vrijdag 31 oktober 2008

De AH actie

Na Aladin poppen, smurfen en Joost mag weten wat, loopt deze weken (tot 16 november) de AH Doornroosje actie. Dat betekent dat je ongeveer 6 weken hebt om alle 8 poppen te verzamelen, waarbij je voor iedere pop 5 keer 15 euro moet uitgeven. Om alle poppen te verzamelen moet je dus 8 x 5 x 15 = 600 euro besteden bij AH. Dat is overigens niet zo heel moeilijk met de prijzen van AH, maar dat terzijde. Collega Boy, die hier niet genoemd wil worden, had voor ons de draak bijelkaar gespaard. En Boy vroeg me, speciaal voor zijn zoon Koen, die hier uiteraard ook niet genoemd wil worden, foto's van de draak te plaatsen! Ik maak natuurlijk geen grappen over het / de kanon (Canon??) van Koen, waarmee hij graag op de draak had geschoten. Ehh, foto's van de draak had geschoten. Die heb ik dus maar gemaakt, en natuurlijk een pietsje in scene gezet. Deze keer heb ik de draak geen smurfen gevoerd, vooral omdat René Smurf hier dagelijks bezoeker is, en ook iedere dag een opmerking plaatst. En dat soort bezoekers voer ik niet graag aan de draak! Koen: op A met diafragma 8, de ingebouwde flitser aan (levert automatisch een sluitertijd van 1/125), ISO 800 en handmatig scherp gesteld. De lens is de Minolta AF 70-210 4.5-5.6, een goedkoop (beroerd??) broertje van de wereldberoemde Minolta beercan (een 70-210 F4). Hachelijk?

donderdag 30 oktober 2008

Formule 1 in Japan, de racedag

John had me nog een aantal foto's gemaild, speciaal voor jullie. En dus kan ik jullie foto's laten zien van de racedag. Eerst natuurlijk de heenreis per trein, waarbij ik graag jullie aandacht wil voor de strepen op de grond om aan te geven waar de Japanners dienen te wachten vóór het instappen.
Dan werden de coureurs voorafgaand aan de race rondgereden over het circuit.
Vervolgens de opwarmronde!
Op het grote scherm was de stand goed te volgen. De chicane waar Hamilton en Massa botsten was precies voor de neus van John, Remco en Jeroen.
Voor de liefhebbers dan nog wat close up opnamen. Tuurlijk ook een Ferrari.
Hieronder de pitsstraat na de race
Morgen weer een tizzun? En John, bedankt voor de foto's!

woensdag 29 oktober 2008

Van H naar B met de 3 H's, deel 4

Goed GGejat (van GastheerG, links bij de links) is beter dan slecht verzonnen! Dus: close up foto's (deel van het onderwerp), aandachttrekker uit het midden en de kleuren overdrijven. Volgens Henk kan je dat in photosjop gewoon met een soort macro regelen. Lopende band werk dus. Ik presenteer u vandaag dus deel 4: de detailopnames (een GastheerG imitatie!) 

 1 De schroef....

 
 2 zit los!

 3 De deurslinger


 4 De houten wagon


 5 De keteldrukmeter


   
 6 De stoommachine



 7 De motorbout

   
 8 Het benzinefilter



 Goed, ik haal niet de scherpe opnames die GastheerG produceert, en de kleuren zijn ook nog aan de matige kant, maar wat vinden jullie er van?

dinsdag 28 oktober 2008

Van H naar B met de 3 H's, deel 3


Een stoomtreintjesevenement is vaak ook een evenement voor liefhebbers van andere oude rommel.

 Zoals bussen, auto's of bromfietsen.

   

 En die liefhebbers van andere oude rommel zijn soms fotogeniek. Een opvallende outfit, snor of coole helm: 

 --De Willempie-helm-- 


--De YMCA -niet bukken als ik mijn zeepje laat vallen- look--

   

 --De Topgun look-- 

 
 --Opperste concentratie voor de wedstrijd--



Gastheer Gerard (zie links bij de links) gaf vorig jaar bij het bezoek aan het spoorlijntje Hoorn-Medemblik het (goede?) voorbeeld: gewoon opvallend de telelens op de 'slachtoffers' richten en afdrukken! 


 De 3H's maakten zich zorgen om de (mogelijk ernstig agressieve) reacties. Uiteindelijk vroeg slechts één persoon me waar ik eigenlijk mee bezig was, toen ik zei zijn prachtige snor op de foto te moeten zetten was zijn ego meer dan gestreeld en was het directe gevaar voorbij.  


Natuurlijk heb ik speciaal voor één van de H's ook het meisje van de worst op de foto gezet. 


En omdat dit een treinentopic is: de conducteur! 


Hachelijk?

maandag 27 oktober 2008

Van H naar B met de 3 H's, deel 2


Tuurlijk moet ik vandaag beginnen met de mededeling dat John (wil hier nog altijd niet genoemd worden) 


me een tweede serie Formule 1 foto's heeft gemaild, er komt dus een vervolg! 
 
 

 Dan hadden jullie nog recht op een aantal delen over de MBS (Museum Buurt Spoorweg), 


die ik ga onder brengen in de volgende delen: 
   
Deel 2, vandaag, zijn treinenfoto's.


Deel 3 zijn karakteristieke koppen (een GastheerG impressie) 


Deel 4 zijn detailopnames (opnieuw een GastheerG imitatie) 

   
Vervolgens heb ik een wagonlading (het blijft een treinentopic!) autofoto's.
   

En die ga ik natuurlijk verpakken in een serie tizzuns! Dan wilden jullie vast weten dat Madelon103 gisteren jarig was maar zoals ieder jaar haar verjaardag niet wilde vieren. 

   

En belangrijker: gisteren was het ook K3 dag, vanwege het 10 jarig bestaan van K3! Tuurlijk heb ik ehhhh hebben de kindertjes de hele dag voor de TV gezeten om 'De drie biggetjes' en een K3 show en vervolgens de topfilm 'K3 en de ijsprinses' te bekijken. 

   

Dan zal het misschien iemand opgevallen zijn dat blogger nieuwe opties aanbied voor de links (links!) en dat ik dit weblog natuurlijk een strakkere look ga geven. 

   

Voor de treinenfoto's van vandaag geldt dat ik graag jullie zou willen vertellen wat er allemaal op te zien is,

   
maar aangezien ik het niet weet en ik vermoed dan door de mand te vallen (kan afhankelijk van de hoogte heel pijnlijk zijn!) als kenner, beperk ik me tot de plaatjes. 


Hachelijk?

zondag 26 oktober 2008

Formule 1 in Japan

John, Jeroen en Remco, die hier niet genoemd willen worden, reisden na ons A1GP bezoek af naar Japan, om de Formule 1 wedstrijd daar te gaan bekijken. Natuurlijk vroeg ik John, die hier nog steeds niet genoemd wil worden, voor dit weblog een paar 'weblogplaatjes' te schieten. En dat heeft hij voor jullie gedaan! Ik heb gisteren zelf een honderdtal foto's bekeken die John (wil hier niet genoemd worden!) in Japan gemaakt heeft, en ik moet daarbij direct opmerken dat ik hier wel 100 van zijn foto's zou willen plaatsen. Van raceauto's, Tokyo, bezienswaardigheden, de kogeltrein (Shinkansen) en van zijn reisgenoten, rennend in kimono over de gang, tussen Russische 'zaken'lieden door. Van de Tokyo Stock Exchange vóór de bankencrisis.Natuurlijk heeft hij op de racedag foto's gemaakt, weliswaar van de verkeerde race (Porsches....) maar vooral voor Remco ook tientallen foto's van de promotiedames, waarbij ik natuurlijk moet opmerken dat Remco maar een 3 megapixel camera heeft en als je dan zo'n foto wil uitvergroten tot deurposterformaat, zijn 3 megapixelcamera ernstig te kort schiet. Ik kan natuurlijk roepen dat Remco bij het zien van zoveel moois de camera niet meer stevig vast kon houden, maar dat past natuurlijk niet bij het niveau van dit blog! Natuurlijk heeft John een berg foto's van de auto van Hamilton gemaakt. En zo ongeveer aan het eind van dit bericht komen dan de echte auto's. Ferrari! Gewoon mooi rood. Natuurlijk plaats ik hier nog wat cultuur! Hierboven dé tempel. En fetenswaren! Rauwe vis... En McTerrayaki. John, bedankt voor de foto's!