zondag 31 augustus 2008

over opvoeden

Hoewel Wesley niets te kort komt, hij was gisteren jarig en is weer overspoeld met speelgoed, vonden we het opvoedkundig juist om zo nu en dan een papa - zoon dag te houden. Natuurlijk had ik de tas al klaar staan voor het Spoorwegmuseum, of voor een culinair uitje bij de Vrolijke Friet in Sprookjeswonderland. Het was echter de vraag of Wesley dat leuk vindt. Oeps. Wie vindt het Spoorwegmuseum nou niet leuk? Of de Vrolijke Friet? Naar 'De brief voor de koning' in de bioscoop dan. Of die nieuwe star-wars tekenfilm (deel 2B????). Nu moeten jullie weten dat Wesley nog altijd gek is op Pokémon gedoe. Kaarten, poppetjes. Films. En dit weekend bestond het station van Haarlem zoveel jaar. Oja, het moest voor Wesley ook leuk zijn. Dit weekend was ook 'Pokémon day' in Walibi Flevoland. En eigenlijk had ik geen goede smoes om niet te gaan (zoals géén geld voor benzine). Om 08.45 zaten we dus in de auto, op weg naar Biddinghuizen. Volgens de penningmeesteres was om 10.27 de toegang van de bank afgeschreven en waren we dus binnen. Wesley leek maar beperkt onder de indruk van het Pokémon gebeuren, voor het gratis downloaden van een spel heb je een Nintendo DS nodig (die werden niet zomaar gratis uitgedeeld), voor een Pokémon film in een openlucht theater was het te warm, Pokémon spellen op de Wii of kaarten ruilen (had hij niet mee), we gingen dus naar de pret kant van Walibi Flevo. Naar de oude tuffers (hierboven, Wesley mocht sturen), de trein, de Crazy River (boomstamattractie). Ik mocht van zo'n juffie (in dienst van het park) geen foto's maken, maar dat deed ik uiteraard wel (zuivere weblogverplichting). Natuurlijk van 'de helling', all the way up folks! Van de afdaling naar beneden: all the way down folks! Splash!!!!! Van het TV scherm mocht ik nat-uurlijk ook weer geen foto maken, ze hebben verkeersnozem Koos Spee (verkeersofficier) zeker als adviseur. Het water zat zelfs tussen de bajonetvatting. Dan de pannekoekenschuur, karten (foto's komen later deze week!), kinderachtbanen, de Rio Grande (wachttijd 1 uur), vliegen en als laatste de zweefmolen. Toen was het over, 18.00, het park gaat dicht. Om 19.30 zijn we bij de McDonalds bij Landsmeer voor een gezonde hap en uiteindelijk duikt Wesley om 20.45 zijn bedje in. Moe! En volgende week wil hij weer....

zaterdag 30 augustus 2008

Ja ja jarig, zet de kadootjes daar maar klaar

Soms hoeft een bericht hier niet te worden voorzien van tekst. Behalve dan dat ik het toch nodig vind om te zeggen dat hier geen tekst hoeft. En daar heb ik dan weer 2 regels voor nodig!Hachelijk?

donderdag 28 augustus 2008

Meer over het teamuitje

Gert miste een foto van de BBQ. Geen vlammetjes of kolen. Collega René (wil hier natuurlijk niet genoemd worden) was het daarmee eens. Maar hij miste ook de lege broodjesschaal (de catering had de honger onderschat), en een bijbehorend broodje. Natuurlijk had ik een broodje kaas opgegeten. En een met zalm. Maar de foto is van broodje 3: de mozzerella. Een heerlijk gezond broodje (zie het vele groen). Dan de tizzun van deze week. De vraag was wat voor bolide het was waarop Brillie antwoordde dat het om een 747 ging. Niet geheel goed dus, zodat Brillie zijn antwoord heeft aangevuld met Boeing. En dat is nog steeds onjuist, het ging immers overduidelijk om een Boeing 747-400. Punten? Voor Harold, maar gezien de vraagtekens in zijn antwoord (heeft veel weg van....) keur ik het stellige antwoord van Steffer ook goed. Henk heeft het fout, het gaat niet om een 'ootoooooo' maar om een auto en Finger2 is in ieder geval niet kleurenblind! Omdat ik in een goede bui ben strooi ik vandaag met punten! De volgende tizzun, een zwarte Porsche Boxster, speciaal voor Brillie gezien op de boulevard van Zandvoort, zal ik ongekend streng beoordelen!

Dat levert de volgende tuzzunstand (en dat alles voor een eervolle vermelding op dit blog....):
1 Steffer 17,33 (15,33 + 2 voor Alfa Romeo 8C)
2 Porscheharry 17,17 (15,17 + 2 voor Alfa Romeo 8C)
3 John uut Z 16 punten
4 Ronald Muis 5,5
5 Finger2 5 (4 + 1 voor rood hok)
6 Martin Firefighter en buuv An 4
7 Brillie (1 + 2 voor Boeing 747)
8 Slowride 2
9 Renésmurf (wil hier niet genoemd worden), Gerard en Jaco Klikogreen 1
Erik bedankt voor de foto's!

woensdag 27 augustus 2008

Teamuitje 2008

Gisteren was het teamuitje van mijn werk. Met z'n allen naar Zandvoort aan Zee, en we nemen schepjes en een bal mee! Kamergenoot Peter, die hier niet genoemd wil worden, en die ook niet gefotografeerd wil worden, was gisteren 25 jaar bij 'de zaak'. Zijn tractatie (veel drank!) hebben we gisteren ook genoten, op 1 voorwaarde: dat we niet zouden zingen! En dat terwijl we zo mooi kunnen zingen! Natuurlijk moest er gevoetbald worden (3 man uitgevallen met zware blessures, uiteraard is er sprake van een bedrijfsongeval!), waarvan ik geen foto's kan tonen omdat ik zelf ook liep te draven, en 's middags waren er andere strandspelen, zoals vliegeren en raften. Omdat mijn camera niet waterdicht is en ik het zeewater te koud en te weinig chloor vind bevatten heb ik het watergedeelte aan me voorbij laten gaan. En dan zeg ik nog niets over de witte haai die ze afgelopen week in de Noordzee hebben gezien! Ik heb me bezig gehouden met onderstaande activiteit, waarbij activiteit misschien een beetje te actief klinkt!
De dag werd afgesloten met een eenvoudige doch voedzame BBQ, waarbij ik u hier graag laat zien dat het plaatselijk gevogelte ook genoten heeft van de BBQ. Géén foto's van de maaltijd afkomstig van de BBQ omdat dit mogelijk leidt tot meer rijmpjes in onleesbaar dialect, zoals het rijmpje van HenkG bij mijn verhaal over sprookjeswonderland! Dat ik eindelijk een tizzun voor Brillie heb gespot deel ik ook alvast mee, kunnen jullie morgenavond weer fijn puzzelen!

dinsdag 26 augustus 2008

Tizzun 29

Niet alleen neef Richard heeft me voorzien van foto's, ook Erik heeft een serie toegestuurd. Uit zijn digitale telefoon, dus de kwaliteit is niet helemaal om over naar huis te schrijven, maar voor dit blog goed genoeg! Als voorbeeldje hier natuurlijk de KLM boeing met de Olympische sporters zoals die afgelopen maandag op Schiphol is geland, en vervolgens een door Erik gespotte bolide, waarvan Erik en ik weten wat het is, maar de vraag is of jullie het weten!

maandag 25 augustus 2008

Sprookjeswonderland deel zoveel en 4

Zondag zou het volgens buienradar heerlijk weer zijn. En dus is het tijd voor Sprookjeswonderland in Enkhuizen, waarbij Enkhuizen vooral bekend is van het Enkhuizer banket! Als regelmatig bezoeker van Sprookjeswonderland vond ik het mijn taak het meisje van ons lievelingsrestaurant 'de vrolijke friet' aan internet toe te vertrouwen. Wie ze is? Ze is DE kok van onderstaande delicatesse, waarvan IK ontken er iets van gegeten te hebben! Natuurlijk bezoeken we 'klein duimpje' en de reus, vooral omdat deze topattractie op kruipafstand is gelegen van het kasteel van Violinde. En Violinde, wie kent haar niet, lust alleen maar aardbijen met slagroom. Vers geplukt! We voelen ons genoodzaakt, zeg maar verplicht, de kindertjes ook aardbijen te voeren, waarbij ik natuurlijk ontken de slagroom van afgebeeld bakje opgesnoept te hebben. Dan rest alleen nog de spoorlijn van dit park. Een plaatje is geen plaatje, dus plaats ik er 2 voor jullie! Voor de liefhebbers van dit geweldige park: op 4 oktober is heksendag, ben je verkleed als heks dan mag je voor de helft van het geld naar binnen. Ik weet waar ik en mijn bezemsteel te vinden zijn op 4 oktober .....
NB morgenavond rond 23.00 weer een tizzun!

zondag 24 augustus 2008

Foto's van Ries

Neef Richard, die hier niet genoemd wil worden, heeft een spiegelreflex camera gekocht en mij voorzien van een aantal afbeeldingen. Voor de kenners, het gaat hier om een Olympus E420. Jullie weten wel:
"De nieuwste aanvulling op het Olympus E-System, de E-420, heeft alles in huis voor zowel zeer ervaren fotografen als beginners die voor het eerst kennismaken met D-SLR-fotografie. Gebruikers profiteren van de geweldige kwaliteit die zo kenmerkend is voor D-SLR-fotografie, maar ook van een gebruiksgemak dat we eigenlijk alleen kennen van compactcamera's. De Live View-voorvertoningen op de LCD vergemakkelijken bijvoorbeeld het maken van de compositie. Daarnaast behoort de E-420 tot de kleinste en lichtste D-SLR's ter wereld waardoor mobiliteit geen enkel probleem meer is. Deze camera past eenvoudig in een kleine dagrugzak, maar ook in een gemiddelde handtas. En dat maakt de E-420 bijzonder interessant voor journalisten, reizigers en andere avonturiers die veel waarde hechten aan een compact ontwerp, een uitstekende functionaliteit en een goede prijs-kwaliteitverhouding. De gebruiksvriendelijke 10,0-Megapixel E-420 beschikt over 28 opnameprogramma's voor de meest uiteenlopende situaties en is direct klaar voor gebruik. Dit model zal verkrijgbaar zijn vanaf eind april 2008." (bron cameraland, links bij de links!). Tuurlijk heeft hij foto's van koek en treinen geproduceerd zodat ik overweeg hem een contract aan te bieden! Hachelijk?