zaterdag 31 januari 2009

Racen bij Steffer

Niet ver van hier woont Steffer, en hij heeft een van de leukste circuits waar ik tot op heden op heb gereden, om niet te zeggen: het leukste circuit! Nu had hij Huug, Terry en mij gevraagd om te komen racen, helaas voor Steffer was ik de enige die kon. Maar met een juiste hoeveelheid alcohol.... Goed, bij Steffer wordt magneetloos gereden en een aantal van mijn bolides waren daarvoor ooit deskundig geprepareerd. En zo moest Steffer dus aan het werk om de auto's opnieuw voor magneetloos rijden geschikt te maken. Lood plakken, nog meer lood plakken, veel vuil verwijderen en banden prepareren. Dan de races, een wedstrijdje Ninco Toyota Supra's werd door Steffer gewonnen, de NC6 in mijn bolide leverde niet zoveel extra snelheid dat ik kon winnen. Dat de tandwielen van mijn Supra tijdens de race vastgeschroefd moesten worden was daarbij een klein detail. De Ninco Mosler moest het ook afleggen tegen diezelfde Supra, zij het dat ik 1 heat reed zonder lood in het vooronder en toen de Mosler wel erg vaak naast de baan bleek te gaan is daarbij deskundig ingegrepen, met bijna een overwinning in de 2e heat. De Fly klassiekers, een Lancia tegen een Porsche 911, was de spannendste race, hoewel ik die ook verloren heb. Voordeel van de thuisrijder? Bij elkaar was het een hele leuke avond en lag ik om 02.00 te bed.
Voor Gert: om 06.35 stond het eerste grut naast mijn bed en om 08.15 ging de wekker voor voetbal! Team 1 bestond uit Marco, de beide Bart's, John en Ton en team 2 bestond uit René, Leon, Ruben, Joop en Frank. De ondergrond was keihard en de buitentemperatuur voelde kouder aan dan de 0 graden die het volgens de auto was. De stand ging tot 4 -4 gelijk op, daarna werd er niet meer gescoord. De winnende was uiteindelijk om 10.30 terecht voor team 1.
(NB voor correcte verslaggeving over het slotracen verwijs ik jullie graag naar de site van Steffer!)

donderdag 29 januari 2009

Bestrijden van de kredietcrisis!

Een stukje Porsche op een foto leidde gisteren tot dolenthousiaste reacties. Dat vraagt om een vervolg! Geheel toevalligerwijs heb ik zaterdag diep in de buidel getast. Ik draag graag mijn steentje bij om de kredietcrisis te bestrijden! Dus hebben we een nieuwe auto gekocht! Hoewel mijn lieftallige echtgenote, die hier niet genoemd wil worden, niet erg enthousiast werd bij het zien van de kleur, heeft ze geen veto uitgesproken. Feitelijk zei ze: "het is jouw auto, je mag het zelf weten". De financiering van deze nuttige aankoop was, ondanks de kredietcrisis, gelukkig niet problematisch! De bank was bijzonder coöperatief.En dus werd de koopovereenkomst gesloten. Hoewel normaliter de aankoop van een exclusieve bolide leidt tot een lang wachten door jarenlange levertijden, konden we deze Ferrari direct meenemen. Toen we - uiteraard via een touristische route - naar huis waren gereden, heb ik voor jullie foto's van de auto gemaakt. Het bestrijden van de kredietcrisis vraagt van ons allen niet op het spaargeld te gaan zitten maar het te besteden, te consumeren. Ik kocht een nieuwe Ferrari, wat doet u?

woensdag 28 januari 2009

DinsdagavondtreinenbijRiestwitter

Het aantal reacties hier bij de berichten loopt weer terug naar 'normaal', dwz een reactie van Brillie en René Smurf. Afgelopen weken zag ik het aantal bezoekers per dag al oplopen van ongeveer 30 naar ongeveer 40 per dag. Een zorgelijke, om niet te zeggen, hachelijke ontwikkeling! Ik vertrouw er dan ook op dat dit bericht over mijn, of beter ons, bezoek aan Ries weer voor een verdere daling van het aantal dagelijkse bezoekers zorgt! De foto's laten natuurlijk direct zien dat de koffie met stroopwafel (géén bakker Joop!!) klaar stond. En dat Rail Away op TV te zien was. Voor de oplettende weblogbezoekers: op de foto is aan de linkerzijde te zien dat Ries enkele schaal N loks in de aanbieding heeft, ze staan te wachten op de foto voor Marktplaats. Rechts staat een Slot-it Porsche die Ries van een mooi kleurtje gaat voorzien. Rob, die hier niet genoemd wil worden, en hier beneden op de foto te zien is, was een keer mee en die zag dat de baan van Richard bijna klaar is. Net als die van Erik of die van mij. De vitrinekast van Ries is goed gevuld, een 110 is ook altijd mooi! Niet zo mooi als een 103, maar dat spreekt voor zich! De VT11.5 is voorzien van geluid! Natuurlijk moet er ook een foto gemaakt worden van uw bloggert met een bordje uit de IC 103 Frank, die abusievelijk door NS en DB ook wel Rembrand (een verder onbekende huisschilder) werd genoemd. Hoewel we al op een schappelijk tijdstip weer thuis waren heb ik de berichtgeving bewaard voor vanmorgen. Ik zal vanavond eens kijken of hier nog iemand een reactie durft te plaatsen!

maandag 26 januari 2009

Appeltaarttwitter

John, die hier niet genoemd wil worden, kan uitstekend appeltaart bakken. Moet ik ook kunnen, dacht ik dan. Afgelopen zaterdag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de benodigdheden voor het maken van een appeltaart gekocht: een pak Honig appeltaartmix, rozijnen, kaneel, appels en boter. Suiker en een ei had ik nog. Zaterdagavond om 21.00 was het zover, met het pak (met gebruiksaanwijzing) in de hand hebben we de benodigde handelingen in de op het pak vermelde volgorde uitgevoerd. Oven voorverwarmen, boter met de mixer behandelen. Appels snijden en kaneel toevoegen. En dan alles in het bakblik werpen en die in de inmiddels al weer afgekoelde oven plaatsen. Het is dan 22.15 en Studio Sport roept. Gelukkig wint AZ weer makkelijk en na nog meer gevoetbal is het 23.15, de magnetron roept ons! De appeltaart ziet er uitstekend uit en om 23.45 (half uur afkoelen volgens de gebruiksaanwijzing) nemen we de eerst hap: heerlijk! Omdat zondagochtend de taart zo snel naar binnen werd gewerkt heb ik geen foto's van het eindproduct. Komend weekend moet ik dus wel weer een appeltaart produceren. Hachelijk?

zondag 25 januari 2009

Naar het strand

Zondagmiddag, het zonnetje schijnt, strandweer dus! Dus gingen we vanmiddag naar het strand, helaas voor jullie willen de anderen hier niet genoemd worden, laat staan op de foto gezet worden!

Dus moeten drie dames op paarden er aan geloven.

strand

Het strand met windmolens.

<strand

Een verdwaalde schelp.

strand


Dan toch maar 2 stuks grut, onherkenbaar omdat ze de zon in de rug hebben.

strand

Omdat de grootste boef niet mag ontbreken staat hij ook nog een keer op de foto.

strand

De bakker Joop stroopwafels, die ook mee wilden naar het strand maar dit niet allemaal overleefd hebben...

strand

Het buitenterras was niet helemaal vol.

strand

Alleen voor dit blog moesten we wel aan de koffie met appeltaart.

strand

Misschien is dit géén goed moment om te vertellen dat ik zaterdagavond om 21.00 samen met Lisanne óók voor het eerst zelf een appeltaart heb gefabriceerd. En dat we die om 23.45 hebben geproefd. En dat die vanmorgen rond 11 al op was. Van de productie hebben we wél foto's, van het eindproduct niet, dat was zo lekker....

strand

En na een stuk appeltaart fietst een bord patat met satésaus er natuurlijk ook wel in.

Dan terug langs het strand richting auto.

strand

Nog een paar keer natte voeten halen omdat die bal toch de zee inwaait, en dan in de auto naar huis.

strand

Heerlijk, zo'n zondagmiddag!

zaterdag 24 januari 2009

Over botte foto's!

Op het onvolprezen weblog van GastheerG, die hier niet genoemd wil worden, staat een post over scherpe foto's. http://www.nynke.com/gerard/2009/01/scherpe-fotos.html

bot

Een post over scherpe foto's vraagt natuurlijk om een reactie! Tegenover scherp staat natuurlijk bot, en daarom plaats ik vandaag een bot bericht!

Photobucket

De eerste betekenis van bot betreft een soort vis. Tja, vissen, dat is een grens. U kent vissen wel: in het water poepen en er vervolgens doorheen zwemmen. Geen foto's van vis dus!

bot

Betekenis twee is bot, en heb je het over botten dan heb je het bijvoorbeeld over de botten van Wesley, die aan het poseren voor deze foto een PS2 spel overhield en zo zijn knietjes wel vaker wil laten vereeuwigen.

bot

Bot is ook iets met planten. Zegt me niets maar de buren hebben planten in de tuin dus plaats ik hier een foto! De volgende bot is echt bot.
http://www.nynke.com/gerard/2009/01/vieze-fiets.html
Had ik de Playmobil mannetjes de fietsschoonmaak post laten zien op het weblog van GastheerG, die hier nog steeds niet genoemd wil worden, en mijn fiets voor ze buiten gezet, krijg ik een demonstratie in de tuin.

bot

Ze willen niet. Dat is bot! Vanzelfsprekend kregen ze vanavond niets te eten!

bot

Voor Gert: Joop, Leon, Ruben en Ton tegen René, Marco, Bart, Frank en Renzo (8 jaar) leverde een 2 - 7 voorsprong voor team 2. Daarna raakte team 2 in een dip en team 1 op schot wat resulteerde in een eindstand van 10 - 8. De winnende was voor team 2.

donderdag 22 januari 2009

Nog meer over twitter

Vanmorgen bij de koffie op kantoor ging het gesprek over twitter, niet te verwarren met poken! Wat twitter is? Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Twitter
Ik herhaal hier graag een stukje voor jullie:
Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Door de combinatie van webloggen met instant messaging wordt het soms microblogging genoemd. Twitter is opgericht in oktober 2006 door bla bla bla. De basisvraag van de dienst is "Waar ben je nu mee bezig?". (Zoals hieronder: zonsopkomst bekijken uit de kamer van Boy)Er zijn ook mensen die vooraf aankondigen dat zij bij een evenement aanwezig zijn en met anderen, al dan niet aanwezig bij het evenement, willen twitteren. Dit creëert een virtuele aanwezigheid. (Hieronder: anti-RSI software)
Geschiedenis
Twitter is begonnen als .... bla bla bla
Twitter maakte een enorme groei door, met de daarmee samenhangende problemen door gebruikers die geen maat weten te houden en zelfs rondbazuinen wat ze eten en drinken.
Ik heb besloten jullie een afschuwelijk lang en vervelend inzicht te geven in mijn werkdag, die uiteraard begint met Lisanne te snel af zijn bij het bezet houden van de douche. Dan op de fiets naar het station. Over de loopbrug naar het perron en dan met de trein naar Amsterdam. Een klein stukje lopen naar kantoor, met de lift naar boven en dan snel een kop koffie (0032) en een thee (voor Peter die hier niet genoemd wil worden) uit de automaat halen. Bij de tweede bak koffie rond 09.00 komen Ane, Harry en Boy (willen geen van allen hier genoemd worden) ook een beker koffie drinken waarbij de gesprekken natuurlijk alleen over onze klanten gaan en niet over twitter of poken! Daarna wordt er gebuffeld tot de lunchpauze die we, zoals gebruikelijk, buiten doorbrengen. Met een groepje collega's wordt een aangenaam rondje gewandeld. Natuurlijk worden er extra smakelijke broodjes gescoord want de bammetjes die van huis zijn meegenomen zijn meestal al om 10 uur op.
De middag moet natuurlijk de lunch zakken, rond 15.00 komt gewoonlijk de middagdip en wordt er een enkele blik naar buiten geworpen.... In verband met de bloeddruk gaan we maar één dag in de week aan de (zoute) opkikker kippensoep, en vandaag was niet die dag! Rond 17.15 worden darmen en blaas geleegd voor de (trein)reis naar huis. Om de bezoekers een te schokkende aanblik te besparen heb ik deze foto gemaakt vóór gebruik van het toilet. Bestanden afsluiten, SAP invullen, computer uitschakelen, kasten dicht en op slot, jas aan, licht uit, koffiebekers in de daarvoor bedoelde verzamelkist en naar de lift, naar buiten en wandelen naar het station, de dag zit er op! De trein is vandaag op tijd!Nog 7 (normaal 6 maar ik had tegenwind) minuten fietsen, fiets in de garage en naar binnen. De warme hap staat al klaar! Het was weer een drukke dag op kantoor!