donderdag 29 april 2010

Woensdagmorgenfietsen

Het was woensdagmorgen fantastisch fietsweer, en hoewel het wellicht te licht was voor een fatsoenlijke bokeh (met chilisaus) ben ik toch op de fiets gesprongen! Gerard, die hier trouwens niet genoemd wil worden, had graag mee willen fietsen om zijn verzameling BIG's met één uit te breiden, en wat voor één, de onovertroffen Kruisberg. Dreigend fileleed, mag ik die even ruw op een kilometer of 20 schatten, heeft hem doen besluiten deze BIG een poosje uit te stellen. Maar de kans is ook aanwezig dat Gerard een fietstochtje met zijn lievelings rode fietsshirt door de aanwezige langhoornige grasgrazers toch een tikkie hachelijk vond. De gemiddelde snelheid tijdens mijn woensdagmorgenfietstochtjes is sinds de aankoop van de nieuwe compactcamera op onverklaarbare wijze omlaag gegaan. Van een 27 km/u naar 25 km/u. Alsof de snelheidsmeter defect raakt door de compactcamera. Goed, de echte kenner herkent natuurlijk het kerkje uit de film 'de aanslag', die film is vast deze week ergens op TV te zien. Penibel?

woensdag 28 april 2010

Dinsdagavondtreinen bij Erik

Gisteravond hadden we afgesproken bij Erik. Bij Ries en bij mij liggen er niet veel modelspoorklusjes die we op een dinsdagavond kunnen aanpakken, en bij Erik is er genoeg te doen! Ries, die hier trouwens niet genoemd wil worden, viel het op dat ik de laatste tijd veel personen die hier (mogelijk) niet afgebeeld willen worden, verbouw tot blauwe smurf. En balkjes vindt hij ook niets, dus vandaar onderstaande Ries oplossing tegen foto's voor dit blog. En ja, het eet zo heel lastig koek (die bakker Joop op de verpakking hierboven kijkt zo zuinig / vies, dat we de koek hebben overgeslagen!) en drinkt heel rottig koffie, met die hand voor je gezicht! Degene die dit blog regelmatig bezoekt roept waarschijnlijk direct: nog 7 blokken te gaan voor de bezetmelding van de binnenste onderste baan! En die hebben we gisteravond aangesloten! Het was heel gezellig onder de spoortafel, en neef Ries had mijn Panasonic gepakt om daar smaakvolle smurfige plaatjes van te maken! Het testrijden was minder succesvol, natuurlijk vloog er een zekering uit (twee 103'en met een zware sleep trekken teveel stroom). De nieuwere 103 was ook al snel een antislipband kwijt bij een acceleratietest, en natuurlijk lukte het de 103 te ontsporen op een in rechtuitstand liggende wissel. Gelukkig is het hersporen op de zolder geen langdurige kwestie!Op topsnelheid lagen plotseling ook 3 rijtuigen naast de baan. Goed, volgende keer moeten de wissels in de onderbaan aangesloten worden, en daarna zijn er nog meer klusjes: de bezetmelding in de bovenbaan, in het ICE-paradetraject, wissels in deze trajecten, en natuurlijk moeten de bezetmeldingen ook nog aangesloten worden op electronische componenten (S88) die de computer moeten gaan informeren. De nieuwe 41 is trouwens ook een opknapper! Hachelijk?

maandag 26 april 2010

Het best wel geslaagde raceAPIE

Het raceAPIE (Alfa Printo Italia Excellento) is bijna af, bijna raceklaar (magneet moet er nog uit en lood erin). Ik wil daarbij direct opmerken dat het plakken van zo'n autootje mij niet helemaal goed lukt. Er zit bijvoorbeeld geen bouwtekening bij deze auto. En omdat ik altijd scheutig ben met lijm is de linker koplamp toch minder fraai geworden. Wanneer het raceAPIE voor het eerst ingezet gaat worden weet ik nog niet, waarschijnlijk wordt het een classic race in het najaar. Komende zondag, dan is de classic race in Kampen, blijf ik in ieder geval thuis. Uitslapen en voetbal luisteren op de radio. Hachelijk?

zondag 25 april 2010

Verjaardagen

Op vorig bericht heb ik best wel veel boeiende reacties gekregen, vandaar dat ik op deze best wel succesvolle voet verder ga! Ik had al geroepen dat we gistermiddag ook naar de verjaardag van Suzanne gingen. Voor haar verjaardag zijn we dinsdag (zie het laatste bericht over dinsdagavondtreinen) een paar best wel zeldzame, van oud dametje geweest, altijd binnen gestaan, rijtuigjes van hun collectors item waarde wezen ontdoen, door ze te voorzien van een laagje verf. Neef Erik heeft donderdag deze best wel fraaie wagentjes voorzien van tekst, en van blanke lak, die voor een best wel strak resultaat heeft gezorgd. Dan heb ik natuurlijk ook de best wel nette 41 bekeken, die recentelijk in Dortmund is gescoord door Erik. Best wel strak in de lak, die 41. Dan moest er natuurlijk nog gebak gegeten worden, en omdat ik best wel om mijn gezondheid denk is het de appelvariant geworden. Met best wel veel vitamine C enzo, denk ik. Best wel hachelijk?

zaterdag 24 april 2010

Best wel leuk, fietsen!

De bedoeling was vandaag de ronde van Noord-Holland te fietsen.



Ongeveer 160 kilometer door het best wel vlakke Noord Hollandse landschap.



Best wel leuk, denken jullie vast.



De nieuwe Panasonic fotocamera mocht best wel mee om een enkele foto te maken en René wilde dan best wel graag even mijn fiets vasthouden!



Eén klein probleempje met die ronde van Noord Holland: we moesten vandaag ook naar de zevende verjaardag van Suzanne, die hier natuurlijk niet genoemd wil worden, maar wel gefeliciteerd! Goed, nog een klein probleempje: Elise, die hier ook niet genoemd wil worden, moest naar zwemles. En als ik dan toch bezig ben: er moesten ook schappies gedaan worden.

 

En eigenlijk niet noemenswaardig: ik kan helemaal geen 160 kilometer fietsen. Na een kilometer of 40 word ik moe, na 50 stort ik in en na 60 donder ik gewoon van mijn fiets. Ongeacht de gemiddelde snelheid, die uiteraard best wel indrukwekkend zal zijn!

 

Even over best wel: de dochter van collega Peter, Stefanie, die hier best wel genoemd wil worden, had op een vakantiekaart geschreven dat ze het daar best wel leuk vond, wat dus niet zo was.

 

Zo wilde dezelfde collega Peter, die hier ook best wel genoemd wil worden, best wel mee fietsen vandaag. Ronde Noord Holland, dat vond hij best wel te doen. Alleen heeft Peter geen passende fiets en hoewel hij best wel moeite wil doen voor een mooie Sensa, gaan de zachte kussens op de bank voor!



En hoewel ik het dus best wel jammer vond, hebben we een alternatieve, kortere ronde in Noord Holland gereden. Van ongeveer 60 kilometer, bos, strand en polder. Zo'n fietstocht is, zoals jullie op de foto's kunnen zien, best wel afzien!



Tuurlijk mag appeltaart best wel ontbreken bij zo'n fietstocht,

 

het meisje met de appeltaart natuurlijk niet!
 

Dan wilde René best wel graag een paar Schotse hooglanders van dichtbij bekijken, waarbij hij, voor de duidelijkheid,



géén mannen in rokjes bedoeld!
 Het pontje bij Akersloot mocht, voor het waterige deel van de tocht, niet vergeten worden.

Er zijn op internet ook allerlei fanatieke fietser te vinden die zich bezig houden met BIGjes. Heel twijfelachtig, zullen jullie best wel denken. Wellicht valt het best wel mee als ik hier uitleg dat het gaat om het fietsen over heuvels.
 

Om onze fietstocht toch ook best wel enig niveau te geven ging de tocht over de best wel wereldberoemde, befaamde en onovertroffen Kruisberg. Nadat de fiets was voorzien van winterbanden met sneeuwkettingen en we warme kleding en zuurstofmaskers (voor ijle lucht op grote hoogte) waren we best wel voorbereid op deze best wel indrukwekkende berg,



die ook best wel wat meer BIGjes op zou mogen leveren! Nadat we dus best wel doorgereden hadden en we best wel weinig gestopt waren voor fotomomenten,
 

kwam ik om 14.10 nog best wel fris thuis, wat ook best wel duidelijk te zien is op onderstaande foto van de reflecterende bril van collega René, die best wel graag nog een keer een stukje met me wil fietsen!



Hachelijk?

donderdag 22 april 2010

Schoolvoetbal

Wesley, die hier trouwens niet genoemd wil worden, vroeg of hij mee mocht doen met schoolvoetbal. Om de tere kinderziel niet te ernstig te beschadigen, papa heeft geen zin om langs een of ander voetbalveld te staan ruziemaken met de ouders van de tegenpartij, mocht het. Of er enig verband bestaat tussen de hier geplaatste foto's van donderdag- en vrijdagavond, en het zaterdag defect raken van de spiegelreflex, ga ik hier natuurlijk niet suggereren! Dat ik veel bloed van mijn Tamron telelens heb moeten verwijderen, ook niet! Gelukkig waren er ook boeiende plaatjes te schieten, zo staande bij dat voetbalveld. De teamfoto, uiteraard van een willekeurig team, is al met de Panasonic, die lIAat zien dat de IA knop uitstekend functioneert. PeniAbel? Of toch HiAchelijk...