donderdag 30 juni 2011

Dinsdagavond treinen bij Erik en de zolderspoorbaan

Hoewel de weersvoorspelling dinsdagavond niet best was, ben ik toch naar Erik gegaan.


Natuurlijk speelt de koffie en bijbehorende koek een niet te onderschatten rol!



Nu de spoorbaan van Erik weer naar behoren functioneert mocht de 114 (ESU V4.0 met 3 polig rotor) mee om de zware TEE van Erik te trekken.



De eveneens meegenomen rode 103 (met 60760 ombouwset met 5polig rotor) had daar geen moeite mee.



De voorloopserie 103 (hoogvermogen digitaal) van Erik heeft dat ook niet.



De 114 had er, net als de andere BoBo loks die we voor deze trein hebben gezet, wel moeite mee. Voor onderstaande foto hebben we alle eenheidsloks en daarbij horende series op de baan gezet.



Het kabeltje van de Panasonic camera is kwijt, en daardoor was ik de geheugenkaart vergeten terug te plaatsen.



Deze zat dus nog in de PC! Geen foto's verder van de baan van Erik dus, maar wel van de zolderspoorbaan.




Waar ik graag wil laten zien dat ik met strooimateriaal bezig geweest ben de metalen bedding van de Marklin M-rails te camoufleren. (de witte houtlijm is zichtbaar nog niet droog)



Ook is de ingang van de McDonalds omgedraaid zodat de bestuurder van de auto nu kan bestellen en afrekenen in de McDrive.



Dankzij de weersomstandigheden komen er binnenkort meer foto's van de zolderspoorbaan.



Hachelijk?

woensdag 29 juni 2011

Meer verjaardagen

Zondag werd mijn schoonmoeder Lilian, die hier trouwens niet genoemd wil worden, 65 jaar oud. Dat is natuurlijk een heugelijk gebeuren dat gevierd werd bij de midgetgolf in een dorpje verderop.



Natuurlijk laat ik hier graag zien dat ook deze verjaardag culinair zeer verantwoord was.



Minder was dat ze eerder op de morgen eerst de hond, Fauna, in moest laten slapen. Hoewel ik niet echt een liefhebber van honden ben (ik had het beest al minstens 10 keer uit huis laten ontsnappen, 2 keer daadwerkelijk aan de bumper van de auto vastgebonden voor vertrek en 1 keer de chinees gebeld of hij babi pangang van het dier wilde maken) bepaalde het wel de sfeer op de verjaardag.



Halverwege de middag moesten meerdere stuks grut en andere verjaardagsvierders nog uitgelaten worden op het strand.



Waarbij ik alleen de foto toon van een volledig gekleed exemplaar dat door een van de andere feestgangers, laat ik hem, geheel fictief uiteraard, Dirk noemen, bijna in het zilte nat wordt gesmeten.



Zo'n strandomgeving ziet er verder erg gezond uit!



Voor de Duitsers badgasten, die wellicht nog steeds van plan zijn een invasie in Engeland uit te voeren, was er een helicopter van de coast guard aanwezig.



En die had het druk!



Op de kiekjes is het wellicht te zien dat er iets sprake was van zeemist.



Pas op de terugweg naar de automobiel was goed te zien dat het in de binnenlanden niet zo mistig was.



Daar was geen wolk te zien!



Hachelijk?

maandag 27 juni 2011

GastheerG 55 jaar, het overbodige 3e deel

Ik vermoed dat met dit filmpje het absolute dieptepunt is bereikt. Dieper kan niet, niet in Vijf- en niet in Zevenhuizen.

Het bekijken van dit filmpje is voor eigen risico, het Frank-103 weblog kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige vorm van psychische en fysieke schade die voortkomt uit het bekijken van dit filmpje!



Het is vet hachelijk!

zondag 26 juni 2011

GastheerG 55 jaar, het smaakvolle 2e deel

Meeste lieden hebben op internet een nickname, een fictieve naam die iets over ze zegt.



Zo is René Smurf een groot fan van de deuntjes van Vader Abraham,



heeft Brillie smetvrees op het toilet en daarom iedere maand een andere toiletbril,



Suske heeft een buurvrouw die Wiske heet en moest Me betalen per letter.



Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook, drs. Hapolati heet inderdaad gewoon drs. Hapolati.



GastheerG heet dan Gastheer, overduidelijk, omdat hij veel last heeft van gasten die het hebben voorzien op zijn drankvoorraad,



zijn fraaie zoldercircuit,




zijn racefiets of nog veel erger (indien mogelijk)! En dan blijft hij toch een heer!




Hoe dan ook, de hapjes waren heerlijk!



Zo ontken ik natuurlijk iedere betrokkenheid bij het verdwijnen van bepaalde hapjes tijdens de verjaardag, gisteren.

Ik heb zelfs een aantal keer het risico genomen dat ik de hond moet uitlaten!



Overigens vond ik de verjaardag heel gezellig, ik heb Michel (Finger2) weer uigebreid gesproken die geheel toevallig ook op korte afstand van de tafel met de hapjes stond.



Met hem een afspraak gemaakt om het houten circuit van Flitsz op een donderdagavond onveilig te komen maken en om vast te stellen dat de frituur het nog steeds doet!

Roeland gesproken over een foto-uitje naar forteiland bij IJmuiden.



En uiteraard heb ik met Bart en Lisanne langdurig van gedachten gewisseld over vijf- en zevenhuizen, en over truffels (hieronder: de laatste is de lekkerste!).



Normaliter roep ik zelf altijd dat mijn nickname 103 ziet op een Duitse lokomotief, de 103. Zolangzamerhand ga ik me echter zorgen maken over het getal op de weegschaal.



Helpt het als ik roep dat Lisanne en Bart op de lange weg naar huis heel graag een eenmalige, zeldzame, alleen nu te koop, McFlurry Rolo als toetje wilden?




Vet hachelijk!

(Voor de bezoekers die er echt geen genoeg van kunnen krijgen volgt morgen het filmpje........)

zaterdag 25 juni 2011

GastheerG 55 jaar

Gastheer Gerard, die hier niet genoemd wil worden, wordt binnenkort 55 jaar en had op een zeker moment, zo'n moment wat iedereen wel kent en waarvan je later zo'n spijt hebt dat je de haren wel uit je hoofd kan rukken,



zo'n moment waarvan je denkt, hoe kon het gebeuren, hoe kon ik toch zo diep zinken, op zo'n moment had hij mij ook uitgenodigd.



In de voorbereiding had ik vervolgens sneeuwketingen ingeladen, de ANWB preventief gebeld, TomTom ingeprogrammeerd en opgeladen, noodrandsoenen en K3 CD ingepakt en Bart de tuinman gevraagd om te carpoolen (tuinhandschoenen mee om de Ford in geval van paniek te duwen) en Lisanne voor de digitale verbinding met de boze buitenwereld (telefoon, twitter, internet etc).
(Hieronder: Bart loopt niet snel in 7 sloten tegelijk, tenzij er 2 gedempt zijn)



Nu kon niets meer fout gaan! Ongetwijfeld weten jullie dat zo ongeveer om de hoek bij Gerard een modelbouwwinkel gevestigd is, Zevenspoor.



Nu heb ik nog mijn uiterste best gedaan om Bart, Lisanne, Tomtom en de Ford tegen te houden, ze met steekhoudende argumenten geprobeerd te overtuigen NIET naar die modelbouwwinkel te gaan.



Het mocht echter niet baten, ze wilden er per se naar toe! (flauw om er over te beginnen dat ik achter het stuur van de Ford zat....).



In de korte en zeer bondige inleiding van dit verhaal zijn jullie al een storend aantal keer het getal 5 en 7 tegen gekomen, dat voorspelde niet veel goeds!



Dat klopte dan ook, ons bezoek aan Zevenhuizen liep best wel fout omdat er 2 huizen recent op mysterieuze wijze verdwenen waren! En dus gingen we naar Vijfhuizen!



Eerder genoemde modelbouwwinkel, Zevenspoor, bleek echter te zijn verplaatst naar een gemeente met meer woningen, zeven, anders klopte de naam niet.



Die winkel is zeer de moeite waard, enorm veel keuze! Een leuke jeugdige verkoopster wilde wel of toch niet op de foto, toen we hadden uitgelegd dat ze alleen met appeltaart op de foto mocht, als appeltaartmeisje, verwees ze ons naar een lokale buurtsuper (weer in Vijfhuizen, maar van voor of na het verdwijnen van 2 huizen?) om daar een appeltaart te scoren.



Dan gingen we naar een drankenhandel, want jullie zijn niet de enigen die depressief van dit verhaal worden, ook konden we niet met lege handen bij de verjaardag aankomen.



De vriendelijke man van de drankenhandel (hierboven rechts op de foto) hebben we de zoektocht naar een fles whisky uitgelegd, het appeltaartgebeuren toegelicht (inclusief foto) en uigebreid gevraagd naar de kwestie van de twee huizen,



en vervolgens met de vriendelijke man een glaasje whiskey gedronken. Dat wil zeggen, wij een vingerhoedje, hij een longdrinkglas.



Daarna voor de zoveelste keer de Tomtom instellen en via plaatsen met meerdere huizen zijn we naar Gerard gereden. Maar dat is een ander verhaal!



Hachelijk?

NB de goede verstaander begrijpt dat we binnenkort weer richting Zevenofvijfhuizen moeten mét appeltaart, uiteraard alleen voor een smaakvolle foto......