maandag 2 februari 2009

Vooruit met antiek

De 194 is een van de mooiste loks die er bestaat. Althans, dat vind ik. En het exemplaar op de foto is er een (een 194 dus!) uit de Marklin 3300 set, met daarin een Duitse (ja, een 194) en een Zwitserse krokodil. De Zwitserse krokodil (niet te verwarren met de 194) heeft zijn (niet de 194 dus) oude analoge ingewanden al moeten verruilen voor nieuwe digitale Marklin onderdelen (60760). Nu was de 194 (voor de kenners: een Duitse krokodil) aan de beurt voor frisse digitale ESU ingewanden. Eerst wordt de patiënt (de 194) helemaal open geschroefd en ontdaan van zijn (nog steeds de 194) oude analoge componenten, het karkas (van de 194) wordt grondig schoongemaakt, alle oude olieresten worden verwijderd. Met het monteren van de nieuwe permanent magneet gaat het even mis (arme 194...), de motor (van de 194) draait te zwaar, of zelfs helemaal niet. Maar als het anker (van de 194) van de laatste oude olie is ontdaan en voorzien van okselfrisse verse olie loopt hij (de 194 natuurlijk) weer als een zonnetje. De digitale componenten (van de 194) worden met een hete bout vast gesoldeerd, de draden (van de 194) worden netjes weggewerkt en dan wordt de kap (van de 194) weer vastgeschroefd. Het testrijden gaat voorbeeldig, ook deze ombouw (van de 194, de Duitse krokodil) is geslaagd. Nog een paar (geen krokodillen meer dus, want die zijn nu allemaal gedaan) te gaan! Op het programma staat nu eerst het onderhoud aan de slotraceauto's om Steffer een volgende keer de achterlichten te laten zien gedurende een gehele race. Jullie gaan er hier over lezen, hachelijk of niet?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zie het bijna als moord. Maar ja, mijn bloglintje hangt er bij. Dus moet ik het wel toestaan. Het is PR=achtig.

Anoniem zei

Ik snap er niks van.
Volgens mij maak je het zelf onduidelijk.

Gert zei

Ik begrijp dat je een mooie analoge lok nu omgebouwd hebt naar een mooie digitale lok. En de operatie is voor zover ik het begrepen heb geslaagd.
De tekst over 194, Zwitsers, Duits en krokodil is mij geloof ik nog niet helemaal duidelijk.

Jacko zei

Wonderlijk toch hoe Frank die allemaal voor elkaar weet te krijgen.

Heeft dat oefenen met Dokter Bibber toch geholpen!!

Anoniem zei

Zoals we van je gewend zijn is deze loc weer vakkundig omgebouwd.

Steffer zei

Tja met kroko's gaat het hem nog goed af, maar nu nog de sloto's....

FRANK103 zei

@Brillie: ik stuur jouw lintje anders wel terug hoor!

@René: jij hebt het begrepen!

@Gert: er is een Duitse krokodil en een Zwitserse krokodil en de Duitse krokodil heet bouwserie 194 en de Zwitserse bouwserie heet anders, om het niet te verwarrend te maken!

@Jacko: Dokter Bibbbbberrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

@Lokkie: zo'n weblog is heel eenvoudig te manipuleren!

@Steffer: jij gaat dit jaar nog wel een keer van me verliezen!

Erik01 zei

Hallo frank,
Mooi te zien dat deze schoonheid ook de digitale wereld betreden heeft

FRANK103 zei

Hoi Erik,

Vrijwel al mijn loks zijn digitaal, ze hebben voor mij geen verzamelwaarde, ze hoeven niet origineel te blijven!

Vrgr
Frank