zondag 30 mei 2010

De Corus stoomtrein met het 3railforum

Michel van het 3railforum (links bij de links, en hieronder links op de foto) had een rondrit met de Corus stoomtrein 'georganiseerd'. De dag begon bij het NZH (niet te verwarren met de Enhabo of Connexxion) museum in Haarlem, waar we door de organisatoren werden ontvangen. Omdat er nog een paar plekjes op de bus zitten die bijgewerkt moeten worden, zie foto hierboven, gaan we met een bus afkomstig uit Texel, op de foto hieronder... Hoewel jullie dat natuurlijk bijna niet kunnen zien aan mijn foto's, was er hier en daar regen. Helaas meer hier dan daar. Hoewel de andere reizigers heftig protesteerden heb ik voor jullie (jaja, zo heb ik dat echt gezegd!) het raam van de trein open gedaan. Gelukkig viel er inmiddels meer regen daar dan hier. Als dan eindelijk de fotostop bereikt is spring ik als een van de eersten uit de trein voor een paar smaakvolle kiekjes, en dring ik me op bij de vriendelijke stoker Ane (die hier niet genoemd wil worden en zijn balkje ook was vergeten), die graag zijn werk van vanmorgen aan de geïnteresseerden laat zien (hieronder)! Dan gaat het verder, langs nog meer walserijen, cokesfabrieken, staalfabrieken (niet per se in die volgorde), treinen en meer. Na de rondrit wordt het Corus museum bezocht en vervolgens gaan we snel naar station Beverwijk, want een stoomtrein van de VSM wordt verwacht. Voor de verandering sta ik eens helemaal verkeerd, ook omdat ik een (mislukte) poging wil doen een filmpje te maken, waardoor alleen deze foto nog een beetje toonbaar is. Na zoveel indrukken is het tijd voor de lunch in een plaatselijke uitspanning, vervolgens wordt het NZH museum ook nog bezocht. Omdat daar alleen trams en bussen te zien waren heb ik de camera rust gegeven. Mocht ik toch nog een filmpje weten te produceren, dan gaan jullie dat hier zien. Hachelijk?

donderdag 27 mei 2010

Verzamelen

Na de AH voetbalkaartjes, de dieren van de Vomar, de sponsormunten van de Deen is het nu weer tijd voor de volgende nuttige noodzakelijke verzameling van het grut. Voetbalshirtjes. Van de Vomar. Voor de WK in Zuid Afrika die over een paar weken begint. De belangrijkste landen heeft het grut al! Als volwassenen vinden we dit soort verzamelgedoe natuurlijk kinderachtig en stom. Aan zoiets doe je toch niet mee! Suf tijdverdrijf. Had ik jullie al verteld dat ik de nieuwe eenmalige zeldzame Max Havelaarmunt al gescoord heb bij een van de laatste postkantoren in ons land? Cool toch, zo'n munt?


Hachelijk?

woensdag 26 mei 2010

Druk druk druk.......

Dit is ieder jaar weer de druk druk drukste periode, veel feestdagen (weinig uitrusten op kantoor...) en het schooljaar van het grut loopt ook weer tegen het einde aan. In de laatste 2 maanden van het schooljaar zijn traditiegetrouw alle sportevenementen gepropt, zoals schoolvoetbal, schoolkorfbal en natuurlijk de schoolwandeltocht. Laat ik de schoolsportdagen (twee keer op woensdagmorgen) in juni niet vergeten! De plaatjes hierboven zijn van het schoolkorfbal, vorige week, woensdagavond Elise en donderdagavond Wesley.
Dan had ik jullie al verteld dat het behang in de kamer van Wesley met een stoomapparaat verwijderd was. Logischerwijs moest er dus iets nieuws tegen de muur komen! Maar eerst moest een stopcontact verplaatst worden! Na diepgaand telefonisch overleg met de klusdeskundige in de familie, neef Richard, die hier trouwens niet genoemd wil worden, waarbij het (kunnen) bakken van pannenkoeken ook ter sprake kwam, heb ik besloten dit zelf te doen! Ik bak namelijk tegenwoordig ook heel goed pannenkoeken (bij de buurtsuper in het koelvak, per pannenkoek 50 seconde in de magnetron, voor de kenners!)! Vooralsnog ga ik er van uit dat ik het hakwerk, verlengen van de bedrading en aansluitwerk zodanig heb uitgevoerd dat dit niet hachelijk genoemd mag worden! Dat in tegenstelling tot het plaatsen van reacties op het blog van Brillie, die hier heel graag genoemd wordt, maar die zijn server voortdurend laat melden busy (druk druk druk dus!) te zijn, wat mij dus als ervaringsdeskundige met druk druk druk, kletskoek lijkt! Goed, onder andere hebben we dus zaterdag en zondag behangen en zouden maandag (2e pinksterdag) de nieuwe Flexa kledingkast even monteren, maar dat bleek een klerekast!
Een Deense ontwerper met een tik (druk ik me zo vriendelijk genoeg uit?) heeft besloten de kastpanelen te voorzien van 45 graden kanten, met ingenieuze 'duvels' en stangetjes, maar nauwelijks te monteren. Nadat we de winkelier nog hadden aangekondigd de kast terug te zullen brengen bleek zwager René, die hier niet genoemd wil worden, wel in staat de kast te monteren, (René bakt ook heel goed pannenkoeken!) zodat de mooie lege ruimte op bovenstaande foto nu gevuld is met kast. Gisteren, 3e pinksterdag, was Lisanne jarig en kon ik heerlijk op kantoor uitrusten van het pinksterweekend, 's avonds hebben we de verjaardag op gepaste wijze gevierd (dankzij de recent in de wijk geopende Hema met gebakafdeling), vanmorgen heb ik de gebruikelijke 43 kilometer gefietst, vanmiddag is de voorruit van de auto vervangen. Komend weekend zijn er 2 verjaardagen te vieren (waaronder dus die van Lisanne, wel op blijven letten hoor!) en gaan we met het 3railforum naar de Corus stoomtrein. Jullie moeten je niet druk druk druk maken, ik ga jullie daar echt op dit blog meer over vertellen! Penibel?

vrijdag 21 mei 2010

De sportdag

Ieder jaar organiseert mijn werkgever een sportdag. Na een aantal jaren volleyballen en badminton heb ik dit jaar gekozen voor fietsen. De weersomstandigheden waren ook heel uitstekend om te gaan fietsen, de kans op een zonnesteek en bepaalde andere verkeersdeelnemers maakten de tocht nog een beetje hachelijk. Dacht ik eindelijk eens een andere route te fietsen dan het gebruikelijke woensdagmorgenrondje, bleek de tocht grotendeels de woensdagmorgenroute te volgen. Gelukkig kwam ik een drietal collega's tegen die ook een vrije variant wilden fietsen. Dus rechtsaf daar waar volgens de organisatie linksaf de bedoeling was. Voordeel was wel dat we direct naar de koffie met appelpunt konden peddelen. Dat het niet overdreven druk was op onze alternatieve route. Dat de lokale herkauwers nog niet voor de foto midden op de weg gaan staan. Michel, die hier niet genoemd wil worden, weet nog een uitspanning waar we kunnen bijkomen van alle inspanning die zo'n fietstocht met zich meebrengt. Een sfeervolle lunchomgeving. De serveerster mag er ook zijn! Er zijn mannen die een Porsche aanschaffen om indruk te maken op zo'n meisje. Bij wijze van uitzondering eens géén patat. Nadat de lunch naar binnen is gewerkt besluiten we verder te gaan. En verder, daar staat een fraaie automobiel, van een aanbidder van voorgenoemde serveerster? De fotograaf is duidelijk zichtbaar is de glimmende bouten van de dure velgen van deze auto. En verder gaan we weer! Michel, de reisleider (wil hier nog steeds niet genoemd worden!) weet een prima tocht te plannen! Natuurlijk heb ik nog meer fotomomenten, zoals een bunker voor het 3railforum. Een vrijstaande woning voor de liefhebber. Dan zijn we bij het beginpunt aangekomen en besluiten we nog een laatste consumptie naar binnen te werken ter afsluiting van een geslaagde sportdag! Met iets erbij, dat lijkt me ook duidelijk. Graag laat ik jullie ook nog zien dat de nieuwe compact een 'voedsel' stand heeft. Hachelijk?