donderdag 29 november 2007

Over dieven. Speelgoeddieven

Speciaal voor Renésmurf, die hier graag genoemd wil worden, plaats ik de hit 'de speelgoeddief' van de wereldberoemde artiest Coole Piet. René, ook op webradio zullen ze op verzoek deze van oorsprong Spaanse artiest, in bezit van veer op de hoed, graag voor je draaien.





En natuurlijk verwijs ik ook graag naar de andere toppers van deze coole zanger, zoals 'de streken van tante toets' en 'paniek in de confettifabriek'.

Coole Piet.

Onthoud die naam!

woensdag 28 november 2007

Over ontslakken

Het ontslakken / racekakken heeft een geweldige eehhhh Sonja Bakker ervaring opgeleverd en dankzij Jacko the Slipper (in dit geval was Kakko treffender geweest) heb ik er een plaatje van. Helaas voor mijn collega's ben ik morgen weer op kantoor....Jacko bedankt!

dinsdag 27 november 2007

Bezig met

Terwijl huize 103 in het teken staat van de Goedheiligman en zijn Pieterbazen ben ik voor het eerst sinds jaren geveld en wel door mijn darmkanaal. En al had ik de camera meegebracht naar het toilet, en vanzelfsprekend daarna ontsmet, de aanblik van de gevulde toiletpot is ook voor dit weblog te ranzig. Dus val ik jullie lastig met vrolijke pieten en natuurlijk, voor de ingewijden, ook een PZV (Piet Zonder Veer)! Maar het zal hier de komende dagen dus stil zijn/blijven!

zaterdag 24 november 2007

Racen bij MTRC

Donderdagavond was weer de raceavond. Dit keer had ik weer de camera mee, maar nu John uut Z is overgestapt naar Schoonderbeek, waar men ook op de donderdagavond een raceavond heeft, zijn er minder boeiende plaatjes te schieten. John is groot-afnemer van mooie auto's, en had dus regelmatig bijzondere autootjes mee. Voorzien van het betere tuningwerk ook nog! Maar die krijg je hier dus niet meer te zien!

De race deze donderdag was met magneetbakken, en de Scalextric's waren ruim aanwezig. Winnaar was Ron met de Fly Venturi. Hij is nog zeker een uur bezig geweest met een koevoet om zijn auto van de baan te halen, en dat lag heus niet aan de magneet!

vrijdag 23 november 2007

Knutselen bij Erik

Natuurlijk moet ik beginnen met de opmerking dat Erik en Richard hier liever niet genoemd worden. En helemaal hier niet zichtbaar afgebeeld willen worden. En vervolgens vernam ik dat het niet plaatsen van berichten tot grote tevredenheid van bezoekers hier is! Er staat tenminste een keertje geen onzin op je blog, zo werd mij verteld. Nee, er stond niets. Goed, aan alle goede dingen komt natuurlijk een eind, en zo plaats ik hier weer een diepgaand bericht, over de spoorbaan van neef Erik. Daarbij dus even het verzoek de foto's met de ogen DICHT te bekijken, zodat beide neven zich niet bekeken voelen. Want dat vinden ze hachelijk. Krijg ik nu volgende keer nog wel een koekje bij de koffie? Erik? Richard? Goed, het ging afgelopen woensdag vooral over snijden. De ICE baan ligt grotendeels op de goede plek en voor de geluidsdemping moet er dan zachtboard op de baan geplakt worden. Op het zachtboard komt dan weer de rails. En de laatste keer dat ik met kit aan de gang ging dacht ik nog, bij het open snijden van zo'n patroon: van je af snijden. Maar jullie begrijpen het al, toen zat het Stanleymes al in mijn vingers. Nu moest er veel zachtboard worden gesneden, en ik had op dat moment nog 10 vingers. Gelukkig kan ik jullie vertellen dat ik er nog steeds 10 heb. Ook dit bezoek aan Erik had dus een 'happy end'. Volgende keer moet de ICE baan afgemaakt worden, en er moeten een aantal wissels gekocht worden. Rechter wissels? (hieronder: creatief met zachtboard. Neef?)En stootblokken, van die mooie stalen. Niet van die plastic opplakdingen die je veel voor weinig kan kopen en vervolgens niet blijken te passen. Ja, het niveau is als vanouds: bedroevend!

dinsdag 20 november 2007

Racen op Twentetrack, deel 2



Jullie zaten er natuurlijk al op te wachten, het 2e deel. Valt er zoveel te vertellen over een racemiddag? Nee, dat dus niet. Het was gezellig. John uut Z heeft in de auto kunnen genieten van de allernieuwste Sinterklaasliedjes zoals Jumpen met Zwarte Piet en "De speelgoeddief" van Coole Piet. Henk kent de verzamelde werkjes van de Club van Sinterklaas ook niet en speelt een nummer van de shadows. Uiteraard heb ik ook de aanwezigen op de foto gezet en voor de culinair geïnteresseerde bezoekers ook de foempia. Henk laat zien hoe weinig er nodig is om goede 'studiofoto's' te maken, maar dan moet ik natuurlijk wel op de achtergrond letten. Op de foto de zelf gespoten Slot-it Mclaren van John met de achtergrond verschoven. Verder wil Henk er niet openlijk voor uit komen, maar hij is vergeten de doos goed af te dekken..... Marklin! Ja, het is hachelijk!

zondag 18 november 2007

Racen op Twentetrack

Nu ik gevraagd ben op racebaanweblog http://www.racebaanweblog.nl/
plaats ik natuurlijk daar mijn weinig boeiende racebaanverhalen. Omdat jullie misschien denken, pfoeeee, wat een geluk dat dat ons dit keer dan toch weer bespaard blijft, zet ik hier ook wat sfeerplaatjes. Van het bezoek vandaag aan Henk's Twentetrack. Gevoelig, emotioneel. Mooie plaatjes? En hoe je die plaatjes maakt. Natuurlijk een foto van de winnaar. De winnende bolide dan. Voor meer verhalen verwijs ik jullie naar Twentetrack, Porscheharry, Gait uut Delden, MJ en natuurlijk racebaanweblog!

zaterdag 17 november 2007

Hij is er weer!

De eerste zaterdag na Sint Maarten is hij er weer, Sint Nicolaas. Natuurlijk gingen we ook dit jaar weer naar de plaatselijke vaart waar hij precies om 13.30 werd verwacht. En er stond al een enthousiast publiek! En ook dit jaar ging stipt om 13.20 de brug open en kwam de Sint op zijn boot aanvaren. Natuurlijk voorzien van een leger aan Pieten, een Pietenband en nog veel andere soorten Pieten. De eerste stap aan de wal is natuurlijk onwennig, voor je het weet struikelt de Sint over zijn jurk en schiet zijn mijter van zijn kneiter! Een welkomstwoord van de lokale feestcommissie (heb ik er af geknipt voor jullie) en van de Sint de belofte dat alle kindertjes vanavond de schoen mogen zetten! De Pieten gaan rond met strooigoed en nemen natuurlijk tekeningen in ontvangst.Dan wordt het wereldberoemde paard door een Piet gebracht (ik wijs terloops even op de tweede film over het paard van Sinterklaas, een heel emotioneel werkje met gelukkig een happy end). Dan gaat de Sint te paard en begint de optocht door ons dorpje. Dat de plaatselijke jeugd mee leeft lijkt me duidelijk!

vrijdag 16 november 2007

Over koekenbakkers

Vandaag was een schoolexcursie van de vandaal naar het bakkerijmuseum in Medemblik. Voor de mensen die hier in de buurt NIET bekend zijn: dat is in Noord Holland.
En omdat ik in het verleden regelmatig mee ging met excursies van Lisanne vind ik het belangrijk dat ik ook mee ga met de vandaal. En daarnaast kom je ook nog eens ergens. Gratis. Goed, het kost wat benzine, en natuurlijk zorgen die kindertjes in de auto voor slijtage aan de bekleding, maar ik ben zo wel in het Cobra museum geweest (nee, dat is geen tentoonstelling van slangen), het Van Gogh museum (iets over een oortje) en allerlei andere lokaties waarvan je zelf zegt, daarvoor ga ik niet uit huis, daarvoor ga ik niet een halfuur in de auto zitten (zie museumbezoek bij de labels). Maar de school waar ze op zitten (feitelijk zitten ze er natuurlijk IN) geeft les door middel van projecten, en bij projecten horen excursies. Zo heeft Elise een schoenwinkel als onderwerp, en bezoeken ze een lokale schoenwinkel (Scapino) en het klompenmuseum op de Zaanse Schans. Ik mocht niet mee naar de schoenenwinkel, de juf was bang dat ik mijn schoenen uit zou doen en er dan meerdere aanwezigen onwel zouden worden. De Zaanse Schans was Elise helaas grieperig. Een winkel als project vinden ze erg leerzaam. Rekenen (geld), taal (borden maken, reclame etc) en techniek (hoe maak en/of repareer je schoenen). Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een bakkerij. Laat daarvan nu toevalligerwijs in Enkhuizen een museum zijn! Natuurlijk had ik de muziek uitgezocht voor in de auto (kabouter Plop) en meegezongen zodat de kindertjes oprecht blij waren dat we in Enkhuizen aankwamen! Dan een uitleg over de bakkerij in het begin van vorige eeuw, en hoe de bakker bij de klant thuis in de kast keek of deze een nieuw brood wilde. Koekjes kon men ook niet bewaren, die werden alleen op vrijdag gebakken. En vond je een meisje aardig, dan gaf je haar een speculaaspop. Kreeg je hem terug met de kop eraf gebroken, dan kon je beter verder kijken. Dan zelf bakken, speculaasjes en pepernoten. Natuurlijk heb ik geholpen met het proeven van het eindproduct. Naar de eerste verdieping, een marsepein demonstratie en vervolgens zelf iets maken van marsepein. Een aantal 'restanten' heb ik natuurlijk geproefd! De zaal ernaast was het chocolade-atelier. Boeiend! Maar het had boeiender gekund, als niet alle chocolade op veilige afstand van de bezoekers werd gehouden. Hoewel ik een poging heb gedaan heb ik geen chocolade kunnen proeven. Helaas. Dan is het tijd om huiswaarts te gaan en de rest van mijn vrije dag achter de PC te klooien. Oké, daarbij heb ik wel nog wat pepernoten en marsepein naar binnen gewerkt. Het is natuurlijk wel al weekend!
(Brillie: het is weer een lange!)

donderdag 15 november 2007

Over de bestrijder van de zware criminaliteit!

's Ochtends roept zijn moeder hem, de plicht roept. Snel onder de douche en kleren aan. Gelukkig heeft moeder het ontbijt klaargezet. Dan rijdt hij in zijn auto naar zijn werk in Driebergen. Eerzaam werk. Belangrijk werk. Crimefighter! Holleeder en consorten, be affraid!
In opdracht van de minister van justitie de zwaarste criminelen die je in Nederland hebt aanpakken. Met een onopvallende auto op pad, links en rechts speurend naar boeven. Ergens, ik verklap natuurlijk niet waar, parkeert hij dan de auto. Dan is het wachten voor zich de eerste topcrimineel aandient. De fotocamera flitst! Na 2 uur stevig het gas intrappen om weer snel via kantoor naar huis te gaan, want het avondeten wacht. Trots op zijn werk! En de criminelen zijn bang voor hem!Je begrijpt het al, ik ben gepakt, ik had een bon voor te hard rijden. 104 op een 8-baansweg. (Feitelijk 108 -/- 4 km snelheidscorrectie) En wat kost dat? 14 euro. Ik wil voor die 14 euro wel een foto van mijn auto. Ik houd jullie op de hoogte. NB de KLPD heeft vacatures!

woensdag 14 november 2007

Test

Uw mening

Kenmerkend voor een bloggert is natuurlijk dat hij/zij haar mening graag verspreid onder een (select) publiek, de zogenaamde blogbezoekers. Logischerwijs zou je zeggen dat de gemiddelde bloggert dan ook graag meedoet met enquetes, nog meer publiek voor haar/zijn mening! Ik geef dan ook direct toe dat ik mee doe aan enquetes. Als ik dan op TV weer de uitslagen zie van een of andere enquete, dan kan daarin zomaar mijn mening verwerkt zitten. Een betrouwbare mening, dat spreekt voor zich! Mijn voorkeur heeft het consumentengedrag-onderzoek. Met mijn politieke mening wil ik niemand lastig vallen. Oké, mijn collega's, maar jullie niet. Dat komt vooral door een uitspraak van een docent van vroeger: een goede econoom/jurist vindt een goed betaalde baan in het bedrijfsleven, een matige econoom/jurist werkt bij de overheid, en iemand die er niets van begrepen heeft werkt bij de regering in Den Haag. En de matige verstandelijke vermogens laat de regering graag blijken. Denk maar aan het kwartje van Kok, een tijdelijke verhoging van de benzineprijzen omdat die een laagterecord hadden bereikt. Die zou er nu af moeten. En daarnaast de twijfelachtige gedachte dat meer mensen met de trein in plaats van de auto moeten reizen. Dan heb je nog nooit in de spits op Sloterdijk gestaan, zoals drs P. ooit zong: de trein is VOL! (Heen en weer).
http://www.youtube.com/watch?v=pahJyN79O6s
Of probeer maar eens met het openbaar vervoer naar Schoonderbeek in Hillegom te gaan .
Brillie vertelt op zijn weblog dat het Kunst is om lange bloggen te schrijven. Ach, dat doe ik meestal niet. Maar om Brillie te laten zien dat ik hier ook zo een lap tekst bijelkaar kan zwammen plaats ik hier vandaag dit diepgaande bericht en de bijbehorende afbeeldingen. Waar ging het nu over? Mijn mening? Ja, die wil ik graag kwijt. Bijvoorbeeld op de site van Totaaltrein, onder het tabje uw mening. Een serieuze enquete, daar houd ik van! Ik plaats hier graag een printscreen van de poll van vandaag. Wat ik heb geantwoord houd ik natuurlijk geheim. Want je hebt hachelijk en je hebt frank-103!