vrijdag 31 augustus 2007

Wie is hier de baas?

Het leek gisteren slecht af te lopen met smurf (René voor familie en vrienden en weblogbezoekers). Het verjaardagskadootje van Wesley, een velociplaymobil, had zijn tanden in hem gezet! Gelukkig was Brillie echter in de -digitale- buurt! Als dagelijks bezoeker van het Renésmurfweblog en ook dit afschuwelijke weblog zag hij Renésmurf veranderen in een snack voor het slapengaan. Gelukkig had Brillie zijn tuinman bij zich (het gebruinde mannetje naast hem) en op het Frank-103 weblog kunnen natuurlijk Ernst en Bobbie ook niet ontbreken. En als die dan hun lievelingslied inzetten is het snel gedaan met de dino! 'Wie zijn hier de baas? Het zijn Ernst en Bobbie, het zijn Ernst en Bobbie...."

Vooral op het eerste zinnetje komt Grote Smurf af, met zijn crew bestaande uit lolsmurfen, elfenplaymobil en natuurlijk een tweetal geuniformeerden.Als Grote Smurf een discussie met de andere aanwezigen begint over dictaturen en inspraak, dan kan de dino ontsnappen en gaat ook Renésmurf er in zijn terreinauto van tussen (vanzelfsprekend beviel de BMW toch niet). (Foto hierboven: Renésmurf raast door!)
Komt er een deel 3? Krijgt Wesley morgen voor zijn verjaardag nog een dino? Of ergens volgende week van opa en oma? Je gaat het hier lezen in:


Return of the dino!


NB1 Uit respect voor de betrokkenen van dit waargebeurde verhaal zijn de namen aangepast.
NB2 de laatste tizzun is inderdaad een Pontiac. Maar welke?

donderdag 30 augustus 2007

Ja ja ja jaaarig......

Als smurf zijnde kan je een fijn leven hebben. Vakantie in Oostenrijk, Liechtenstein.
De Suzuki jeep ingeruild voor een BMW z4 (hoofdprijs met de loterij). Jaja, de smurf gaat ook nog een fatsoenlijk fototoestel kopen!

Radio aan, dakje open.
Het leven van een smurf is mooi! Nu alleen nog een internet PC om het weblog bij te werken.... http://www.renesmurf.nl/


Dan is Wesley jarig. "Nou en", denk je dan als smurf zijnde. In het meest ernstige geval moet ik mooie scherpe foto's maken van de verjaardagstaart.


Maar Wesley krijgt een doos van de nieuwe Playmobil dino serie.

En als smurf kijk je natuurlijk NIET naar Jurassic park deel 1, 2 of 3. Want dat zenden ze niet uit bij de VPRO! Je kijkt naar 'de smurfen'. En dan weet je niet dat je op moet passen voor die groene rakker. En je tong uitsteken is dan helemaal hachelijk!

Want een kookplaat is klein en een plastic BMW zonder aandrijving is niet snel. En die dino wel (met een pietsie hulp).

En zo eindig je dan tussen de kaken van een dino. Arme smurf! Misschien dat ik hier een poll begin: overleeft een smurf een aanval door een dino?
Damduin: het is geen komkommertijd, het is smurfentijd!


Het is hachelijk!

woensdag 29 augustus 2007

Ik heb een boot

Luidkeels werd in de auto gezongen want Ernst en Bobbie stonden op een van de reis cd´s. Maar als je in Italië bent ben je niet de enige met een boot!


We varen over zee (hieronder: op het IJsselmeer)

en de meeuwen vliegen mee (waren geen meeuwen maar steekbeesten)

ze wijzen ons de weg (tsss, in 2007: GPS en Tomtom!!)


die we moeten gaan


en zo komen we op het strandje aan


(mocht de bezoeker hier denken dat dit bericht schaamteloos is gejat van Basje, die hier overigens niet genoemd wil worden, en ook vermeld wordt bij de links, dan is de gedachte van die bezoeker natuurlijk juist!)

maandag 27 augustus 2007

Over Sonja

Ik geef het toe, ik heb dit jaar alleen nog maar SAS dagen gehad (SAS = Schijt Aan Sonja). De weegschaal liegt niet. De gewrichten liegen niet. De tegenstanders met voetbal liegen niet (schouderduwtjes gaan me steeds makkelijker af). Het veersysteem van mijn Batavus liegt niet. De reden is natuurlijk duidelijk: ik moet fotogeniek voer naar binnen werken voor een foto voor dit blog! En groen is dan maar zo groen. Voor je het weet wordt je uitgemaakt voor konijn, of vegetariër. Of voor dunnetje. Alhoewel, daar zal ik nog wel wat moeite voor moeten doen. Meer sporten dus! Maar volgens een aantal collega's is autosport de verkeerde sport. Belachelijk natuurlijk, want het woord sport zit toch in het woord autosport? Mocht een bruikbaar alternatief voor autosport voorbij komen dan zal ik jullie daar uiteraard tot vervelens toe mee lastig vallen! Tot die tijd plaats ik hier soep, spaghetti met een overdosis groenvoer, de gezonde maaltijd van Elise, de gecremeerde calzone die tot acute buikloop heeft geleid en een echte currywurst mit pommes. Ja, het was deze vakantie weer culinair verantwoord!

zondag 26 augustus 2007

Het was vrij gezellig

Het vrijgezellenfeest is enerzijds altijd leuk en anderzijds niet. Het betekent het einde van iets. Iemand (ik noem GEEN namen maar plaats uiteraard wel het naambordje) is er weer ingestonken. Doe het nou niet, geven vele getrouwde mannen als wijze raad. Of: trouw niet voor je 40 bent (Zangeres zonder naam?). En in die laatste periode voor het getrouwde leven hoort een vrijgezellenfeest. De bananenbar. Veel bananen! Drank. Veel drank. (Foto onder: Stephan en teveel drank)Afgesproken was gisteren om 11 uur, en dat was een beetje vroeg. Te vroeg voor de bananenbar. En een hachelijk tijdstip (lunch) voor bananen. We zijn in de regio A gaan quad-, minimotoren- en terreinrijden. Omdat het zonnetje heerlijk scheen, de meeste genodigden motorrijders danwel snelheidsmaniakken (neef Erik) danwel beide zijn gingen de rijopdrachten heel goed. Wat natuurlijk ook weer jammer was voor de foto en video-opnamen! (Hieronder: blogger-103 op de foto)Slechts 1 valpartij waarbij de coureur werd afgeleid door een flits, ik ontken natuurlijk alles!, leverde een gat in een broek op (vanaf dat moment een oude broek). Na deze inspanningen had de organisatie gelukkig ruim tijd gereserveerd voor de broodnodige vochtige versnaperingen!
Het avondprogramma was bij het plaatselijke wokrestaurant, een aanrader voor eenieder met veel buikspieren (nee, het is GEEN vet!!). Je zal begrijpen dat ik alle gerechten uitgebreid op de foto heb gezet en dat deze hier binnenkort dit weblog zullen gaan sieren! En zo kwam aan deze leuke vrij gezellige dag toch ook weer een einde.

vrijdag 24 augustus 2007

Racen bij Steffer, deel 3

Zit je broek te strak
Kan je jasje niet meer dicht (als ik het nou zo probeer?)
Zijn je dijen veel te dik,
heb je 'n te dik gezicht
Zit je buik in de weg
moet iedereen voor jou opzij
Zijn je wangen veel te vet, lijk je net een postpakket
dan moet ook jij
Op dieet, op een vermageringsdieet
in plaats van chocola eet je komkommertjes en sla
op dieet, op een vermageringsdieet
en in een paar dagen tijd
ben je centimeters kwijt


Op maandag geen we trimmen
en op dinsdag naar het strand
om de hele dag te sporten
en te rennen in het zand.

op woensdag gaan we dansen


en 's avonds een tennispartij (15-0!!)
en we eten tussendoor alleen maar sla, domoor
want jij bent ...


Op dieet, op een vermageringsdieet

in plaats van chocola eet je komkommertjes en sla
op dieet, op een vermageringsdieet
en in een paar dagen tijd
ben je centimeters kwijt
Ik word gek, ik word niet goed !
Ik wil patat, een bamirol !
Nee Ernst, pas op, niet doen,
O Ernst hou het vol !
Die kroket, die ruikt zo lekker en die kipsate
of zo'n reepje chocola en die kaassouffle !
NEE !!! Denk aan je...

Dieet, op een vermageringsdieet
in plaats van chocola eet je komkommertjes en sla
op dieet, op een vermageringsdieet
en in een paar dagen tijd ben je centimeters kwijt

Je moet nog even zwemmen
van 's morgens tot 's avonds laat
fijn wat baantjes trekken,
je weet wel hoe dat gaat
Je zit heel sneu te kijken
als ik patatjes bestel
je zou het zelf wel willen,
maar je weet toch wel, jij bent op ....
Op dieet, op een vermageringsdieet
in plaats van chocola eet je komkommertjes en sla
op dieet, op een vermageringsdieet
en in een paar dagen tijd ben je centimeters kwijt

Tekst en zang: Ernst en Bobbie, op dieet.

Sport, topsport.

Voor beheersing van het lichaamsgewicht moet eigenlijk eenieder aan sport doen. Iedere sport is goed, mits er gepaste lichaamsbeweging plaats vindt. Bij het uitoefenen van de gekozen sport moet dan rekening gehouden worden met de fysieke mogelijkheden van de sporter om een overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen.

In dit kader, het voorkomen van een overgewicht, voorkomen is immers gemakkelijker dan genezen, zijn John uut Z en ik gisteravond wezen sporten. Bij Stef'R. Met Stef'R en Terry. De exacte sportomstandigheden ga ik hier niet beschrijven, ik volsta met het noemen van de hoge temperatuur van de ruimte, die door de aanwezige ventilatie moeilijk tot aanvaardbare hoogte gekoeld kon worden.

Wat voor sport ging het om? Autosport! Autoracen. Modelautoracen. Schaalmodelautoracen. En dit dan op hoog niveau (op zolder, ongeveer 6 meter boven de grond). Ik ga hier niet de activiteiten en truc's noemen die ik heb ingezet om de tegenstanders uit hun concentratie te halen. Dat doet Stef'R namelijk al uitgebreid op zijn weblog. Ik zeg alleen dat het verschil steeds kleiner wordt met de nummer 1, Stef'R. Zelfs met een gelijkwaardige auto! Het verschil tussen een 2e en 3e plaats wordt veroorzaakt door de betere banden die Terry onder zijn bolide heeft gemonteerd. Die betere banden meen ik te kunnen compenseren. Dat gaat misschien ten laste van mijn gewicht, de link met de hiervoor genoemde songtekst van Ernst en Bobbie.
Die compensatie gaat bestaan uit een streng dieet van uiensoep met hachee, bruine bonen als toetje, zodat bij een volgende raceavond bij Stef'R het zeker gedaan zal zijn met de concentratie van de tegenstanders.
Jullie gaan er hier over lezen!

donderdag 23 augustus 2007

Over hoge snelheden

De barbaren onder de bezoekers hier, de personen die de treinenberichten direct weg klikken bedoel ik uiteraard, die hebben vast gemist dat Firefighter hier een BOEIENDE vraag gesteld heeft. Ja, dat gebeurt hier heus wel eens! Wat is dat voor sneltrein in Peschiera, zo was zijn vraag. En ja, dat wist ik zelf ook niet. Na 5 minuten googlen kwam ik op de site van Peter, waarvan ik niet weet of hij hier genoemd wil worden, en die heb ik een mailtje gestuurd (zie de link Peters treinen). Het gaat dus om een ETR500! Zo, het is wel zeker dat dit bericht het niveau hier ernstig laat toenemen. Voor een extra impuls plaats ik hier ook een foto van een Noors station, gemaakt door mijn broer Rob, die hier uiteraard NIET genoemd wil worden, onder weersomstandigheden die niet leken op die aan het Gardameer. Zeg maar 8 graden vs. 30 graden. IJs in het zwembad vs. ijs met kaneelsmaak in een hoorntje. Waarom deze positieve impuls? Vanavond gaan we (John uut Z en ik) naar Stef"R en Terry, en de foto's die ik daar ga maken zullen morgen weer voor een diep dal gaan zorgen. Hachelijk!

En Rob, bedankt!

woensdag 22 augustus 2007

Over de maan

Bijna iedere dag te zien, ergens ver boven je, de maan. En zit je dan 's avonds op de camping, drankje in de rechterhand en spiegelreflex in de linker (de pringles waren al op), dan is het natuurlijk altijd leuk om een paar maanfoto's te produceren. Mocht iemand zeggen: loop naar de maan, dan is het natuurlijk altijd handig om een paar foto's van de bestemming te hebben! En zoals jullie kunnen zien, eerst was er sprake van wat bewolking. echter verdween dat al snel. Voor Renesmurf: op bovenstaande foto's staan expres geen mensen. Jolijt aan een meer: de beachbar mag hier natuurlijk niet ontbreken! (alle foto's uit de hand met de Minolta)

dinsdag 21 augustus 2007

Tizzun deel 3

Als je aan een meertje in Italië bivakkeert, dan moet je natuurlijk foto's maken van zo'n meer.
(In Zwitserland en Oostenrijk, aan de overzijde van het meer, is het noodweer, de Rijn is overstroomd, verkeer via Basel is lastig).
Ga je naar een stadje, dan moet je natuurlijk foto's maken van de lokale burcht. Of zelfs 2 foto's, want het is een mooie burcht.
En na die verplichte foto's ga je natuurlijk even de parkeerplaats langs op zoek naar stoere bakken. Deze dus. Alleen de vraag is: tizzun?

De vorige tizzun was een Renault 6, en geen Zastava. Een stand bijhouden is hachelijk, want iedereen die een anti-BMW of positieve opmerking maakt over treinen komt eenvoudig aan punten! En dat is penibel? (Stand: Finger2 en Porscheharry hebben beide 1 punt)