zaterdag 28 februari 2009

Het hoogtepunt!

Bijna een jaar na het bestellen van de kaartjes is het zover, het hoogtepunt in ons theaterbezoek, de Mega Mindy musical!

Mega Mindy

Misschien denken jullie: dat is kinderachtig en flauw, en misschien hebben jullie nog gelijk ook.

Mega Mindy

Maar Studio100 weet er een show van te maken die voor kinderen heel leuk is en voor de ouders ook goed is te pruimen.

Mega Mindy

De acteurs zijn goed en de zang is naar mijn mening een klasse beter dan George Baker,

Mega Mindy

Nick en Simon of Fransje Bouwer, om maar een paar welwillende amateurs te noemen.

Mega Mindy

Toby (links op bovenstaande foto) is volgens de aanwezige dames in het echt ook een lekker ding en de 3 achtergrondzangdames zorgen voor de vrolijke noot.

Mega Mindy

De boef is vanzelfsprekend een Duitser en zijn handlanger, Dennis, is niet te beroerd om na de voorstelling handtekeningen uit te komen delen.

Mega Mindy

Komende tijd zin in een leuke muscal met de kindertjes: Mega Mindy!

Mega Mindy

@Gert: team 1 Ruben, 2x Bart, Ton en Joop tegen Leon, 2x René, John, Friso en Frank, na een halfuur stond het 1 - 4 en was team 2 veel te sterk, dus werd Friso aan team 1 toegedeeld.

Mega Mindy

Team 1 was daarna een stuk sterker en liep terug tot 5-7. De winnende was vervolgens voor team 1.
(Hoewel het maken van foto's niet toegestaan was, heb ik voor jullie toch een paar plaatjes geschoten, zonder flits met de compact. Hachelijk?)

vrijdag 27 februari 2009

Aftellen

Nog een aantal uur en dan is het zover......
Foto van vrtfansite.be

donderdag 26 februari 2009

De uitbreiding

Zaterdag, op de treinenbeurs in Houten, was het even druk met bezoekers als normaal (bij een andere treinenbeurs in Houten dus!), de kredietcrisis leek er wel niet te leven. Maar schijn bedriegt! Er waren lege marktkramen (bedoeld wordt tijdens de beursopeningsuren) en de handelaren hadden al snel (bedoeld wordt tijdens de beursopeningsuren) overal bordjes staan met "20% korting op lokomotieven". En bij een betrouwbaar ogende handelaar lag een nette 103, voor 66 eurootjes. (Hieronder: de voorserie 103 en de beige rode 103 van Erik, erachter mijn 103) Hmmmm. Zal ik of zal ik niet? Ach, als het niet was geworden, dan had ik vandaag geen stukje over Houten geschreven. Dan had ik misschien helemaal geen stukje geschreven. (Van rechts naar links: de voorserie 103, de beige rode 103 van Erik en uiterst links mijn 103)Maar de 103 mocht met mij mee voor 60 euro en zondag heb ik de 103e voorzien van een gezond nieuw digitaal innerlijk (een Esu V3.0)(de weersomstandigheden zaten dus mee!). Dinsdagavond zouden we gaan knutselen aan de spoorbaan van neef Erik, en de 103 mocht mee om fijn op de grote baan van Erik rondjes te rijden. (hieronder: 103, raceauto in Bakker Joop look, voetbalkaartjes, de afstandsbediening voor Rail Away en dropjes, dolle boel dus....)En Erik had ook nog een 5polig anker liggen, (hieronder: operatie geslaagd, patiënt wordt dichtgemaakt)even schroeven en de 103 was veranderd in een HULK! Ongekende snelheden werden door de lok bereikt, en op halve snelheid vloog de lok zelfs uit de ruimste bocht, er moest ingegrepen worden! De decoder opnieuw programmeren is in dit digitale tijdperk niet heel moeilijk, (Van rechts naar links: de voorserie 103, de beige rode 103 van Erik en uiterst links mijn 103)de topsnelheid hebben we teruggezet van 64 naar 18, de remvertraging op 0 en de optrekvertraging ook zodat de antislipbanden het zwaar te verduren krijgen. Dat deze 103 een topper is onder de Märklin loks was ons al langer duidelijk, maar met de 5polige motor is het absoluut een beest op de baan. (Hieronder: een twijfelachtig LGB mannetje staat op de spoortafel) Nu de verkeersrode en de beige-rode uitvoering op de baan staan is er nog ruimte voor de 4 andere kleurvarianten: de nieuwrode met een wit balkje, de touristik, de lufthansa en de beige-rode met zwarte onderkant. (Hieronder: duidelijke verschillen tussen het dak van de voorserie 103 en de serie 103) Of toch een voorserie 103? Jullie gaan er hier over lezen!

woensdag 25 februari 2009

Over deskundig vooronderzoek

Over een paar weken gaan we met het digirelax fotoforum naar de Zaanse Schans.

Zaanse schans voor-uitje

En dat onder mijn deskundige leiding.

Zaanse schans voor-uitje

Bij voorbaat al een suc6 zou je denken.

Hoewel de Zaanse Schans niet echt een dynamisch museum is, is de weg naar de Zaanse schans wel aan verandering onderhevig.

Zaanse schans voor-uitje

Dat wil zeggen, de brug over de Zaan is weg.

Zaanse schans voor-uitje

Hoe kan dat nou, zou je kunnen denken. Wel, er is sprake van groot onderhoud.

Zaanse schans voor-uitje

Zo groot dat groter eigenlijk niet kan. Er komt dus een nieuwe brug. En tot die tijd vaart er een pont.

Zaanse schans voor-uitje

Of moet je bijvoorbeeld via Jisp of plan Kalf reizen. (Hieronder: de pont is minder vermoeiend dan omfietsen).

Zaanse schans voor uitje

Ik heb vandaag op de fiets vooral gekeken waar dan de auto geparkeerd kan worden.

Photobucket

Hoe vaak de pont gaat. En of alle molens er nog waren.

Zaanse schans voor-uitje

Ja, alleen het weer kan nu nog tegen zitten. En de digirelax leden die dit verhaal hebben gelezen besluiten alsnog af te zeggen.

Zaanse schans voor-uitje

En geef ze maar eens ongelijk! Hachelijk?

maandag 23 februari 2009

De Bakker Joop Porsche

Van Richard ontving ik dit weekend deze hoogwaardige foto's van de Bakker Joop Porsche. Duidelijk zichtbaar is één ding. Om niet te zeggen, retescherp duidelijk is één ding. Niet dat neef Ries goed is met de verfspuit, wat hij duidelijk wel is! Maar dat hij de macro stand op zijn camera nog niet heeft gevonden! Hachelijk?
Ries, camera mee naar Erik, gaan we eens kijken! Ik ben ook nog niet geslaagd voor decalpapier.

zondag 22 februari 2009

Over verjaardagen: Elle

De kalender van februari en maart staat vol met verjaardagen. Hoewel ik begrijp dat jullie het misschien niet droog houden heb ik besloten toch eerst te bloggen over de verjaardag van Elle en te wachten met de noodzakelijke aankoop te Houten. Ook wacht ik een dag met de foto's van de Bakker Joop Porsche die Ries me gisteren gemaild heeft. Mochten jullie snel naar de supermarkt moeten om met veel drank deze wachttijd te vullen: graag bij Albert Heijn en de voetbalkaartjes naar mij opsturen, dat wil zeggen: kaartje 27 (KJ Huntelaar) en 204 (Wout Brama). De tuin van Elle en Ruud, die hier overigens niet genoemd willen worden, is erg kindvriendelijk ingericht zodat het binnen heerlijk rustig was! Er werd op ons gerekend met het avondeten zodat ik geen foto's kan laten zien van de McDonalds maar die van een gezonde hollandse maaltijd! Ruud nam de taak van chefkok waar, hoewel hij te weinig schuttingtaal uitte om een TV topkok te kunnen worden, zoals Gordon Ramsey! Dat mocht natuurlijk de pret niet drukken, en met veel saus (en digitale hulpmiddelen) waren de kookkunsten van Ruud natuurlijk ook mooi op kleur te brengen voor dit blog! Bij vertrek wees opa Fred, voor de gelegenheid feestelijk getooid met hoedje en kleurrijke bril, me er uitgebreid op (zie foto hieronder) dat hij niet op dit blog genoemd of afgebeeld wil worden! En daar voldoe ik natuurlijk graag aan! Hachelijk?

zaterdag 21 februari 2009

De kredietcrisis en de spoorbaan

Het bestrijden van de kredietcrisis is een taak die we niet lichtvaardig op moeten vatten. Al eerder heb ik op dit blog melding gemaakt van nuttige en noodzakelijke aankopen om de kredietcrisis te bestrijden. Opnieuw heb ik mijn steentje bijgedragen, opnieuw met noodzakelijke aankopen voor de spoorbaan. Jullie begrijpen dat mijn spoortafel een nauwgezette reflectie van de werkelijkheid is, waarbij geen details over het hoofd gezien worden! Hierom zie ik er van af uitsluitend en alleen rode Ferrari's op de spoortafel te plaatsen, in 'het echt' rijden ook niet alleen rode auto's rond, maar bijvoorbeeld ook blauwe exemplaren. Op de spoortafel komen dus ook blauwe Ferrari's voor! Afgelopen dagen waren druk, op kantoor moesten voetbalkaartjes geruild worden, een dagtaak tussen het koffiedrinken door, en in de avonduren was het ook druk: donderdag moest er een film gekeken worden en vrijdag moest ik naar een verjaardag. Vandaag was gelukkig een stuk rustiger, na het voetbaluurtje (Joop, 2x Bart en Leon tegen René, Friso, John en Frank werd met 10-7 gewonnen door team 1) snel onder de douche en vervolgens naar de treinenbeurs in Houten om een zeer noodzakelijke en nuttige aankoop te doen (binnenkort op dit blog!), vervolgens naar de verjaardag van Elle waarvan we nu net een halfuur thuis zijn. Vanavond een romantische Valentijnsfilm kijken die ik vorige week aan Madelon 103 heb gegeven, Diehard 4.0. Hachelijk?

woensdag 18 februari 2009

Treinen bij Ries

Gisteravond moest er aan de spoorbaan van Richard gewerkt worden. Zoals gebruikelijk kijken we eerst naar Rail Away, onder het genot van een kopje koffie (geen beker dus!) en een Bakker Joop stroopwafel. Dan naar zolder die gisteravond in het teken stond van het puinruimen, het leegmaken van de spoortafel zodat er spoor gelegd kan worden! Terwijl Ries en ik ons hebben gestort op het aansluiten van het schaduwstation heeft Erik een Conrad schakelmodule inelkaar gesoldeerd. Natuurlijk stond de PC aan en kwam onder andere de youtube filmpjes en muziek Tommie van The Who en Volkomen k*t van Veldhuis en Kemper voorbij. Voor jullie natuurlijk boeiende foto's ook van de Slot-it Porsche die, hoe kan het anders, een Bakker Joop look gaat krijgen. Hachelijk?