gingen uitgebreid natafelen met koffie met cognac, nog veel meer rose, tot men er rond 01.00 uit gezet werd. Den Ollanderkes waren om 24.00/0.00 uitgekeken op Foppe (Nederland had 1 strafschop minder gemist) om dan 2 gratis drankjes aan den bar te nuttigen.

Allee, waren er veel collega's uut het zuuden? Tis hachlijk!

Vandaag was dus een hele zware cursusdag. Zwaar? Ja, die oogleden waren zoooooo zwaar. Kon daar niet genoeg tassen koffie voor drinken. Maar gelukkig ben ikke weer thuis om voor u dit stuksken te typen.

dinsdag 19 juni 2007

Joetjoep

Soms zijn er boeiende filmpjes te vinden op joetjoep, natuurlijk vooral filmpjes die gaan over treinen! Vaste Frank103weblogbezoeker Jaco mailde me de volgende link:
http://www.youtube.com/watch?v=kaOEmDJUNmM&eurl=http://www.flabber.nl/archief/020654.php

Bekijken is natuurlijk geheel voor eigen risico en Jaco bedankt!

maandag 18 juni 2007

Serieus!

Zoals bekend houd ik het niveau hier goed in de gaten. Geen onverwachte schommelingen, want daar zitten de bezoekers niet op te wachten. Zo kan het dus voorkomen dat ik een eerder geplaatst bericht toch verwijder of aanpas. Het grootste risico van een weblog als deze is dat men serieus gaat reageren. Soms, heel soms, verdenk ik René Smurft uit het verre dorpje Windschoten van serieuze reacties. Maar niet collega Jos, die me zelfs van foto's voorziet. Om een foto op het juiste niveau te produceren heeft hij met zijn mobiel gebeld tijdens het fotograferen. Geschud maar toch scherp, of zoiets. MJ zal zeggen: heeeeeeeeee, die foto heb ik afgelopen week ook al gezien. Dat klopt, maar toen werd de frank103 weblogmoderator wakker: het niveau werd hachelijk serieus!

Jos, namens alle andere 2 bezoekers hier: bedankt!

zondag 17 juni 2007

Top racer!

Na een dagje Amsterdam kom ik altijd thuis met foto's die ik bijvoorbeeld voor dit weblog kan gebruiken. Ja, inderdaad, de fetenswaren en stadskiekjes. Maar soms valt het oog op iets anders.

Op Sanne Wallis de Vries bedoel je?

Nee, op een rijdend McDonalds voertuig:En omdat er diverse creatievelingen zijn onder de weblogbezoekers: is zoiets ook rijdend te krijgen op het racebaancircuit?

zaterdag 16 juni 2007

Over artiesten

Ik heb al eens vol trots hier verteld dat Lisanne BIL heeft geroepen tijdens de show van VOF de Kunst en Erik van Muiswinkel in het Spant in Bussum. Voor die ene Frank-103-weblog-bezoeker die deze topartiesten en hun werkjes, feitelijk van Annie MG Schmidt, niet kent: tijdens het liedje met de boeiende titel 'ik ben lekker stout' dient iemand BIL te roepen. Die toneelervaring, de roem, het aanzien, heeft haar niet los gelaten zodat ze vanavond met nog enkele tientallen kindertjes moest optreden in het plaatselijke theater. Dat betekende vanmiddag al een generale repetitie en vanavond van 19.00 tot 22.00 een voorstelling. Vooral omdat men in iedere uiting richting de ouders de tekst heeft geplaatst dat het verboden was te fotograferen heb ik niet de compact camera meegenomen maar de spiegelreflex met telelens. Voor zo'n 150 foto's! Dat krijg je met onzinnige regeltjes! Natuurlijk plaats ik hier een aantal foto's, die ivm de matige lichtomstandigheden natuurlijk van het gebruikelijke matige frank103 niveau zijn! Hachelijk!

Treinen!


Al valt er in het Anne Frank huis dan niet veel te fotograferen en ga ik jullie niet lastig vallen met foto's van schoolkinderen, dat wil niet zeggen dat er niet veel te fotograferen viel. Natuurlijk de Amsterdamse grachtenpanden, de boot bij de Amsterdam Passenger Terminal (zie vorig bericht), een cameraploeg met een koningin look-a-like (Sanne Wallis de Vries?), duifies en last maar zeker niet least: Amsterdam CS. Sprinters, VIRM, dubbeldekkers, Benelux, ICE en Thalys, wat kunnen er toch weinig foto's op een 1GB kaart. Dat lijkt me hachelijk!

vrijdag 15 juni 2007

De boot

Vandaag ben ik met klas 7 naar het Anne Frank huis geweest waar geen foto's gemaakt mochten worden. Dus heb ik er minder dan mogelijk was geweest gemaakt. Heen en terug met de trein, ijs, Monument op de Dam, ja, het was een dolle boel.
Vanavond ga ik NIET naar Kampen, waar Speedtrack open huis houdt:

Hallo Frank-103

Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat Speedtrack verwacht op Vrijdag 15 juni de baan open te kunnen stellen voor het publiek.
Ik (Dikke Leo) zal vanaf Groningen vertrekken om dit feit te vieren, Willem S (Emeraldracingtrack) zal vanuit Drachten mij vergezellen en tevens hebben wij nog een aantal (ex) leden van De Bunker uit Drachten gevraagd om mee te gaan.
Misschien ook iets voor jou/ jullie om Speedtrack te vereren met een bezoek als de nieuwe baan gereed is voor gebruik??

Dan tot 15 juni bij Speedtarck aan de Ambachtstraat 14 te Kampen.

Leo
Het was de afgelopen weken en wordt de komende weken nogal druk en ik wil het nu eventjes een aantal dagen wat rustiger aan doen.

woensdag 13 juni 2007

Ieper deel 3: Hill 62

In Nederland leeft de eerste wereldoorlog niet erg. Dat komt onder andere omdat de Duitse keizer familie was van het Nederlandse koninklijke huis. In ons volkslied zingen we niet voor niets: Ben ik van Duitse bloed!! en Nederland was dus neutraal. En ja, de Frans-Duitse oorlog van 1870 interesseert ons natuurlijk ook niets, het is wat gedoe in het buitenland. Bij Ieper, en bijvoorbeeld bij Hill62, kan je goed merken dat de eerste wereldoorlog wel heel erg leeft bij de Belgen, Fransen en bijvoorbeeld Engelsen. Bussen vol toeristen komen kijken waar opa (of overgrootopa) is gesneuveld. Hill62 is een museum waar we een uur hebben gekeken. Originele loopgraven, wel verstevigd met stalen platen, en originele kuilen waar de granaten zijn ingeslagen, zo'n 90 jaar geleden. Volgens mij was het op Hill62 90 jaar geleden ernstiger dan 'hachelijk'. Penibel?