donderdag 30 april 2009

Koninginnedag 2009

Vanmorgen vroeg op want ik moest 'handelswaar' naar mijn zus, die hier niet genoemd wil worden, brengen. Die zat er al een half uur en had de koffie klaar!
De mensen die gisteravond al zaten konden vanmorgen niet vroeg hun bed uitkomen, om 07.00 was het nog behoorlijk stil.
Omdat ik rommel kwijt wilde en niet het risico wilde lopen dat er ook weer gekocht ging worden was de rest van de familie 103 thuis gebleven. Pinokkio kijken! Ik kon achterin de tuin de vrolijke deuntjes van deze Studio 100 uit volle borst meezingen, wat overigens weer heel vervelend voor de buren was. Vanmiddag ben ik toch gaan kijken of mijn zus wel genoeg verkocht heeft. Opnieuw was de camera mee en nu om 'oranje koppen' te schieten voor het blog. Niet geheel toevallig waren er daar een boel van! En ik maar roepen dat ze morgen in de krant staan! Handelswaar, nog afkomstig van SS Titanic, was voor weinig te koop! Zelfs de slager ging op de foto! En nog meer koppen. Niet iedereen leek er even veel plezier in te hebben. Eenmaal thuis hoorden we over Apeldoorn, waar een mafkees (niet te verwarren met een pimpelmees, zie foto) duistere zaken met een zwarte Suzuki Swift heeft uitgehaald. Gaat het om een terrorist, een fundamentalist of een anarchist? Toch jammer dat dit soort idioten (zoals Volkert van der G.) het (altijd) nodig vindt om andere mensen naar het leven te staan ipv zelf een einde aan hun ellendige leven te maken. Het is hachelijk!

woensdag 29 april 2009

Over sport

De regelmatige bezoeker hier weet dat ik niet zoveel met sporten heb. Beetje voetballen in het park, beetje fietsen in het bos, wat racebaanautosport en tafelvoetbal. En natuurlijk sport kijken op TV. Dat is lastiger dan je denkt, bij voetbal kijken hoort natuurlijk ook paprikachips eten. Dat dan niet bij Studio sport op zondagavond, maar wel bij een voetbalwedstrijd (Nederlands elftal, Champions league, Uefa cup of KNVB beker) op de dinsdag, woensdag en donderdagavond. Of op een andere avond in de week. Toch ben ik blij dat het voetbalseizoen weer op haar einde loopt! Waarom is het trouwens op haar einde, meeste voetballers zijn (fysiek gezien) toch mannelijk? Op zijn einde loopt! De terechte winnaar heeft gewonnen. Ze hebben immers meer punten gehaald dan de rest! Waarom ben ik dan blij? Ik kan zolangzamerhand geen paprikachips meer zien. Ze komen mijn neus uit, die paprikachips. Hoewel er nu wel leuke decoratieve blikken met inhoud in de winkel staan om die paprikachips weg te spoelen. Jullie begrijpen het al: speciaal voor jullie en voor het blog heb ik dit blikken verzamelobject aangeschaft. En voor de paprikachips van vanavond, want er is weer een wedstrijd! Hachelijk?

maandag 27 april 2009

Meer over vroegah


Deden we vroegah, vóór het blog tijdperk ook wel leuke dingen? Daarover hebben collega Peter en collega Michel (willen hier beide niet genoemd worden) en ik vanmorgen bij de koffie met elkaar over van gedachten gewisseld.



Misschien wel, was mijn antwoord, misschien had ik toen ook een blog kunnen vullen. Dat illustreer ik graag met wat foto's uit de oude doos.



Vroegah ben ik 3 keer een vakantie naar de USA geweest, om precies te zijn in 1990, 1992 en 1993. En toen was ook een spiegelreflex mee, een toen nog behoorlijk moderne Pentax Me Super en als reserve ook een Pentax Me. In 1993 deden we de Route 66, zie ook links het label Route66.



Tijdens zo'n vakantie schoot ik wel 15 rolletjes vol, dwz 540 foto's in 5 weken. Nu schiet ik soms wel 500 foto's op 1 dag. Ik heb de heren onder meer lastig gevallen met het verhaal over the narrows, een wandeling in Zion national park.



Degenen die mij kennen begrijpen dat de wandeling - dóór een rivier ipv langs een rivier - door wel 2 meter diep water ging.



Bij het scannen vanavond kwam ik de 2 foto's van die wandeling tegen, het was niet dieper dan 1 meter. Ja, dan blijkt dat je toch teveel foto's maakt op een vakantie, toen al!



Of heb ik op het echt diepe stuk gewoon geen foto's willen maken omdat een spiegelreflex in die tijd ook al niet waterdicht was? Wie zal het zeggen? Het is en was hachelijk!



Maar een weblog had ik ermee kunnen vullen! Zelfde geldt natuurlijk voor het record poepen in het hoogste gebouw. Na Montparnasse in Parijs heb ik ook het WTC in NY aan mijn lijst kunnen toevoegen en later die vakantie ook Sears tower in Chicago, toen het hoogste gebouw in de wereld.



Ik begrijp dat jullie er goed voor gaan zitten! Het verhaal van het onder de boomstam gevallen fotodopje in natuurpark Natural Bridges doet het ook altijd goed als ik erna vertel dat men daar waarschuwt voor slangen en schorpioenen die vaak onder boomstammen liggen.



Of dat je niet van de paden af mag gaan in een ander park. Voor de plantjes dachten we terwijl we dus wél van de paden af gingen. Het bleek om levensgevaarlijke ratelslangen te gaan.



Ach, jullie lezen dit, het is altijd goed gegaan. Vroeger haal ik hier gewoon in, dankzij de scanner. Hachelijk!

NB witte strepen aan de linkerzijde van de foto's worden helaas veroorzaakt door de scanner.

zondag 26 april 2009

Watizzut?



Een blogdip, een griepje en het is hier zomaar heerlijk rustig! Zaterdag heb ik wel gevoetbald maar doordat ik geblesseerd ben aan de linkerenkel liep ik als 'vulling' in het veld. Als ik dan vertel dat we maar met 5en waren, en ik in het team met Ton en Joop zat tegen Leon en langzame Bart zal je begrijpen dat we kansloos met 4-14 verloren. 's Middags een uurtje helpen met een schutting en vandaag zwaar snotterig en verkouden naar een verjaardag. Foto's van een auto, en de vraagis dan natuurlijk: wat voor eentje?

woensdag 22 april 2009

Woensdagmorgenfietsen

Omdat de auto naar de garage moest bleef de Bianchi vanmorgen in de garage staan. Logisch toch! Ik had dingen te doen, plaatsen om te zijn. Naar de buurtsuper om schappies te doen. (Foto hierboven: die knappsack vol etenswaren gaat mit!). Internetten. En op de fiets naar Beverwijk. Ja, met de fiets want ik kon niet met de auto naar Beverwijk omdat de auto in de garage stond, maar dan weer niet naast de Bianchi. Letten jullie wel een beetje op!En gaat dit ergens naar toe? Behalve naar Beverwijk dan (het is de kunst van het herhalen....) Ik heb dus wel gefietst, maar dan wel met de stadsfiets. En dat dan weer op het platteland. (foto hierboven: het is echt plat met een enkele dijk) Heb je het over diepgang, dan heb je het over dit blog! Vanmiddag waren er natuurlijk weer meerdere minderjarigen hier in en om ons huis, die gevoerd moesten worden (ieder verband met de schapen van voorgaande foto's berust geheel op toeval!). Eén daarvan (een minderjarige, géén schaap) heb ik na enig aandringen zover gekregen de mondinhoud te tonen, het eerste stadium van worst naar poep. Enig aandringen? Het was een spontane aktie die het opgeruimde karakter van een minderjarige (meer een wolf in schaapskleren dus?) zo kenmerkt! En natuurlijk plaats ik een opname van deskundig bewerkte worst ook op dit blog! Hachelijk?

dinsdag 21 april 2009

Racen bij Henk, deel 2

Omdat één deel genoeg is voor Henk en Steffer plaats ik natuurlijk een tweede deel. In het kader van: overdaad schaadt! Of: we hadden de boodschap al begrepen. Vandaag een teveel aan foto's waarvan jullie vast denken: ik had die niet gemaakt en had ik ze gemaakt dan had ik ze zeker niet op internet gezet. Zonde van de slijtage aan de camera. En: bewaar je dit soort foto's op die grotere, duurdere harde schijf in de PC? Of zelfs: weet je wel hoe milieubelastend deze foto's zijn, uiteindelijk is die accu toch gefabriceerd en opgeladen door misschien wel kernenergie. En dan dit soort (dolletjes de Porsche van Brillie) foto's. De kleur is ook niet top, laat staan het onderwerp.Of toch misschien een enkeling die een slotracepolitieautometgeluid foto kan waarderen. Of de snelle Mosler van Gait in actie. Of de nauwkeurige puntentelling via het zogenaamde 6-ogen principe om schrijffouten te voorkomen. Toch de rijst eet je met een lepel foto van Steffer?

Hachelijk!