zondag 31 mei 2009

De laatste Wattizut

Omdat aan alles een einde komt plaats ik vandaag de laatste 'wattizzut?' Een suffe kwis die vraagt om een suv'e foto! Omdat ook John uut Z weer even terug is van weg geweest (naar Schoonderbeek, maar dat boeit natuurlijk niemand), wordt de eindsprint een spannende.



De vraag natuurlijk is: wattizut?

zaterdag 30 mei 2009

Wattizut

Het aantal dagelijkse bezoekers van dit blog neemt nog steeds af. Op dit moment bezoeken 25 bezoekers iedere dag dit blog. Tijd dus om een update van de eens zo populaire serie wattizut te plaatsen.



Deel 41 was een Oldsmobile Vista cruiser. Denis had Oldsmobile goed, Gert gokte convertible fout, het gaat om een stationwagon. Renésmurf moppert omdat ik een reactie op zijn weblog had geplaatst zonder dat ik eerst een langdradig slaapverwekkend youtoep filmpje had bekeken.

Deel 42 was een Hotwheels waarvan ik zelf ook niet meer zou weten wat het is, omdat niemand ook een poging heeft gedaan om het te raden zal dit vraagstuk dan ook nooit opgelost worden.

Deel 43 is een Alfa Romeo Guilietta Sprint 1.6 uit 1962. Harold Porscheharry heeft het grotendeels goed en scoort 4 punten. Finger2 krijgt nog een punt voor de kleur.

Deel 44 is een Skoda Felicia uit 1960 en alleen kenner Harold doet een serieuze poging met Borgward waarvoor ik hem 1 punt toeken. Om het met Brillie te zeggen: de o, a en d zijn immers wel goed!



Dat geeft de volgende tuzzunstand:

1 Porscheharry 28,17
2 Steffer 23,33
3 John uut Z 18 punten
4 Finger2 16
5 Lokkie 15
6 Ronald Muis 5,5
7 Martin Firefighter en buuv An, Brillie 4
8 Renésmurf 3
9 Slowride en Denis 2
10 Jacko, Gerard, Jaco Klikogreen en neef Erik 1



Ik ga morgenavond nummer 45 uit deze reeks 'wattizut' plaatsen waarna ik de stekker uit dit onderwerp trek. Om er voor te zorgen dat de toppers onder jullie nog een kans hebben geef ik voor de tizzun van morgenavond 15 punten (5 voor het goede merk, 5 voor het goede type en 5 voor het juiste gewicht).



Succes!

vrijdag 29 mei 2009

Blogvulling

Soms heb je gewoon een dip. Dan kan je een winterblogslaap beginnen, zoals de drs. die hier trouwens vast niet genoemd wil worden. Ik kan jullie vertellen over de verjaardag van Lisanne, maar omdat ik haar niet eens bij de musicalles mag ophalen (ze ontkent anders dat ze me kent....) gaat Lisanne gewoon in de ban. Ik kan reageren op de boeiende reactie van Renésmurf die vindt dat treinen geel moeten zijn. Of ik kan gewoon verder gaan over de fotocursus. Als niemand hier op de foto wil voor een portret, dat is de nieuwe opdracht, dan maak ik maar een autoportretfoto. Of een portretfoto van Bips. Hoewel ik een beetje het gevoel krijg dat hij ook niet op de foto wil. Hachelijk?

donderdag 28 mei 2009

Watizzut?

De vorige wattizut was niet zo moeilijk, het was een Alfa Romeo. Precieze type en tussenstand volgen binnenkort. De auto van vandaag is ook niet echt moeilijk, ik heb zelfs niet de moeite genomen alle logo's te verwijderen. Maar de vraag is natuurlijk: watizzut?

woensdag 27 mei 2009

Woensdagmorgenfietsen

Woensdagmorgen, een koud windje maar de zon schijnt. "Graag een keer géén treinenfoto's" vroeg collega René, die hier overigens niet genoemd wil worden. Kleine foto's vroeg Renésmurf (smurfen zijn al snel tevreden). Het fietstochtje werd, gezien de wind, met de klok mee. En omdat ik om 10 uur al bij Johanna's hof was, normaliter het verste punt, besloot ik voor 'de grote ronde' te gaan. Via Bakkum naar Egmond aan zee dus! Natuurlijk laat ik jullie geen bos of koeienfoto's meer zien (die Schotse Hooglanders passen ook niet op kleine foto's). Bij Egmond aan Zee hield ik een kleine rustpauze, dan met wind tegen richting Limmen. Wie gaat er nog naar de Keukenhof als ze hier ook gewoon volop te zien zijn? Bloeiende dingessen dus! Hoewel ik niet van plan was een treinenfoto te maken moest ik voor dit exemplaar zelfs wachten, bij de beroemde springersspoorwegovergang bij het instituut voor geesteszieken te Heiloo. Thuis om 11.30, 57 kilometer, 25,0 gemiddeld.

dinsdag 26 mei 2009

Fotocursus: portretten

De spiegelingenfoto's zijn gisteravond beoordeeld door Angelo, die hier natuurlijk niet genoemd wil worden. Foto 7, molen De kat, is onscherp en het zonlicht komt van de verkeerde kant. De spiegeling is ook niet mooi. De exif waarden lieten ook zien dat de compact gewoon op de sportstand had gestaan. Oeps! Foto 11 was ook minder, de reflectie van de dubbeldekker is te onopvallend, te klein! Voor René plaats ik de geboorte van de hoogspanningsmasten, het prille begin. Ook met de compact, en ook geen geweldige kwaliteit foto's.

Hoorn in stoom 2009

Dan ga ik direct door met de volgende fotocursusopdracht: portretopnames! Omdat de volgende keer ook meteen de laatste les is (nummer 6 voor de cijferaars) plaats ik al een paar portretten van afgelopen week.

Hoorn in stoom 2009

Omdat Angelo van mening is dat het omzetten van kleurenfoto's naar zwart-wit of sepia geen mooi resultaat oplevert heb ik dat natuurlijk meteen wel gedaan.

Hoorn in stoom 2009

Helaas voor jullie: je gaat er hier komende 2 weken meer over lezen!

Hoorn in stoom 2009

Hachelijk?

zondag 24 mei 2009

Fotocursus: spiegelingen en reflecties

Morgen is fotocursusavond 5 en als opdracht moesten we foto's van spiegelingen of reflecties maken. Omdat dit blog erg traag wordt van de 'grote' foto's die eigenlijk op photobucket staan, plaats ik ze klein en gewoon hier op blogger. Ik moet morgen ongeveer 12 foto's laten zien die ik afgelopen week heb gemaakt. Foto 1 is duidelijk: een trein. De volgende foto's 2, 3 en 4, zijn van de sluizen in de Z te Z. Dan foto 5, een etalage met paspoppen. Foto 6, ook leuk - hoop ik - is het gespiegelde café. Foto 7, onze voordeur, geinig maar waarschijnlijk niet goed genoeg voor cursusleider Angelo. Foto 8: woensdag was de molen van Uitgeest aan de beurt. Door de wind in het water is het geen perfecte spiegeling.Natuurlijk de stoomtrein Hoorn - Medemblik. Foto 9 toon het stoomtreintje, seinhuis en de loopbrug in de ramen van een rijtuig. Foto 10: Wagonruiten spiegelen uitstekend. Foto 11: ook lampen spiegelen goed. Foto 12: wat is beter, een sein of een contrasterende moderne dubbeldekker? Foto 13: of een dynamische spiegeling in de tender? Foto 14: de vaas mag ook hier niet ontbreken, opnieuw door de wind geen perfecte spiegeling.
Foto 15: een doorkijkje naar de vaas en de spiegeling is verpest door een paar bootjes.

Wat vinden jullie ervan? Ik zal jullie dinsdag laten weten wat Angelo er van vond!

zaterdag 23 mei 2009

Stoomweekend Hoorn 2009 deel 2

Lisanne deed vandaag mee!


Net als Johan en Lucien, die hier beiden niet genoemd willen worden, maar hieronder wel afgebeeld worden! 
 

Ik zeg dus niets over een wekker moeten zetten op de zaterdagmorgen, je moet er als liefhebbende ouder iets voor over hebben! 


Ze moest dus in een authentieke outfit.  


 Zoals ze niet op school gezien wil worden zegmaar. 


 Natuurlijk zijn er wel foto's van gemaakt! Net als van andere 'acteurs'.  


Het is hachelijk wat ze de authentieke zeelieden allemaal leerden!
   

En wat die zeelieden (zonder hoedje, want die is ergens tussen Wognum en Twisk ontsnapt!) allemaal naar binnen kunnen stouwen...
 

 Wesley, die hier ook niet genoemd wil worden, kwalificeert al voor zeebonk!

   

 Helaas kwam vanmiddag ook aan alle jolijt weer een eind.... 


Hachelijk?