zondag 29 november 2009

Modelspoorbeurs Rijswijk

Vandaag was de modelspoorbeurs in Rijswijk (was ooit Darling Market).

Modelspoorbeurs Rijswijk 2009

Tuurlijk waren er treinen te zien (een paar spoorbanen maar) en was er handel.

Modelspoorbeurs Rijswijk 2009

Ik had een boodschappenlijstje: een rechter wissel, lampjes voor in de wissels, misschien een Ford wagon.

Modelspoorbeurs Rijswijk 2009

Koffie met een stuk appeltaart mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Modelspoorbeurs Rijswijk 2009

Neef Richard ontdekte zijn collega Wim de kok, die hier niet genoemd wil worden en die volgens neef Richard ook niet kan koken, maar waar ik niets over zou schrijven, omdat Wim dit weblog incidenteel wel eens bezoekt, en na vanmiddag deze week zeker een keer, bij de NMF stand.

Modelspoorbeurs Rijswijk 2009

De Märklin modulespoorbaan van M-track was verbonden met die van Intercity, wat een hachelijke kwestie was gezien de gezichten van beiden heren.

Modelspoorbeurs Rijswijk 2009

Ik ben geslaagd voor een paar wissels, een paar stootblokken, lampjes en een stoomlok.

Modelspoorbeurs Rijswijk 2009

Voor de leken, een stoomlok dat is dat zwarte ding op de brug. Wat? Onscherp? Ja, dat kan beter!

Modelspoorbeurs Rijswijk 2009

Dat zwarte ding op de brug dus. Zoals gebruikelijk bij treinenbeuren heb ik geld moeten lenen van neef Richard, om een ESU decoder voor deze lok te kunnen scoren. Hachelijk?

vrijdag 27 november 2009

Architectuur

Het onderwerp van de fotocursus van aanstaande maandag is emotie. En dat vind ik lastig. Ik ben dus alvast met de volgende opdracht begonnen, en dat is architectuur. En denk ik aan architectuur, dan denk ik aan een station (wie niet?)! Dan zijn er een aantal soorten stations: mooie en lelijke! Moderne stations of oude zooi. Een akelig tochthol, zoals Sloterdijk, of een mooie overkapping zoals Amsterdam CS. Reden vroeger de treinen minder frequent, dan moest de wachtruimte een stuk comfortabeler zijn en is daardoor 'de oude zooi' een stuk plezieriger om te moeten wachten dan een modern design station. Dit weekend staat verder in het teken van de aanstaande verjaardag van de Goedheiligman (ja Brillie, ik heb hem gezegd dat jij met de roe moet krijgen!), Veldhuis en Kemper en natuurlijk de modelspoordagen in Rijswijk. Dan lijkt me 'geen blogbericht, goed bericht!' een mooie afsluiter voor vandaag! Hachelijk?

donderdag 26 november 2009

Echt waar!!!!!!!

De eerste auto waarvan ik nog moest vertellen wat het was, was een Mercedes Benz 200d uit 1966. Deze is alleen geraden door Gerard die daarvoor 2 punten krijgt. De volgende auto was naar mijn idee nog moeilijker, alleen neef Richard herkende er een Mega Tjaffer 1.1 in, uit 1994. Dat levert hem 2 punten op, en Jacko 1. De tussenstand wordt: Gait 11 (9 + 2 voor Mercedes Benz), Me! en neven Erik en Richard (3 + 2 voor Mega Tjaffer) 5, Finger2 en Porscheharry 4, Steffer 3, Jacko 2 (1 + Tjaffer) en Denisje, Arnaud, John en lokkie 1 punt. De volgende, hieronder, is voor Gerard, maar ook voor de neven, een eitje (heb ik namelijk gisteravond in ruil voor een ruim stuk appeltaart al verklapt), de vraag is natuurlijk: tizzun?

dinsdag 24 november 2009

Emotie

De nieuwe opdracht van de fotocursus voor komende week luidt 'emotie'. En over 2 weken architectuur. Gecombineerd kan je dan denken aan....



Vandaag was voor mij ook een dag met emotie, het ontbijt smaakte anders dan normaal.



Dan het gebit schrobben, beter dan normaal...



En nog een keer dan maar!



Eigenlijk zou ik willen dat het verder was dan 10 minuten fietsen...



De smaakvolle en doordacht gedecoreerde wachtruimte.



En dan is het zo ver.



Het ergste is, ik moet er nog dik voor betalen ook!



Ja, dan ben ik echt blij, emotioneel, als ik de trein weer zie en ik weer naar kantoor mag, ik heb het weer overleefd voor een halfjaar....



De uitschakeling van AZ vanavond moet ik nu rustig gaan verwerken, teveel emotie op één dag kan de bedoeling niet zijn. Ik plaats dus alleen een nieuw plaatje en ga niet vertellen welke auto hier gisteren te zien was.



De vraag mbt bovenstaande auto is natuurljk: tizzun?

maandag 23 november 2009

Echt waar!!!!!!

De vorige foto was opnieuw niet erg moeilijk, of Gerard is gewoon ontzettend snel. Het was een Citroën SM uit 1973, in Nederland geïmporteerd in 1986. Dat betekent 2 punten voor Gerard en 1 punt voor alle andere goede inzendingen, Porscheharry, Me!, F2 en John. De tuzzunstand wordt: Gait 9 (9 + 2), Me! 5 (4+1), , Finger2 en Porscheharry 4 (3 + 1), Steffer, neven Erik en Richard 3 en Denisje, Arnaud, Jacko, John en lokkie 1 punt. Ik heb nog een aantal foto's voor jullie, morgenavond nadat de voetbalwedstrijd van AZ is afgelopen zal ik de moeilijkste uit de serie gaan plaatsen. Maar eerst deze foto, de vraag is natuurlijk: tizzun?

zondag 22 november 2009

De fotocursus

Opdracht 2 is kleur. Tuurlijk kom je dan aan met plantjes. (hierboven: met door mij niet verklaarbare vlek rechtsboven). En bloemetjes.Nog wat waterplanten.Vliegtuigje, ook altijd leuk. Een kleurige foto van het schaakbord mag niet ontbreken. Actiefoto van een paar stoplichten (niet te verwarren met verkeerslichten waarmee het verkeer zodanig geregeld wordt dat de doorstroming verbeterd!).
Ter afsluiting natuurlijk wat zwemwaterfoto's! Beide zwemfoto's die hier gisteren te zien waren gaan uiteraard ook mee. En de meeuwen ook. Hachelijk?

zaterdag 21 november 2009

Over kleuren en zwemjuffen

Maandag is de tweede avond van de fotocursus voor gevorderden. De opdracht is kleur!



Ik ga jullie morgen een deel van mijn inzendingen laten zien. De camera was dus mee naar het zwembad, waar toevallig een groepje kleurige sportieve dames stond te wachten op de foto.




Dan heb ik in een ver verleden foto's geplaatst van de zwemjuf, een toen ongekend populair onderwerp.



En die zwemjuf werkt nog steeds bij het zwembad, dus heb ik vanmiddag voor jullie foto's gemaakt.



Uiteraard alleen en uitsluitend om 'kleur' te fotograferen, denk daarbij aan automatische of handmatig ingestelde witbalans. Lichtmeting als gemiddelde van het midden of spotmeting.



Omdat ze niet erg stil bleef staan moest het UV filter eraf (scheelt 1 stop) en moest ik wachten op een moment dat ze niet erg bewoog (dat doe ik namelijk al genoeg met een 300 * 1,6 = 480 mm tele in mijn hand).



Als ze de camera in de gaten heeft




besluit ik me (feitelijk de camera dus) te richten op het zwemmende grut.



Hachelijk?
(Voor de techneuten: laatste foto is op 300 mm, 3200 ISO f5.6 bij 1/160. Ernstige ruis heb ik dmv kopiëren en plakken weggewerkt).